23 Νοε 2013

Οι Ευεργετικές Ιδιότητες του Καστορέλαιου!


Το καστορέλαιο είναι γνωστό από τα αρχαία χρόνια για τις δυνατές θεραπευτικές του ιδιότητες. Προέρχεται από τα φασόλια του φυτού Ρίκινος ο Κοινός που καλλιεργούνται σε τροπικές περιοχές. Το καστορέλαιο έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες για τις οποίες χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες. Η ξεχασμένη στον μοντέρνο κόσμο δύναμη του προέρχεται από την υψηλή συγκέντρωση ακόρεστων λιπαρών οξέων.

Το καστορέλαιο έχει χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για διάφορες ασθένειες και μπορεί να καταναλωθεί εξωτερικά και εσωτερικά. Βοηθά στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος για την θεραπεία διαφόρων ασθενειών όπως : ακμή, γαστρεντερικά προβλήματα, διαταραχές της έμμηνου ρήσης, ημικρανίες, φλεγμονές, δυσκοιλιότητα, πόνοι αρθρίτιδας, πόνοι ρευματισμών και όπως αναγράφεται στο βιβλίο του David Kukor "The Miracle Oil" μέχρι και σοβαρότερες ασθένειες, όπως Πάρκινσον και σκλήρυνση κατά πλάκας.

Αρθρίτιδα

Λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του, το καστορέλαιο θεωρείται μια αποτελεσματική θεραπεία για την αρθρίτιδα. Είναι ένα εξαιρετικό λάδι για μασάζ στους μύες και τις αρθρώσεις που πονούν και για τις φλεγμονές των νεύρων. Ακόμα καλύτερα αποτελέσματα υπάρχουν αν μετά το μασάζ με καστορέλαιο βάλετε στα σημεία που πονούν ζεστά επιθέματα.

Δυσκοιλιότητα

Έρευνες έχουν δείξει πως το καστορέλαιο είναι αποτελεσματικό για περιπτώσεις δυσκοιλιότητας, καθώς είναι ισχυρό καθαρτικό. Μάλιστα τα καθεστώτα του Μεταξά και του Μουσολίνι έδιναν πολύ μεγάλες ποσότητες καστορέλαιου οι οποίες οδηγούσαν σε έντονη διάρροια, σαν είδος βασανιστηρίου. Για περιπτώσεις δυσκοιλιότητας ένα κουταλάκι του γλυκού το πρωί αραιωμένο σε ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού είναι πολύ αποτελεσματικό.

Μύκητες

Το καστορέλαιο περιέχει το ενεργό συστατικό ενδεκυλενικό οξύ που φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην καταπολέμηση των μυκητιασικών μολύνσεων. Ένας τέτοιος μύκητας προκαλεί και την δερματοφύτωση, δερματική κατάσταση ιδιαίτερα επίμονη. Ανακατέψτε 2 κουταλάκια του γλυκού καστορέλαιο με 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι καρύδας. Απλώστε το λάδι στην περιοχή που έχει τον μύκητα και καλύψτε με ένα καθαρό πανί. Επαναλάβετε αυτή την διαδικασία κάθε βράδυ μέχρι ο μύκητας να εξαφανιστεί.

Ομορφιά

Το καστορέλαιο είναι ιδανικό και σαν καλλυντικό αφού διεισδύει βαθιά στο δέρμα και τονώνει την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Με αυτό τον τρόπο καθυστερεί την εμφάνιση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών. Το κικκινελαϊκό οξύ που περιέχει καταπολεμά τα βακτήρια που προκαλούν ακμή. Και στις δυο περιπτώσεις κάντε απαλό μασάζ με καστορέλαιο σε καθαρό πρόσωπο κάθε βράδυ.

Τριχόπτωση

Το καστορέλαιο τέλος, είναι διάσημο για την ικανότητα του να πυκνώνει τα φρύδια και τις βλεφαρίδες (τρίψτε λίγο καστορέλαιο πάνω στις βλεφαρίδες και τα φρύδια κάθε βράδυ) αλλά και να βοηθά σε περιπτώσεις τριχόπτωσης. Κάντε μάσκα μαλλιών με ελαιόλαδο μαζί με καστορέλαιο, τυλίξτε με μια σακούλα τα μαλλιά και στην συνέχεια με μια ζεστή πετσέτα προκειμένου να ανοίξουν οι πόροι του κεφαλιού και να εισχωρήσουν πιο καλά τα θρεπτικά συστατικά των ελαίων στο δέρμα του κεφαλιού. Μετά από μια ώρα λουστείτε κανονικά.

Προτιμάτε καστορέλαιο ψυχρής έκθλιψης για να είστε σίγουροι πως περιέχει τα φυτοθρεπτικά συστατικά και τα οξέα που είναι ιδιαίτερα ευεργετικά, γιατί το χημικά εκχυλισμένο έλαιο μπορεί να μειώνει το κόστος αλλά μειώνει και την αποτελεσματικότητα των φυσικών ενώσεων που περιέχει.



Υγειοφάγος



Πηγή : The Miracle Oil, David Kukor. 
Photo Credit: Arthur40A via Compfight cc

5 σχόλια:

  1. Ωραία τα νέα για το καστορέλαιο. Πρόσφατα αγόρασα για ένα χρόνιο θέμα ξηροδερμίας που με ταλαιπωρεί και είδα άμεσα ανακούφιση. Τώρα το δοκιμάζω και στο πρόσωπο. Με εντυπωσίασε το πόσο παχύρευστο και κολλώδες είναι. Πώς όμως θα ξέρω αν αυτό που αγόρασα είναι ψυχρής έκθλιψης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που βρήκες λύση στο πρόβλημα της ξηροδερμίας σου με φυσικό τρόπο. Ευτυχώς που έδωσες μια ευκαιρία σε κάτι φυσικό να σε βοηθήσει. Συνήθως το αγνό καστορέλαιο ψυχρής έκθλιψης είναι πιο καθαρό πιο ανοιχτόχρωμο και διαυγές, ενώ λογικά αυτό αναγράφεται και στην συσκευασία του! Να σημειωθεί ότι η πίεση εν ψυχρώ δεν είναι η μόνη τεχνική που χρησιμοποιείται για την εξαγωγή καστορέλαιου. Βιομηχανικώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν ορισμένα χημικά διαλυτικά, και το πλεονέκτημα του τελικού προϊόντος είναι ότι χρειάζεται λιγότερος χρόνος για την παραγωγή του. Το μειονέκτημα όμως είναι ότι με περισσότερους άνθρωπους να ψάχνουν για πιο φυσικά προϊόντα, η ιδέα ότι μια χημική ουσία χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή του καστορέλαιου δεν είναι και τόσο ελκυστική. Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως,
      Καλή συνέχεια,
      Υγειοφάγος

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι τυποποιημένο αυτό που πείρα, είναι από κατάστημα που σου γεμίζουν επί τόπου το βαζάκι, αλλά είναι ανοιχτόχρωμο όπως το είπες και πολύ καταπραϋντικό. Θα δώ στην πορεία τι αποτελέσματα θα έχω και θα σου πω.

      Διαγραφή
  2. Καλή επιτυχία, σου εύχομαι να είναι αποτελεσματικό για αυτό που το χρειάζεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το χρησιμοποιω απο καιρο στα μαλλια μου με εκπληκτικα αποτελεσματα! Προσφατα αρχισα να το βαζω και στο προσωπο και με εντυπωσιασε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή