25 Νοε 2013

Μυστικά για την Εξαφάνιση της Κυτταρίτιδας!

Πολλές γυναίκες υποφέρουν από κυτταρίτιδα. Είτε είναι παχουλές είτε αδύνατες, ψηλές ή κοντές. Η κυτταρίτιδα δεν κάνει διακρίσεις. Και φυσικά δεν μπορεί να καταπολεμηθεί με κρέμες, τζελ και αλοιφές. Γιατί? Γιατί οι λόγοι που η κυτταρίτιδα δημιουργείται δεν είναι εξωτερικοί, άρα το ίδιο και η λύση σε αυτό το πρόβλημα. Για να καταπολεμήσεις κάτι πρέπει να σταματήσεις να του δίνεις "πολεμοφόδια". Και τα πολεμοφόδια της κυτταρίτιδας είναι οι παράγοντες που την δημιουργούν :
Ορμονικοί
Οι ορμόνες παίζουν σημαντικό ρόλο στην δημιουργία της κυτταρίτιδας. Μερίδιο στην διαδικασία παραγωγής της έχουν τα οιστρογόνα, η ινσουλίνη, η προλακτίνη, η νοραδρεναλίνη και οι θυρεοειδικές ορμόνες.
Κληρονομικοί
Τα γονίδια που κληρονομούμε από τους γονείς μας δίνουν και την προδιάθεση μας για την δημιουργία κυτταρίτιδας με στοιχεία αργού μεταβολισμού, ανεπάρκεια κυκλοφορικού και στοιχεία για το πως θα κατανέμεται το λίπος κάτω από το δέρμα.
Διατροφή
Μια διατροφή που στηρίζεται σε πολύ λίπος, υδατάνθρακες και αλάτι και σε λίγες ίνες, είναι φυσικό αποτέλεσμα να δημιουργήσει κυτταρίτιδα.
Τρόπος ζωής
Τέλος η κυτταρίτιδα επιτίθεται περισσότερο στους καπνιστές και σε όσους δεν ασκούνται τακτικά.
 
 
Άρα αν θέλετε να μειώσετε και να εξαφανίσετε την κυτταρίτιδα από τους μηρούς και τους γλουτούς (σημεία που κάνει πιο έντονα την εμφάνιση της) πρέπει οπωσδήποτε να βγάλετε από την καθημερινότητα σας το τσιγάρο, τον καφέ, την ζάχαρη, το αλάτι, το αλκοόλ και τις επεξεργασμένες τροφές και να ξεκινήσετε συστηματική άσκηση.
Αφού έχετε κάνει την αρχή για μια υγιεινή διατροφή σειρά έχει το λεμφικό μασάζ. Δεν χρειάζεται να επισκεφτείτε κάποιο σπα, αρκεί ένα στεγνό βούρτσισμα του δέρματος το οποίο θα ενεργοποιήσει την ροή των λεμφικών υγρών όλου του σώματος. Μια τέτοια πρακτική αν γίνει η καθημερινή σας ρουτίνα βοηθά στην απομάκρυνση των ανεπιθύμητων υπολειμμάτων από το σώμα, όπως το συσσωρευμένο λίπος.
Επιπλέον φτιάξτε ρόφημα ή βάλτε στις σαλάτες σας τα βότανα που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα : μαϊντανό, πικραλίδα και τριγωνέλλα. Ένας επίσης πολύ καλός τρόπος να τα καταναλώσετε παίρνοντας όλες τις ευεργετικές ουσίες τους είναι πίνοντας τον χυμό τους. Στον αποχυμωτή λοιπόν μαζί με τα φρούτα και τα λαχανικά που σας αρέσουν ρίξτε και ματσάκια από τα παραπάνω βότανα.


Υγειοφάγος
Photo credit: paolofefe / Foter.com / CC BY-ND

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου