3 Φεβ 2014

Αντιοξειδωτική Ουσία του Ελαιόλαδου Ερευνάται για την Αντικαρκινική της Δράση!

Ένα κύριο συστατικό του ελαιόλαδου η "υδροξυτυροσόλη" αποτελεί αντικείμενο μελέτης του Αντικαρκινικού Ιατρικού Κέντρου Methodist του Houston. Η μελέτη αυτή αφορά γυναίκες που έχουν αυξημένο τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του μαστού και την μείωση αυτού του κινδύνου.

Σε προηγούμενες μελέτες φαίνεται πως το ελαιόλαδο προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία ιδίως ενάντια στις καρδιοπάθειες, στην υψηλή αρτηριακή πίεση και στα εγκεφαλικά επεισόδια. Οι επιστήμονες επίσης παρατήρησαν πως η εκδήλωση καρκίνου του μαστού ήταν πιο σπάνια στις γυναίκες που ακολουθούσαν μια Μεσογειακή Διατροφή πλούσια σε αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Στόχο αυτής της έρευνας είναι να μπορέσουν να προσφέρουν στις γυναίκες που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου, ένα διατροφικό συμπλήρωμα που θα μειώσει αυτό τον κίνδυνο, μειώνοντας με φυσικό τρόπο την πυκνότητα του μαστού .
 
 
Ο Dr. Tejal Patel ογκολόγος του Νοσοκομείου εξηγεί : " γνωρίζουμε πως υπάρχει συσχετισμός μεταξύ της πυκνότητας του μαστού και του καρκίνου του μαστού και μια μείωση της πυκνότητας του σε ποσοστό ένα τοις εκατό μπορεί να μεταφραστεί σε δυο τοις εκατό μείωση του κινδύνου ανάπτυξης του καρκίνου του μαστού".
Η υδροξυτυροσόλη εκτός από τις επιπτώσεις στην πυκνότητα του μαστού έχει και πολύ ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που ακόμα και σε πολύ μεγάλες ποσότητες δεν είναι καθόλου τοξική για τον ανθρώπινο οργανισμό, σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες σε ανθρώπους αλλά και σε εργαστήρια.
 
 
Καταλήγουμε λοιπόν να καταναλώνουμε διατροφικά συμπληρώματα ελαιόλαδου? Όχι βέβαια. Έχοντας το προνόμιο να ζούμε στον παράδεισο της ελιάς και του ελαιόλαδου, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι καταναλώνουμε άφθονο από αυτό το δώρο της φύσης , αλλά φροντίζοντας αυτό να είναι ωμό. Επειδή μόνο το αμαγείρευτο ελαιόλαδο έχει όλες τις ευεργετικές ουσίες που κατά καιρούς διαβάζουμε σε διάφορες μελέτες για όλες τις λειτουργίες του σώματος, φροντίζουμε να βάζουμε άφθονο στη σαλάτα μας αλλά και στο πιάτο μας την ώρα που σερβίρουμε το φαγητό και όχι κατά το μαγείρεμα.

Υγειοφάγος
 
 
 


Πηγή : Houston Methodist

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου