4 Δεκ 2013

Χημικές Ουσίες στα Πλαστικά Προκαλούν Πονοκεφάλους!

Η κατανάλωση νερού από πλαστικό μπουκάλι ή ποτήρι μπορεί να προκαλεί πονοκεφάλους. Νέα έρευνα δείχνει πως η χημική Δισφαινόλη Α (ΒΡΑ) που ήδη είναι ένοχη για προβλήματα υγείας όπως στειρότητα, καρδιακές προσβολές και παχυσαρκία, μπορεί να προκαλέσει και ημικρανίες. Το ΒΡΑ εκτός των άλλων έχει την ικανότητα να μιμείται τις ανθρώπινες ορμόνες και οι ημικρανίες έχουν συνδεθεί με τις αιφνίδιες αλλαγές στα επίπεδα των θηλυκών ορμονών.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο "Toxicological Sciences" κατηγορεί το ΒΡΑ για τους πολύ έντονους πονοκεφάλους που ταλαιπωρούν ένα στους επτά ενήλικες στην Μεγάλη Βρετανία. Οι επιστήμονες συμβουλεύουν όσους υποφέρουν από πονοκεφάλους να βγάλουν από την καθημερινότητα τους κάθε πηγή μόλυνσης με ΒΡΑ όπως πλαστικά τάπερ και πλαστικές συσκευασίες τροφίμων, πλαστικά μπουκάλια νερού και πλαστικά ποτήρια και κονσέρβες που περιέχουν ΒΡΑ στην εσωτερική επικάλυψη τους.
Σε προηγούμενη έρευνα όπου είχε γίνει προσπάθεια από τους συμμετέχοντες να αποφεύγουν το ΒΡΑ, υπήρξε μια σημαντική μείωση ανίχνευσης του στα ούρα κατά 66%, μετά από μόλις τρεις μέρες. Αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό αφού μπορεί η μείωση των επιπέδων ΒΡΑ στον οργανισμό να έχει και άμεσα αποτελέσματα και στην συχνότητα των πονοκεφάλων και στην ένταση τους.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ένα πείραμα που έγινε στο University of Kansas στο οποίο χώρισαν τα πειραματόζωα σε δυο ομάδες, από τις οποίες στην μία χορηγούσαν ΒΡΑ μια φορά κάθε τρεις ημέρες. Μέσα σε μισή ώρα από την χορήγηση του ΒΡΑ τα πειραματόζωα γίνονταν λιγότερο δραστήρια, παρέμεναν μακριά από τον θόρυβο και το έντονο φως, τρόμαζαν εύκολα κει έδειχναν σημάδια ευαισθησίας στο κεφάλι.
 
 
Με λίγα λόγια, πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από ημικρανίες και δεν μπορούν να βρουν την αιτία η οποία σύμφωνα με την έρευνα μπορεί να είναι οι χημικές ουσίες που υπάρχουν γύρω μας και περισσότερο το ΒΡΑ που βρίσκεται σε όλα τα πλαστικά. Πολλοί στην προσπάθεια τους να έχουν μια υγιεινή ζωή επιλέγουν να πίνουν εμφιαλωμένο νερό ή φιλτράρουν το νερό της βρύσης και το βάζουν σε πλαστικό μπουκάλι και μπορεί το πρόβλημα να βρίσκεται ακριβώς εκεί.
 
 
Τα καλά νέα είναι πως ο τέλεια σχεδιασμένος ανθρώπινος οργανισμός έχει την δυνατότητα να αποβάλλει το ΒΡΑ σχετικά γρήγορα, οπότε αν πάσχετε από πονοκεφάλους και ημικρανίες ίσως να βρήκατε την λύση.

Υγειοφάγος
 
 
 
Πηγή : The Real Agenda News
Photo Credit: Mr. T in DC via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου