3 Δεκ 2013

Η Καθημερινή Κατανάλωση Ξηρών καρπών Οδηγεί σε Μακροζωία & Υγεία!

"Μια χούφτα καρύδια την ημέρα μπορούν να σας βοηθήσουν να ζήσετε περισσότερο". Έτσι αναφέρει μια μακροχρόνια έρευνα του Πανεπιστημίου του Harvard.
Βρήκαν πως οι άνθρωποι που έτρωγαν ξηρούς καρπούς κάθε μέρα έζησαν περισσότερο και ήταν πιο υγιείς από αυτούς που δεν κατανάλωναν ξηρούς καρπούς. Η έρευνα επίσης έδειξε πως όσοι έτρωγαν τους τόσο νόστιμους και θρεπτικούς ξηρούς καρπούς είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κάποια μορφή καρκίνου, καρδιακές παθήσεις και αναπνευστικές παθήσεις.
 
Οι πληροφορίες συλλέχθηκαν από τους σχεδόν 120.000 ανθρώπους που συμμετείχαν σε αυτή την έρευνα, οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με την διατροφή τους ξεκινώντας από το 1980 και μετά ανά δυο με τέσσερα χρόνια, για μια περίοδο 30 ετών συνολικά. Βάση των απαντήσεων τους σε αυτές τις ερωτήσεις και ανάλογα με την ποσότητα ξηρών καρπών που κατανάλωναν χωρίστηκαν σε ομάδες. Η ομάδα που έτρωγε ξηρούς καρπούς σε καθημερινή βάση ήταν αυτή με τον χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου και μάλιστα σε ποσοστό 20% μικρότερο από την ομάδα που δεν κατανάλωνε ποτέ ξηρούς καρπούς.
Προηγούμενες μελέτες είχαν ήδη δείξει πως η κατανάλωση ξηρών καρπών μειώνει την LDL (κακή) χοληστερόλη, αυξάνει την HDL (καλή) και μειώνει την αρτηρική πίεση. Σε αυτήν μάλιστα που είχε διεξαχθεί στο University of Pennsylvania φάνηκε πως η κατανάλωση ξηρών καρπών βοηθά και στην απομάκρυνση των λιπαρών πλακών από σωματίδια της HDL από τις φραγμένες αρτηρίες.
Οι ερευνητές επισημαίνουν πως η σύνθεση των ξηρών καρπών (όλων των ειδών : αμύγδαλα, καρύδια, αιγίνης, κάσιους, φουντούκια, κουκουνάρια, κ.α) είναι το μυστικό τους, αφού περιέχουν ένα τέλειο συνδυασμό ινών, υγιεινών λιπαρών, βιταμινών, μετάλλων και φυτοχημικών, που δίνουν στον ανθρώπινο οργανισμό τις καρδιοπροστατευτικές, αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες.
 
 
Οι ξηροί καρποί είναι το τέλειο σνακ, με την προϋπόθεση πως είναι ωμοί και ανάλατοι, σας κάνουν να νιώθετε χορτάτοι για αρκετοί ώρα με αποτέλεσμα να βοηθούν και σε περιόδους δίαιτας.
Βάλτε λίγα καρύδια στην σαλάτα σας
Βάλτε τα στο γιαούρτι
Βάλτε στο ψωμί φυστικοβούτυρο αντί για μαργαρίνη

Υγειοφάγος

Πηγή : Harvard Health Publications
Photo Credit: chornamariya via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου