11 Δεκ 2013

Τι Είναι οι Ενδοκρινικοί Διαταράκτες & πως να τους Βγάλετε από το Σώμα σας!

Όλοι έχουμε στον οργανισμό μας τοξικές ουσίες. Άλλοι σε μεγαλύτερη ποσότητα, άλλοι σε μικρότερη. Ακόμα και όσοι προσπαθούν να κάνουν τις σωστές επιλογές στην διατροφή τους και στον τρόπο ζωής τους, έχουν κάποιες μικρές ποσότητες τοξικών ουσιών. Δυστυχώς ακόμα και οι περιβαλλοντικοί ρύποι έχουν την ικανότητα να εισβάλλουν στο σώμα μας και να δημιουργούν εκεί κάποια αποθέματα τοξικών ουσιών.
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι είναι οι ενδοκρινικοί διαταράκτες, με ποιο τρόπο εισβάλλουν στον οργανισμό μας, και τι μπορούμε να κάνουμε για να τους αποφύγουμε ή να τους αποβάλλουμε. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να κουβαλούν μια μεγάλη ποσότητα ενδικρονικών διαταρακτών γιατί δεν γνωρίζουν πόσο εύκολο είναι για αυτές τις τοξικές ουσίες να μπουν στον οργανισμό μας.
 
 
Τι είναι οι ενδοκρινικοί διαταράκτες?
Πρόκειται για χημικές ουσίες - με την Δισφαινόλη Α (BPA) να βρίσκεται στην κορυφή αυτής της κατηγορίας - οι οποίες με την είσοδο τους στον οργανισμό ανθρώπων και ζώων, παρεμβαίνουν στην λειτουργία του ορμονικού συστήματος μιμούμενες τις φυσικές ανθρώπινες ορμόνες και προκαλούν ορμονικές διαταραχές. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα υγείας όπως: διαταραχές γονιμότητας, παχυσαρκία, σύνδρομο υπερκινητικότητας, νευρολογικές παθήσεις, πολλές μορφές καρκίνου, αλλά ακόμα χειρότερα βλάπτουν κατά την διάρκεια της κύησης το έμβρυο οδηγώντας σε σοβαρά προβλήματα υγείας που μπορούν να το απειλούν ακόμα και μέχρι την ενήλικη ζωή του.(συγγενείς ανωμαλίες)
Που βρίσκονται οι ενδοκρινικοί διαταράκτες?
Στα πλαστικά σκεύη, στα καλλυντικά και στα προϊόντα προσωπικής φροντίδας και υγιεινής, στα αποσμητικά χώρου, στα απορρυπαντικά καθαριότητας, στις επεξεργασμένες τροφές και στις τροφές που βρίσκονται σε πλαστική συσκευασία
Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε για να αφαιρέσουμε από τον οργανισμό μας τους ενδοκρινικούς διαταράκτες. Για αρχή πρέπει να θυμόμαστε πως το κύριο όργανο που ασχολείται με τον καθαρισμό του σώματος μας είναι το ήπαρ. Υπάρχει η διαδικασία της "σύζευξης" κατά την οποία ο οργανισμός δέχεται ευεργετικές και βοηθητικές ουσίες οι οποίες μπορούν να αποδυναμώσουν τους ενδοκρινικούς διαταράκτες και στην συνέχεια το ήπαρ να μπορεί να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Και όσο πιο υγιές είναι το ήπαρ τόσο πιο αποτελεσματική η αποτοξίνωση που κάνει καθημερινά.
 
 
Σε αυτή την διαδικασία λοιπόν υπάρχουν τροφές που μετά από έρευνες βρέθηκε πως είναι πολύ αποτελεσματικές στην ενίσχυση των λειτουργιών του οργανισμού για την απομάκρυνση των ενδοκρινικών διαταρακτών. Μερικές από αυτές είναι :
Μαύρο τσάι
Ένα με δυο φλιτζάνια μαύρου τσαγιού βοηθά στην απομάκρυνση του ΒΡΑ από τον οργανισμό.
Πράσινα λαχανικά
Έχει βρεθεί πως με την κατανάλωση πολλών πράσινων λαχανικών και των χυμών τους επιτυγχάνεται πιο εύκολα ορμονική ισορροπία. Τα πράσινα λαχανικά βοηθούν τον οργανισμό να διατηρεί ένα ουδέτερο ή ελάχιστα αλκαλικό ΡΗ το οποίο βοηθά τον οργανισμό να λειτουργεί με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην αποβολή των τοξινών.
Βιταμίνη C
Η βιταμίνη C είναι από τις βιταμίνες που έχουν και αποτοξινωτική δράση για τον οργανισμό. Δοκιμάστε μια ικανοποιητική ποσότητα βιταμίνης C (μέχρι του σημείου που να μην προκαλεί διάρροιες) για τουλάχιστον ένα μήνα.
Επιθέματα ποδιών
Είναι μια μέθοδος της εναλλακτικής ιατρικής με την οποία οι τοξίνες αποβάλλονται μέσω των ποδιών. Μια εφαρμογή τους θα σας πείσει για το αποτέλεσμα, όταν δείτε τι ακριβώς έχει βγει από τον οργανισμό. Για μια σταθερή αποτοξίνωση (χωρίς βιασύνη) κάντε χρήση τους μια φορά την εβδομάδα, για δέκα εβδομάδες. Απίθανος τρόπος για να φύγει από τον οργανισμό η τοξική συσσώρευση.
Ιδρώτας
Όταν οι επιστήμονες άρχισαν να ψάχνουν για τους τρόπους με τους οποίους το ΒΡΑ συσσωρεύεται στο σώμα, ανακάλυψαν πως βρίσκεται και στον ιδρώτα. Κατέληξαν πως η καθημερινή άσκηση με ικανοποιητική εφίδρωση συμβάλλει ουσιαστικά στην αποβολή των ενδικρινικών διαταρακτών. Το ίδιο αποτελεσματικές είναι και οι σάουνες.
Κερσετίνη
Πρόκειται για ένα φλαβονοειδές που βρίσκεται στα φρούτα, στα λαχανικά, στα κόκκινα κρεμμύδια, στα μήλα, στους ξηρούς καρπούς, στο τσάι και στα δημητριακά ολικής άλεσης και βοηθά στην μείωση της ποσότητας του ΒΡΑ από τον οργανισμό. 1000 mg κερσετίνης τέσσερις φορές την ημέρα σε μια περίοδο αποτοξίνωσης ενισχύουν σημαντικά τον οργανισμό σε αυτή του την προσπάθεια.
Προβιοτικά ένζυμα
Λάχανο τουρσί, κεφίρ, κομπούχα και προβιοτικά σε κάψουλες, είναι αυτά που έχουν την μεγαλύτερη ποσότητα προβιοτικών ενζύμων.Οι έρευνες έχουν δείξει πως τα προβιοτικά έχουν την δύναμη να αφαιρούν το ΒΡΑ από το αίμα των θηλαστικών και στην συνέχεια αυτό να αποβάλλεται μέσω των εντέρων. Τα φιλικά βακτήρια δυναμώνουν την υγεία των εντέρων και εκτός από το ΒΡΑ βοηθούν στην διάσπαση και των φυτοφαρμάκων που έχουν συσσωρευτεί στον οργανισμό.

Όλοι έχουμε εκτεθεί με κάποιο τρόπο και σε κάποιο βαθμό στους ενδοκρινικούς διαταράκτες αλλά οι παραπάνω μέθοδοι συμβάλλουν ουσιαστικά στον καθαρισμό του οργανισμού μας και στην διατήρηση της καλής υγείας μας. Περισσότερο όμως έτσι ενδυναμώνεται το ανοσοποιητικό μας σύστημα που σημαίνει πως παραμένουμε υγιείς ακόμη και σε έναν τοξικό κόσμο.

 
Υγειοφάγος


Πηγή : "Our Chemical Lives And The Hijacking Of Our DNA: A Probe Into What's Probably Making Us Sick". Catherine Frompovich.
Photo Credit: againstthebrilliance via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου