10 Δεκ 2013

Ένα Ενεργό Συστατικό των Σπόρων των Σταφυλιών Καταπολεμά τα Καρκινικά Κύτταρα!


Μια έρευνα του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου του Colorado που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrition and Cancer, περιγράφει τα εργαστηριακά αποτελέσματα από το πιο ενεργό συστατικό "B2G2" των σπόρων των σταφυλιών τα οποία αφορούν την απόπτωση (θάνατο) των καρκινικών κυττάρων ενώ παράλληλα αφήνουν άθικτα τα υγιή κύτταρα.

Ο Dr. Tyagi του Πανεπιστημίου που συμμετείχε στην έρευνα εξηγεί πως : "έχουμε δει και στο παρελθόν παρόμοια αντικαρκινική δράση με το εκχύλισμα των σπόρων των σταφυλιών, αλλά τώρα γνωρίζουμε ότι το B2G2 είναι το βιολογικά ενεργό συστατικό που δημιουργεί την απόπτωση των καρκινικών κυττάρων και θα μας βοηθήσει να μελετήσουμε τον λεπτομερή μηχανισμό δράσης του στα καρκινικά κύτταρα".

Προηγούμενες μελέτες της ίδιας ομάδας σχετικά με την δράση του εκχυλίσματος των σπόρων των σταφυλιών, είχαν δείξει την αντικαρκινική δράση του αλλά δεν ήξεραν σε ποιο ακριβώς συστατικό κρυβόταν αυτή η ιδιότητα.

Ο Dr. Tyagi συνεχίζει πως : η συλλογή του συγκεκριμένου συστατικού είναι μια δαπανηρή διαδικασία και χρειάζεται πολύ χρόνο για να απομονωθεί από το εκχύλισμα σπόρων του σταφυλιού και δυστυχώς βάζει φραγμούς στην έρευνα τους. Για αυτό το λόγο η ομάδα προσπάθησε και κατάφερε να δημιουργήσει τεχνητά και σε αρκετή ποσότητα το B2G2 και σχετικά ανέξοδα. Έτσι η έρευνα συνεχίστηκε με την συνθετική μορφή του B2G2 η οποία επίσης παρουσιάζει την ίδια αντικαρκινική δράση με την αντίστοιχη φυσική μορφή.

Επόμενος στόχος των επιστημόνων είναι η εφαρμογή του B2G2 κατά του καρκίνου σε ανθρώπους, αλλά η υπόθεση μπλοκάρεται στο FDA (υπουργείο τροφίμων και φαρμάκων της Αμερικής). Μέχρι τότε συνεχίζουν να προσπαθούν να κατανοήσουν τους μηχανισμούς που κάνουν το εκχύλισμα σπόρων των σταφυλιών τόσο ισχυρό ενάντια στον καρκίνο.

Υιοθετώντας αυτές τις πληροφορίες θα μπορούσε κανείς να καταναλώνει τα σταφύλια μαζί με τα σπόρια, αλλά οι ευεργετικές ουσίες τους βρίσκονται εγκλωβισμένες μέσα στο σκληρό σπόρο, ο οποίος περνά από το πεπτικό σύστημα ανέπαφος. Η λύση βρίσκεται στην κουζίνα μας. Βάλτε τα σταφύλια στο μπλέντερ μαζί με τα κουκούτσια, ώστε να αλεστούν και αυτά και πείτε τον χυμό που προκύπτει, μαζί με όλες τις ευεργετικές ιδιότητες και των σταφυλιών αλλά και των κουκουτσιών τους.



Υγειοφάγος


Πηγή : Newsroom in Newswise
Photo credit: zeevveez / Foter.com / CC BY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου