21 Νοε 2013

Super Τροφές για Όσους δεν Τρέφονται και Τόσο Σωστά!

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν κολλήσει και τρώνε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια! Δεν υπάρχει ποικιλία στην διατροφή τους. Ποικιλία τροφών και θρεπτικών συστατικών! Σε αυτή την περίπτωση οι super τροφές έρχονται να καλύψουν τα κενά!
Πρόκειται για τροφές εξαιρετικά ωφέλιμες, που αν τις προσθέσετε στην καθημερινή σας διατροφή, θα προσφέρουν στον οργανισμό όλα όσα χρειάζεται για ζωντάνια, υγεία και ευεξία!
Γύρη μελισσών
Αυτοί οι μικροί χρυσοί κόκκοι γύρης φτιαγμένοι από τις μέλισσες, είναι γεμάτοι με πρωτεΐνες και αμινοξέα σε ποσότητα πενταπλάσια από αυτή του βόειου κρέατος, των αυγών και των γαλακτομικών. Βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, ανακουφίζει από τις αλλεργίες και τα στομαχικά προβλήματα, δίνει ενέργεια και είναι η πιο δυνατή αντιγηραντική ουσία.
Σπόροι τσία
Μια μοναδική τροφή πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, ασβέστιο, σίδηρο και εύπεπτες πρωτεΐνες, που έχει την μοναδική ικανότητα να καθαρίζει απαλά το πεπτικό σύστημα.
Λάδι καρύδας
Είναι το μοναδικό λάδι που δεν αλλοιώνεται με την άνοδο της θερμοκρασίας του, όπως το ελαιόλαδο ή τα σπορέλαια. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, οστεοπόρωσης, καρκίνου, αυξάνει τον μεταβολισμό και την δράση του ανοσοποιητικού συστήματος. Εκτός από αυτά, προσφέρει και την καλύτερη ενυδάτωση για το δέρμα.
Σπιρουλίνα
Είναι το γαλαζοπράσινο φύκι που προσφέρει 60 - 70 τοις εκατό φυτικές πρωτεΐνες, απαραίτητες βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και είναι πλούσιο σε σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, ιχνοστοιχεία και βιταμίνη Β12.
Σπόροι κάνναβης
Γεμάτοι ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, οι σπόροι κάνναβης αποτελούν την καλύτερη τροφή για την σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και την αναγέννηση των κυττάρων του οργανισμού. Εκτός από αυτά όμως είναι και μια άριστη πηγή πρωτεΐνης, φυτικής προέλευσης.
Τζίντζερ
Ίσως το πιο ισχυρό αντιφλεγμονώδες, με απίθανες θεραπeυτικές ιδιότητες ιδίως για θέματα ναυτίας και γαστρεντερικών προβλημάτων. Ένα κομμάτι τζίντζερ σε νερό που βράζει γίνεται και το πιο θερμαντικό ρόφημα για τις χειμωνιάτικες βραδιές.
Σκόρδο
Μπορεί η μυρωδιά του να είναι απωθητική, αλλά το σκόρδο είναι το πιο δυνατό φάρμακο ενάντια στον καρκίνο κάθε μορφής, αλλά και ενάντια σε ιούς, βακτήρια και λοιμώξεις. Ακόμα πιο αποτελεσματικό όταν αλεστεί και ανακατευτεί με βιολογικό ψυχρής έκθλιψης ελαιόλαδο.

 

Photo credit: Rubyran / Foter.com / CC BY-SA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου