8 Οκτ 2013

'Αλλη μια Έρευνα με Αρνητικά Αποτελέσματα Σχετικά με την Κατανάλωση Καφέ!

Αν κρατάτε στα χέρια σας τον δεύτερο, τρίτο ή τέταρτο καφέ της ημέρας, ίσως θελήσετε να το ξανασκεφτείτε! Και αυτό γιατί τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες.
Βρήκαν πως καταναλώνοντας 28 φλιτζάνια καφέ την εβδομάδα που ισοδυναμούν με 4 την ημέρα, αυξάνεται η πιθανότητα πρόωρου θανάτου, από οποιαδήποτε αιτία, κατά 50% σε ηλικίες κάτω των 55 ετών. Τα ευρήματα προέρχονται από ένα αρκετά μεγάλο δείγμα : 47.727 ατόμων, ηλικίας 20 έως 87 ετών. Οι επιστήμονες εξηγούν πως η υπερβολική κατανάλωση καφέ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον οργανισμό σε πολλά επίπεδα.
Ο καφές διεγείρει την απελευθέρωση της αδρεναλίνης, αναστέλλει την δράση της ινσουλίνης, αυξάνει την αρτηριακή πίεση και αυξάνει τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης - μια επιβλαβής ουσία που σχετίζεται με τις καρδιακές παθήσεις και την άνοια.
Επιπλέον αυξάνει την ούρηση μέσω της οποίας αποβάλλονται και σημαντικά στοιχεία από τον οργανισμό όπως ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο.
Τα συστατικά του καφέ μπορεί να παρεμβαίνουν στην διαδικασία αποτοξίνωσης του ήπατος, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στην σωστή λειτουργία του και στην αποτοξίνωση όλου του οργανισμού.
Η κατανάλωση καφέ επηρεάζει αρνητικά την απορρόφηση φαρμάκων, όπως για παράδειγμα την λεβοθυροξίνη ορμόνη για τον θυρεοειδή αδένα.
Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα που διήρκεσε 16 έτη οι 2.500 πέθαναν από καρδιακά νοσήματα και προβλήματα κυκλοφορικά. Και επειδή για τους περισσότερους ο καφές συνοδευόταν και από τσιγάρο, η καρδιά και οι πνεύμονες των περισσοτέρων είχαν σοβαρά προβλήματα, σύμφωνα με την μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Mayo Clinic.
Δοκιμάστε να κάνετε μόνοι σας το πείραμα διακοπής του καφέ για λίγο καιρό και δείτε την διαφορά. Αν αφαιρέσετε την καφεΐνη από την καθημερινότητα σας και από τον οργανισμό σας η ενέργεια σας θα ανέβει μόνη της χωρίς να χρειάζεται καθημερινά να στηρίζεστε στον καφέ. Μην ξεχνάτε πως και η καφεΐνη αποτελεί ψυχοδιεγερτική ουσία ακόμα και αν η κυκλοφορία της επιτρέπεται χωρίς "νομικούς περιορισμούς".

Υγειοφάγος

Πηγή : Mayo Clinic



Photo credit: Jonathan Rubio / Foter / CC BY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου