21 Οκτ 2013

Το Συστατικό που Πρέπει να μπαίνει σε Όλους τους Χυμούς!



Οι φρέσκοι σπιτικοί χυμοί φρούτων και λαχανικών είναι ο πιο εύκολος τρόπος πρόσληψης βιταμινών, θρεπτικών και ιαματικών συστατικών κάθε μέρα. Χωρίς να επιβαρύνουν το πεπτικό σύστημα οι χυμοί απορροφώνται αμέσως και δρουν καθαριστικά για όλο τον οργανισμό. Υπάρχει μια ρίζα, με τόσες πολλές ευεργετικές ιδιότητες, που μπορεί να προστεθεί σε όλους τους χυμούς σας, είτε φρούτων είτε λαχανικών και να ταιριάξει απόλυτα με όλες τις γεύσεις : το καρότο.
 

Καθαρίζει το αίμα
Είναι το πιο διάσημο συστατικό στους χυμούς αφού φημίζεται για την ικανότητα του να καθαρίζει το αίμα. Επίσης βοηθά στην αλκαλοποίηση του ΡΗ και αυτό είναι άμεσα ορατό στην όψη του δέρματος. Η βήτα-καροτίνη που περιέχει το καρότο λειτουργεί βοηθητικά και τρέφει το ήπαρ ενισχύοντας την αποτοξινωτική του δράση.

Ανακουφίζει από εποχιακές αλλεργίες
Είτε είναι άνοιξη είτε οποιαδήποτε άλλη εποχή, κάποιος που υποφέρει από αλλεργίες μπορεί να βοηθηθεί ιδιαίτερα από την κατανάλωση χυμών που περιέχουν καρότο. Αποτοξινώνει το αίμα και βοηθά στην μείωση των φλεγμονών και αυτή του η δράση δίνει ανακούφιση από συμπτώματα όπως αυτά της αλλεργικής ρινίτιδας.

Σταθεροποιεί το σάκχαρο του αίματος
Μπορεί η γεύση του να είναι ελαφρώς γλυκιά όμως ο χυμός καρότου σταθεροποιεί τα επίπεδα του σακχάρου του αίματος.

Εξολοθρεύει τα παράσιτα
Ένα φλιτζάνι χυμός καρότου καθημερινά το πρωί μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των παράσιτων του εντέρου των παιδιών (σκουλικάκια).

Πλούσιο σε βιταμίνες
Το καρότο εκτός από την διάσημη βήτα-καροτίνη η οποία στον ανθρώπινο οργανισμό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α περιέχει και πυρίτιο, κάλιο και πλήθος αντιοξειδωτικών ουσιών που το κατατάσσουν στις καλύτερες αντικαρκινικές τροφές.

Ευεργετικό για το δέρμα
Όλες οι ευεργετικές ουσίες του καρότου δρουν μαζί και το αποτέλεσμα είναι ορατό στο μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου οργανισμού, το δέρμα. Η κατανάλωση χυμών που περιέχουν καρότο δίνουν στο δέρμα απαλότητα και σφρηγιλότητα.

Θρεπτικό για την εγκυμοσύνη
Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης οι χυμοί που περιέχουν καρότο ενισχύουν μέχρι και την επιδερμίδα του μωρού και μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης ίκτερου. Αλλά και κατά την διάρκεια του θηλασμού οι καθαριστικές ιδιότητες του καρότου συμβάλλουν στην καλύτερη ποιότητα του μητρικού γάλακτος.

Βελτιώνει την όραση
Το καρότο περιέχει ουσίες που είναι σημαντικές για την υγεία των ματιών αλλά και την ενδυνάμωση της νυχτερινής όρασης. Επίσης έχει αποδειχθεί πως η κατανάλωση καρότου προστατεύει από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και από τον καταρράκτη.




Τα θρεπτικά συστατικά των καρότων βρίσκονται συγκεντρωμένα κοντά στην επιφάνεια τους, οπότε προτιμήστε βιολογικά καρότα και μην τα ξεφλουδίζετε. Ο καλύτερος τρόπος να απελευθερωθούν αυτές οι θρεπτικές ουσίες από την σφιχτή σάρκα του καρότου και να απορροφηθούν από τον οργανισμό είναι με την καλή μάσηση ή με την παρασκευή πουρέ καρότου ή χυμού όπου αυξάνεται η διαθεσιμότητα των καροτενοειδών μέχρι και 600%.

Κερδίστε όλα τα ευεργετικά οφέλη από την προσθήκη καρότου στους φυσικούς χυμούς φρούτων και λαχανικών, αλλά και την απίθανη γεύση τους στον ουρανίσκο σας.




Υγειοφάγος



Πηγή : Joyful Belly



Photo Credit: plindberg via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου