18 Οκτ 2013

Πέντε Φυσικές Θεραπείες για τον Πονοκέφαλο!

 
Ο Dr. Lipton του Albert Einstein College of Medicine και ο Dr. Alexander Mauskop του New York Headache Center, είναι γιατροί που ειδικεύονται σε θέματα πονοκεφάλων, ημικρανιών και νευρολογικών προβλημάτων. Μετά από έρευνες σχετικά με τους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες καταλήγουν σε αυτά τα πέντε πιο αποτελεσματικά και επιστημονικά τεκμηριωμένα συμπληρώματα διατροφής για την αποφυγή τους.

Ριβοφλαβίνη, αλλιώς γνωστή ως βιταμίνη Β2. 200mg βιταμίνης Β2 δυο φορές την ημέρα έχει βοηθήσει ένα σημαντικό αριθμό ασθενών με ημικρανίες αναφέρει ο νευρολόγος Richard Lipton του College of Medicine της Νέας Υόρκης. Το κλειδί της επιτυχίας όπως λέει είναι στην πρόσληψη της βιταμίνης είτε έχετε πονοκέφαλο είτε όχι, καθημερινά.
Πετασίτης. Το εκχύλισμα της ρίζας του φυτού hybridus Petasites. Επιστήμονες έκαναν συγκρίσεις ανάμεσα σε ανθρώπους που πήραν τον πετασίτη (butterbur) και σε ασθενείς που πήραν εικονικό φάρμακο. Από τους 245 συνολικά αυτοί που έκαναν χρήση του πετασίτη (75mg δυο φορές την ημέρα) είχαν μείωση της συχνότητας των κρίσεων κατά 68%.
Μαγνήσιο. Ζωτικής σημασίας για πολλές κυτταρικές λειτουργίες και η έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει σε πονοκέφαλο. Ασθενείς που λαμβάνουν συμπληρώματα μαγνησίου, έχουν σημαντικά λιγότερες κρίσεις ημικρανίας, και μειώνουν σημαντικά την ποσότητα παυσίπονων που λαμβάνουν. Ο διευθυντής του κέντρου Πονοκέφαλος της Νέας Υόρκης Alexander Mauskop, συνιστά ημερήσιες δόσεις έως 600mg.
Συνένζυμο Q10. Ευρωπαίοι ερευνητές όταν σε μια ομάδα ασθενών χορήγησαν αυτό το σπουδαίο αντιοξειδωτικό, διαπίστωσαν μετά από τρείς μήνες ότι υπήρχε μείωση των πονοκεφάλων πάνω από 50%. Η δόση ήταν 300mg, τρείς φορές την ημέρα.
Τανατσέτο το Παρθένιο (Tanacetum Parthenium). Το δραστικό συστατικό του η παρθενολίδη εμποδίζει την συστολή των αγγείων μια κύρια αιτία πονοκεφάλων, ενώ την ίδια στιγμή παρέχει αραχιδονικό οξύ και προσταγλανδίνες, λιπαρά οξέα που εμποδίζουν την δημιουργία φλεγμονών, άρα και κεφαλαλγιών. Εδώ ο Mauskop συνιστά 100mg μέχρι και τέσσερις φορές την ημέρα.
 
Κάθε συμπλήρωμα δεν είναι σίγουρο ότι θα έχει και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Καλύτερα να δοκιμάσετε μόνοι σας πιο σας ταιριάζει περισσότερο . Προτείνεται επίσης ένα κοκτέιλ από 50mg βάλσαμο, 200mg ριβοφλαβίνη, 150mg Q10, και 200mg μαγνήσιο δυο φορές την ημέρα με το φαγητό.
 
Άλλα μυστικά που αξίζει να δοκιμάσετε.
Μην κοιμάστε πάρα πολύ ή πολύ λίγο.
Μην φοράτε έντονα αρώματα και αποφύγετε τα αρωματικά προιόντα.
Έχετε ένα σταθερό πρόγραμμα γευμάτων κάθε μέρα.
Κάντε τακτική αεροβική άσκηση.
Δοκιμάστε τεχνικές εξάλειψης του στρες όπως γιόγκα, διαλογισμό ή βαθιές αναπνοές.
Εντοπίστε τις τροφές στις οποίες έχετε δυσανεξία ή ευαισθησία.
Δείτε ένα βελονιστή.


Υγειοφάγος




 
 
 
 
Πηγή : 1.Albert Einstein College of Medicine (of Yeshiva University), 2.New York Headache Center.

Photo Credit: quinn.anya via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου