16 Οκτ 2013

Έρευνα Επιβεβαιώνει πως η Γλουτένη Ευθύνεται για την Αύξηση του Σωματικού Βάρους!

Πολλές θεωρίες σχετικά με τις επιπτώσεις της γλουτένης και την κατανάλωση σίτου στον ανθρώπινο οργανισμό υπάρχουν ως τώρα. Μια νέα έρευνα όμως από μια βραζιλιάνικη ερευνητική ομάδα, που τα αποτελέσματα της δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό "Journal of Nutritional Biochemistry", εξηγεί πια πως η γλουτένη τελικά ευθύνεται για την αύξηση του σωματικού βάρους.
 
 
Στην συγκεκριμένη έρευνα τα πειραματόζωα χωρίστηκαν σε δυο ομάδες, από τις οποίες η μια τρεφόταν με τροφές που περιείχαν γλουτένη ενώ η δεύτερη με τροφές χωρίς γλουτένη. Και οι δυο ομάδες ωστόσο είχαν μια διατροφή με αυξημένα λιπαρά.
Αυτό που παρατήρησαν αρχικά ήταν η μείωση του σωματικού βάρους στην ομάδα των πειραματόζωων που δεν είχαν την γλουτένη στην διατροφή τους. Με δεδομένο, πως η διατροφή και των δυο ομάδων, είχε αυξημένη ποσότητα λιπαρών, αποδεικνύεται πως οι δίαιτες που βασίζονται σε χαμηλά λιπαρά είναι ψεύτικες. Με λίγα λόγια δηλαδή σύμφωνα με τους ερευνητές η κύρια αιτία της παχυσαρκίας είναι η γλουτένη και όχι οι θερμίδες, κάτι που τελευταία υποψιάζονταν και οι διατροφολόγοι.
Στην συγκεκριμένη έρευνα μελετήθηκαν και άλλοι βιολογικοί δείκτες που σχετίζονται με τον διαβήτη, καρδιακές παθήσεις, μεταβολικό σύνδρομο και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Τελικά οι ερευνητές βάση των αποτελεσμάτων τους, συμβουλεύουν ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα υγείας, να αποφύγουν τελείως την γλουτένη και ιδίως το σιτάρι και να δουν από μόνοι τους την διαφορά στον οργανισμό τους μέσα σε λίγες εβδομάδες, αν η γλουτένη είναι η κρυμμένη αιτία.

 
Υγειοφάγος
 
 
 
Πηγή : Green Med Info.

Photo Credit: Dawn Endico via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου