26 Αυγ 2013

Γιατί, Πως & Πότε να Ξεκινήσετε την Δική σας Αποτοξίνωση!


Ο οργανισμός μας είναι καταπληκτικός! Ασχολείται συνέχεια με την απομάκρυνση των τοξινών και διορθώνει τις βλάβες που προκαλούνται από αυτές. Όμως δεν είναι ανίκητος και με την πληθώρα των τοξινών που μας βομβαρδίζουν καθημερινά, σίγουρα χρειάζεται λίγη βοήθεια.
Πως απορροφάμε αυτές τις τοξίνες?



Τις εισπνέουμε
Εδώ περιλαμβάνονται τα προϊόντα οικιακού καθαρισμού, αποσμητικά χώρου, χρώματα, κόλλες, ο καπνός του τσιγάρου και πολλά άλλα. Επίσης η μόλυνση του αέρα εκτός σπιτιού επιβαρύνει ακόμα περισσότερο, και προσθέτει έναν σημαντικό αριθμό τοξινών.



Τις καταπίνουμε

Οι συμβατικές καλλιέργειες είναι φορτωμένες με φυτοφάρμακα για την "προστασία" των φυτών, με ορμόνες και τόσα άλλα που προσθέτουν επίσης έναν σημαντικό αριθμό στον οργανισμό μας. Είναι δύσκολο για πολλούς, στην οικονομική συγκυρία που βρισκόμαστε, να υοθετήσουν μια διατροφή μόνο από βιολογικά προϊόντα. Αλλά και το νερό που καταναλώνουμε είτε βρύσης είτε εμφιαλωμένο μπορεί να περιέχει ουσίες που και αυτές επιβαρύνουν τον οργανισμό.



Μέσω του δέρματος
Σκεφτείτε τα ρούχα που φοράτε, τις πετσέτες με τις οποίες σκουπίζεστε και τα σεντόνια στα οποία κοιμάστε. Δεν έχουν όλα πλυθεί με απορρυπαντικά? Αλλά και τα προϊόντα περιποίησης περιέχουν ακατάλληλες ουσίες που απορροφούνται από το δέρμα και συσσωρεύονται στον οργανισμό.
 
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο κάθε άνθρωπος είναι φορτωμένος τουλάχιστον με 700 διαφορετικές τοξίνες, εκ των οποίων οι περισσότερες δεν έχουν μελετηθεί και δεν γνωρίζουμε πόσο κακό μπορούν να μας κάνουν.
 
Για πολλούς, οι τοξίνες που το σώμα μας δημιουργεί είναι μεγαλύτερο πρόβλημα. Δηλαδή : Καίμε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη για παραγωγή ενέργειας. Η διαδικασία αυτή δημιουργεί υποπροϊόντα τα οποία το σώμα τα χειρίζεται σαν τοξίνες και τα εξαλείφει. Ή σε περιπτώσεις κακής πέψης. Αν δεν μασάτε την τροφή σας σωστά, αν δεν κάνετε σωστούς συνδυασμούς τροφών, αν τρώτε μεγάλες ποσότητες τότε μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα πέψης, που αφήνουν κατάλοιπα στον οργανισμό και τοξίνες στο πεπτικό σύστημα. Μερικοί άνθρωποι για παράδειγμα, δεν μπορούν να αφομοιώσουν σωστά τα δημητριακά και τις τροφές με γλουτένη. Συνεχίζοντας την κατανάλωση αυτών των τροφών, προσθέτουν τοξίνες στον οργανισμό που στην συνέχεια θα δημιουργήσουν φλεγμονές και θα οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα υγείας όπως διαταραχές στο σάκχαρο, αυξημένο σωματικό βάρος και άλλα.



Τι πρέπει να κάνουμε?

Κατ' αρχήν πρέπει να περιορίσουμε τις τοξίνες που απορροφούμε με τους παραπάνω τρόπους. Προσπαθείστε να τρώτε βιολογικά προϊόντα όσο πιο συχνά μπορείτε, διαβάστε τις ετικέτες των τροφίμων που αγοράζετε και αποφύγετε αυτές που περιέχουν χημικά πρόσθετα, εγκαταστείστε ένα καλό φίλτρο νερού από το οποίο θα πίνετε και θα χρησιμοποιείτε και στο μαγείρεμα. Κάντε χρήση μόνο οικολογικών απορρυπαντικών και καθαριστικών για το σπίτι σας. Ιδιαίτερη προσοχή θέλουν τα καλλυντικά και τα είδη προσωπικής υγιεινής. Μπορεί στην αρχή να είναι λίγο δύσκολο αλλά μετά είναι απλά μια καλή συνήθεια.



Κατά περιόδους κάντε μια καλή αποτοξίνωση.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις και ερμηνίες της αποτοξίνωσης. Όμως η ουσία είναι πως πρέπει το πεπτικό σύστημα να έχει ένα διάλειμμα, που σημαίνει πως πρέπει να τρώτε για αυτή την περίοδο εύπεπτα τρόφιμα. Μηδενήστε την κατανάλωση πρωτεϊνών, λιπών και υδατανθράκων. Δώστε βαρύτητα στα φρούτα και στα λαχανικά, φτιάξτε πολλούς χυμούς με αυτά και αποφύγεται τελείως την γλουτένη. Πολύ σημαντική είναι η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες. Είναι αυτές που θα καθαρίσουν το έντερο και όλο το πεπτικό σύστημα, φυλακίζοντας και τις τοξίνες. Ξεκινήστε την προσπάθεια σας και όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο, αλλά μην υπερβείτε τις 2 εβδομάδες χωρίς ιατρική υποστήριξη.
 
 
Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι οι πιο κατάλληλες εποχές για αποτοξίνωση, ο χειμώνας όμως όχι και τόσο, εκτός αν έχετε ασθένειες που πρέπει να καταπολεμηθούν αμέσως και η μέθοδος της αποτοξίνωσης είναι μια πρωτεραιότητα. Νωρίς το φθινόπωρο επίσης είναι μια καλή εποχή οπότε ακόμα προλαβαίνεται να προγραμματίσετε τον δικό σας εσωτερικό καθαρισμό.
 
Photo Credit: Stiftelsen Elektronikkbransjen via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου