22 Αυγ 2013

Θέλετε Μυαλό Ξυράφι Μέχρι τα Βαθιά Γεράματα? Κόψτε το κόκκινο Κρέας!


Αν ακολουθείτε τον Υγειοφάγο γνωρίζετε ότι το κόκκινο κρέας, τα επεξεργασμένα τρόφιμα και η μεγάλη κατανάλωση ζωικών προϊόντων βλάπτουν στ' αλήθεια την υγεία, μικρών και μεγάλων. Αλλά υπάρχουν όμως κι άλλα άσχημα νέα για τους κρεατοφάγους.
 
 
"Η μεγάλη κατανάλωση κόκκινου κρέατος μπορεί να μειώσει την μνήμη των ανθρώπων όταν φτάσουν την ηλικία των εξήντα".
 
 
Αντίθετα η Μεσογειακή Δίαιτα και η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, όπως σαρδέλες, ελαιόλαδο, καρύδια και η μείωση του κόκκινου κρέατος, των κορεσμένων ζωικών λιπών και των πολλών ζωικών προϊόντων (σαλάμια, ζαμπόν, λουκάνικα) μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την μνήμη σας δυνατή και τις λειτουργίες του εγκεφάλου σας στο μάξιμουμ, καθώς μεγαλώνετε.
 
 
Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό "Neurology", χρησιμοποίησε πληροφορίες για πάνω από 17.000 άτομα, άνδρες και γυναίκες, με μέση ηλικία τα 64 έτη. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως όσοι διατηρούσαν κατά την διάρκεια της ζωής τους μια Μεσογειακού τύπου διατροφή, είχαν 19% λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα με την λειτουργία της σκέψης τους και τις δεξιότητες της μνήμης τους μετά τα εξήντα τους χρόνια.
 
 
Είναι πολλές οι μελέτες που δείχνουν πως η Μεσογειακή Διατροφή είναι αυτή που μας χαρίζει υγεία και δημιουργεί μικρότερο κίνδυνο για παθήσεις όπως : καρδιακή νόσος, παχυσαρκία, διαβήτη, μέχρι και καρκίνο. Αυτή όμως είναι η μεγαλύτερη μελέτη που εξετάζει την σχέση ανάμεσα στην υγιεινή διατροφή και στην "γνωστική λειτουργία", την ομάδα δηλαδή των δεξιοτήτων μνήμης και σκέψης, που μειώνεται σε ορισμένους ανθρώπους με το πέρας του χρόνου και είναι και ένα σημαντικό σημάδι για εκδήλωση γεροντικής άνοιας.
 
 
Αφού λοιπόν δεν υπάρχει μια σαφής και αποτελεσματική θεραπεία για την άνοια μήπως θα ήταν καλό να κάνουμε ότι μπορούμε για να καθυστερήσουμε αυτές τις καταστάσεις ή την έναρξη των συμπτωμάτων τους? Υπάρχουν δημοσιεύματα στο περιοδικό " New Scientist" που εξηγούν καθαρά πως ακόμα και η νόσος Αλτσχάιμερ είναι αποτέλεσμα της διατροφής που είναι πλούσια σε ζωικά λιπαρά και επεξεργασμένα τρόφιμα.
 
 
Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν σύμφωνα με την έρευνα για να αποφύγει κανείς ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ, την γεροντική άνοια και προβλήματα μνήμης και σκέψης, είναι σωματική άσκηση για τουλάχιστον 30 λεπτά, τρεις φορές την εβδομάδα, μεγιστοποίηση της νοητικής δραστηριότητας με παζλ, σταυρόλεξα και σπαζοκεφαλιές και Μεσογειακή Διατροφή.
 
 
 
Υγειοφάγος
 
 
Πηγή : New Scientist
Photo Credit: _DJ_ via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου