19 Αυγ 2013

Μειώστε τον Κίνδυνο Εκδήλωσης Καρκίνου του Πνεύμονα κατά 44%!


Μια νέα συναρπαστική μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cancer Prevention Research και αφορά στην απίστευτη ικανότητα του ωμού σκόρδου, να μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου κατά 30 - 44 %, ακόμα και σε καπνιστές.
 
 
Στην μελέτη εξετάστηκαν σχεδόν 6000 άτομα για την δεκαετία 2003-2013 όπου διερευνήθηκε η σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση σκόρδου και τον καρκίνο του πνεύμονα. Διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση ωμού σκόρδου δυο φορές την εβδομάδα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα σε καπνιστές κατά 30 % και σε μη καπνιστές κατά 44%. Με δεδομένο το γεγονός ότι το κάπνισμα είναι η νούμερο ένα αιτία καρκίνου του πνεύμονα, αυτό είναι ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.
 
 
Η κατανάλωση ωμού σκόρδου είχε προστατευτική δράση και σε άτομα που ήταν εκτεθειμένα σε αναθυμιάσεις λαδιών από υψηλές θερμοκρασίες, λόγω του επαγγέλματος τους (γνωστός παράγοντας κινδύνου για εκδήλωση καρκίνου του πνεύμονα).
 
 
Το συστατικό που πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνο για αυτή την αντικαρκινική δράση είναι η αλισίνη, η οποία απελευθερώνεται και ενεργοποιείται όταν μια σκελίδα σκόρδου ψιλοκόβεται ή θρυμματίζεται και εκτίθεται στον αέρα.Δεν είναι σαφές κατά πόσο το μαγειρεμένο σκόρδο έχει τα ίδια αποτελέσματα, γι' αυτό αν θέλετε την προστασία του σκόρδου μην το μαγειρεύεται και μην καταπίνετε τις σκελίδες αμάσητες και ολόκληρες.
 
 
Τρίψτε το σκόρδο σας σε σαλάτες, προσθέστε το σε βινεγκρέτ, απλώστε το τριμμένο πάνω σε ψωμί ή φτιάξτε σάλτσα πέστο για να συνοδέψετε ζυμαρικά, ρύζι ή όποιο φαγητό θέλετε. Ρίξτε ψιλοκομμένο σκόρδο στα ψητά στο μπάρμπεκιου λαχανικά σας - μελιτζάνες, κολοκύθια, μανιτάρια, πιπεριές - ακριβώς πριν τα σερβίρετε και κερδίστε την προστατευτική δράση του σκόρδου ενάντια στον καρκίνο του πνεύμονα, και όχι μόνο!
 
Υγειοφάγος

Δείτε Επίσης : Ισχυρές Αντικαρκινικές Τροφές!

Πηγή : Cancer Prevention Research Magazine 
Photo Credit: alice_henneman via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου