9 Ιουλ 2013

Εξολοθρεύστε τα Μυρμήγκια με Φυσικά Υλικά!


Είναι η εποχή του χρόνου που τα εργατικά μυρμήγκια αναζητούν την τροφή τους για τον χειμώνα, ίσως και μέσα στο σπίτι σας! Ευτυχώς υπάρχουν πολλές φυσικές μέθοδοι για να απαλλαγείτε από αυτά :


Κανέλα
Η κανέλα είναι αποτρεπτική για τα μυρμήγκια, οπότε ρίξτε μια μικρή ποσότητα στα σημεία εισόδου τους στο σπίτι σας. Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε γραμμές με μια μπατονέτα με αιθέριο έλαιο κανέλας για να εμποδίζετε το πέρασμα τους. Διπλό το όφελος αφού και τα μυρμήγκια δεν θα μπαίνουν στο σπίτι σας και θα μυρίζει όμορφα ο χώρος.


Ξύδι
Λειτουργεί επίσης αποτρεπτικά αφού εμποδίζει το πέρασμα των μυρμηγκιών από τα σημεία που έχουμε το έχουμε ρίξει. Τα μυρμήγκια στο πέρασμα τους αφήνουν "μυρμηκικό οξύ" με διάφορες πληροφορίες για τα υπόλοιπα μυρμήγκια. Με αυτό τον τρόπο ακολουθούν το ένα το άλλο. Ρίχνοντας στα σημεία που κυκλοφορούν ξύδι καλύπτετε το μυρμηκικό οξύ και τα αποτρέπετε από το να επιστρέψουν στο σημείο. Ακόμα καλύτερα λίγο ξύδι στο νερό του σφουγγαρίσματος καθαρίζει άριστα και διώχνει τα μυρμήγκια από το σπίτι σας.


Κιμωλία
Τραβώντας γραμμές με κιμωλία στα παράθυρα και τις πόρτες στο εξοχικό σας αφήνετε τα μυρμήγκια έξω από αυτό.


Γη διατόμων
Πρόκειται για ορυκτό φυτικής προέλευσης, προερχόμενο από απολιθώματα φυκών. Μοιάζει με πούδρα της οποίας οι κόκκοι φαίνονται τόσο αιχμηροί στο μικροσκόπιο, που μπορούν να σκοτώσουν όποιο ζωύφιο πατήσει πάνω τους. Απλώστε την γύρω από την φωλιά που έχετε εντοπίσει.


Βραστό νερό
Αν ξέρετε που είναι η φωλιά τους βράστε αρκετό νερό και πλημμυρίστε την φωλιά τους. Είναι και αποτελεσματικό και φιλικό στο περιβάλλον.


Βόρακας με ζάχαρη και νερό
Ανακατέψτε βόρακα με ζάχαρη και νερό φτιάχνοντας μια πάστα. βάλτε κομμάτια της πάστας όπου έχετε εντοπίσει τα μυρμήγκια και κοντά στην φωλιά αν την εντοπίσατε. Τα μυρμήγκια θα μεταφέρουν κομμάτια της πάστας στην φωλιά τρώγοντας τα θα ψοφήσουν και όταν φάει και η βασίλισσα τότε θα απαλλαγείτε οριστικά από αυτά. Πρέπει να περιμένετε λίγες μέρες για να δείτε τα αποτελέσματα και αν η πάστα αυτή στεγνώσει πρέπει να φτιάξετε και άλλη. Ο βόρακας θέλει προσοχή, προσπαθήστε να μην βάλετε τα κομμάτια της πάστας σε σημεία προσιτά αν έχετε παιδιά ή κατοικίδια.


Κορν φλάουρ
Ρίξτε αρκετό κόρν φλάουρ στην είσοδο της φωλιάς. Κι όμως εξολοθρεύει τα μυρμήγκια μέσα σε λίγες μέρες διαταράσσοντας το πεπτικό τους σύστημα.


Μαγειρική σόδα και ζάχαρη
Ανακατέψτε την μαγειρική σόδα με την ζάχαρη (καλύτερα άχνη) και βάλτε την σε ρηχά κουτάκια (σπιρτόκουτα) σε στρατηγικά σημεία και κοντά στην φωλιά αν την εντοπίσατε. Το σώμα των μυρμηγκιών είναι γεμάτο από μυρμηκικό οξύ και η αλκαλότητα της μαγειρικής σόδας φαίνεται πως δημιουργεί μια εκρηκτική αντίδραση που τα εξολοθρεύει.

Είτε επιλέξετε να τα εξολοθρεύσετε, είτε απλά να τα απομακρύνετε, προσπαθήστε να το κάνετε με τον πιο φυσικό τρόπο, προστατεύοντας εσάς και την οικογένεια σας από την τοξικότητα των εντομοκτόνων.

Υγειοφάγος


Photo Credit: Clicksy via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου