29 Ιουλ 2013

Δροσερή Λεμονάδα Καρπουζιού!

Ο καλοκαίρι προχωράει και τα καρπούζια γίνονται όλο και πιο γλυκά όσο περνάνε οι μέρες. Ο καλύτερος και πιο θρεπτικός τρόπος να δροσιστείτε μικροί και μεγάλοι είναι ο συνδυασμός λεμονιού και καρπουζιού!
Θα χρειαστείτε :
·         Καρπούζι καθαρισμένο από τα σπόρια του και κομμένο σε κύβους (περίπου 6 κούπες)
·         1 Ποτήρι του νερού χυμό λεμονιού ή βιολογική λεμονάδα.
·         5 Ποτήρια δροσερό νερό.
·         ¾ Φλιτζανιού νέκταρ αγάβης (για να γλυκάνει)
·         Θρυμματισμένο πάγο ή παγάκια
 
Βάζετε το χυμό λεμονιού και το καρπούζι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει χυμός χωρίς κομματάκια. Βάζετε το χυμό σε μια μεγάλη κανάτα, προσθέτετε το νερό και το σιρόπι αγάβης και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να διαλυθεί το σιρόπι. Σερβίρετε με παγάκια ή θρυμματισμένο πάγο και στολίζετε με κομματάκια από την φλούδα του καρπουζιού ή φυλλαράκια δυόσμου!
 
Απολαύστε το!
 
 
Υγειοφάγος
 
 
 
 
 
Photo Credit: Jesse Wagstaff via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου