15 Ιουλ 2013

Ισχυρές Αντικαρκινικές Τροφές!

Ο καρκίνος έχει γίνει μια συγκλονιστική επιδημία τα τελευταία χρόνια. Είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των ανθρώπων που νοσούν από τις διάφορες μορφές του, πράγμα αποκαρδιωτικό αλλά και μυστήριο. Όπως μαθαίνουμε καθημερινά μέσα από έρευνες, σχετικά με τις αιτίες που συμβάλλουν στην εκδήλωση του καρκίνου, αρχίζουμε να μαθαίνουμε και περισσότερα σχετικά με τα μέτρα πρόληψης.
Όσον αφορά την σχέση του καρκίνου με την διατροφή μας, είναι κατανοητό  πια μέσα από λίστες ολόκληρες που δίνει η “Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρία”, τι δεν πρέπει να τρώμε, καθώς επίσης και τι ακριβώς πρέπει να έχουμε στο τραπέζι μας καθημερινά για να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να διατηρήσει τις φυσικές του άμυνες ενάντια στις διάφορες μορφές καρκίνου.
           Σταυρανθή λαχανικά
Μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών και λαχανίδες, περιέχουν τόσο μεγάλη ποσότητα αντικαρκινικών ουσιών όπως τα “ισοθειοκυανικά”.
Αγκινάρες
Καταναλώστε τες για τις μεγάλες ποσότητες “σαλβεστρολών” που περιέχουν.
Πράσινα Φυλλώδη Λαχανικά
Τρώτε καθημερινά σκουρόχρωμα λαχανικά όπως το σπανάκι και το μαρούλι, για τις φυσικές ίνες, το φολικό οξύ, αλλά και για το ευρύ φάσμα “καροτενοειδών” που περιέχουν.
Όσπρια
Φασόλια, φακές, ρεβίθια, όσο πιο συχνά τόσο καλύτερα, για τις “σαπωνίνες”  και τους “αναστολείς πρωτεάσης”.
Φυτά της οικογένειας Λειριοειδών
Σκόρδο, κρεμμύδι, πράσο, φρέσκο κρεμμύδι, περιέχουν τόσες αντικαρκινικές ουσίες όπως την ισχυρή “αλλισίνη”.
Πράσινο τσάι
Πίνετε καθημερινά για τις αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές “κατεχίνες”.
Σταφύλια
Περιέχουν την φυσική φαινόλη “ρεσβερατρόλη”, που ποσότητες της θα βρείτε και στο κρασί.
Λιναρόσποροι
Περιέχουν το λιπαρό οξύ “α-λινολενικό”, “λιγνάνες”, αλλά και άλλα καλά λιπαρά, ειδικά αν τους αλέσετε μόνοι σας και τους καταναλώσετε άμεσα.
Τομάτες
Φρέσκες αλλά και μαγειρεμένες για το διάσημο πια λυκοπένιο”.
Μύρτιλλα
Περιέχουν το ισχυρό αντιοξειδωτικό “ελλαγικό οξύ” αλλά και ανθοκυανίνες.
 
Ξέροντας τι πρέπει να τρώτε για μια διατροφή πλούσια σε αντικαρκινικές ουσίες, αλλά και τι πρέπει να αποφεύγετε, προστατεύετε την υγεία σας αλλά έχετε και την απάντηση, στο καθημερινό δύσκολο ερώτημα : τι να μαγειρέψω σήμερα?
 
Υγειοφάγος
 
 
Photo Credit: artist in doing nothing via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου