1 Ιουλ 2013

Πως να Καθαρίσετε τον Οργανισμό σας από τα Βαρέα Μέταλλα!


Στην σύγχρονη κοινωνία που ζούμε, η δηλητηρίαση από βαρέα μέταλλα γίνεται ένα πρόβλημα όλο και μεγαλύτερο. Σκεφτείτε μόνο τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε στην κάθε σας μέρα! Πόσα από αυτά περιέχουν βαρέα μέταλλα?
Για αρχή ο αέρας που αναπνέουμε (ιδίως αν μένετε κοντά σε μεγάλες λεωφόρους) και στην συνέχεια : το πόσιμο νερό, τα σφραγίσματα στα δόντια μας, τα εντομοκτόνα (ταμπλέτες, σπρέι, απολυμάνσεις), φυτοφάρμακα, βαφές, καλλυντικά, για να αναφέρουμε μερικά.
Τα βαρέα μέταλλα που βρίσκονται συνήθως γύρω μας σε αφθονία είναι το αλουμίνιο, το αρσενικό, το κάδμιο, ο μόλυβδος, και ο υδράργυρος. Η τοξικότητα αυτών των μετάλλων συσσωρεύεται στον οργανισμό με την πάροδο του χρόνου και αποθηκεύεται εκεί. Γι' αυτό θα χρειαστεί να περάσει καιρός πριν δείτε τα πρώτα συμπτώματα και επειδή πρόκειται για συμπτώματα ίδια με άλλων ασθενειών συχνά η διάγνωση είναι μια πρόκληση και για τον γιατρό σας.
Αν έχετε μεγάλες ποσότητες βαρέων μετάλλων στον οργανισμό σας μπορεί να έχετε : αναιμία, κόπωση ή εξάντληση, στομαχικές διαταραχές, πονοκεφάλους, αλλά και ζαλάδες,αϋπνίες, προβλήματα συγκέντρωσης, τρέμουλο ή μούδιασμα και άλλα.
Δυστυχώς επειδή είναι γύρω μας παντού, είναι δύσκολο να τα αποφύγει κανείς, όμως με τα κατάλληλα μέτρα μπορείτε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να αποβάλλει ένα μεγάλο μέρος τους.
Είναι πολύ σημαντικό να δώσετε μεγάλη βαρύτητα στην διατροφή σας γιατί η έλλειψη βασικών θρεπτικών συστατικών δεν επιτρέπει στο ήπαρ να κάνει σωστά την δουλειά του. Το ήπαρ είναι το κύριο όργανο του οργανισμού που θα φιλτράρει τα βαρέα μέταλλα και στην συνέχεια θα φροντίσει να φύγουν από το σώμα. Προκειμένου να το βοηθήσετε σε αυτές τις λειτουργίες είναι σημαντικό να κάνετε τις παρακάτω απλές αλλά αναγκαίες διαιτητικές αλλαγές :
  • Περιορίστε την κατανάλωση των επεξεργασμένων και ραφιναρισμένων τροφίμων, αλλά τρώτε άφθονα φρέσκα φρούτα και λαχανικά.
  • Αποφύγετε τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα - ιδίως τις κονσέρβες οι οποίες έχουν υποστεί φθορά.
  • Καταναλώνετε καθημερινά λιπαρά οξέα όπως το λινέλαιο που βοηθά στην μείωση της επίδρασης των βαρέων μετάλλων στον εγκέφαλο.
  • Τρώτε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C που βοηθούν τα βαρέα μέταλλα να απομακρυνθούν από το σώμα.
  • Τρώτε τροφές πλούσιες σε σελήνιο που επίσης βοηθά στην απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων από το σώμα. Η μεγαλύτερη φυσική πηγή σελήνιου είναι τα βραζιλιάνικα φιστίκια.
  • Η βιταμίνη Ε είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό και βοηθά στην καταπολέμηση των τοξικών ουσιών που βρίσκονται στον οργανισμό.
  • Το χόρτο από σιτάρι ή κριθάρι επίσης μπορούν να αποτοξινώσουν τον οργανισμό.
  • Το σκόρδο με το θείο που περιέχει βοηθά στην απομάκρυνση των τοξικών μετάλλων από τον οργανισμό.
  • Η πικραλίδα (Taraxacum officinale) βοηθάει το ήπαρ να λειτουργεί κανονικά ώστε να είναι σε καλύτερη θέση να αφαιρεί τοξίνες από το αίμα.
  • Η κολλιτσίδα (Άρκτιο - Arctium lappa) είναι ένα εξαιρετικό καθαριστικό για το αίμα και λειτουργεί συνδυαστικά με την πικραλίδα για καλύτερα αποτελέσματα.
  • Το αγριολάπαθο (Rumex crispus) βοηθά στον καθαρισμό του αίματος και δρα βοηθητικά με την πικραλίδα.
  • Τα φύκια (Laminariales) μειώνουν την απορρόφηση των ραδιενεργών υλικών και των βαρέων μετάλλων από τον οργανισμό.
  • Οι φύτρες άλφα-άλφα επίσης μειώνουν την απορρόφηση των ραδιενεργών ουσιών και των βαρέων μετάλλων.
  • Ο κόλιαντρος βοηθά στην απομάκρυνση του υδραργύρου από τον εγκέφαλο και το σώμα.
Επίσης :
Χρησιμοποιείστε ένα καλό φίλτρο νερού που θα αφαιρεί το χλώριο και βαρέα μέταλλα από το νερό που πίνετε και από το νερό που μαγειρεύετε. Πλένετε και τα φρούτα και τα λαχανικά σας με φιλτραρισμένο νερό για να αποφεύγετε τα κατάλοιπα του νερού βρύσης.
Προτιμήστε τα βιολογικά προϊόντα και αποφύγετε αυτά που έρχονται από περιοχές που είναι σε όλους διάσημες για την τεράστια μόλυνση που έχουν υποστεί.
Μην χρησιμοποιείτε μαγειρικά σκεύη από αλουμίνιο ή χαλκό γιατί τα μέταλλα αυτά εύκολα διαφεύγουν και στο φαγητό σας.
Photo Credit: celine nadeau via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου