28 Ιουν 2013

Τα πιο Υγιεινά Σνακ!




Μπορεί να φαίνεται πως σταματώντας να τρώτε σνακ κατά την διάρκεια της ημέρας είναι ένας καλός τρόπος να μειώσετε τις ημερήσιες θερμίδες, αλλά στην ουσία το μόνο που καταφέρνετε είναι να μεγαλώνετε την πείνα σας μέχρι το επόμενο γεύμα. Επιλέγοντας τα σωστά και υγιεινά σνακ- ένα σωστό συνδυασμό πρωτεΐνης με δημητριακά ολικής άλεσης ή πρωτεΐνη με φρούτα ή λαχανικά - νιώθετε γεμάτοι ενέργεια να συνεχίσετε την ημέρα σας χωρίς να πεινάτε.
Ρίξτε μια ματιά στις ιδέες για σνακ που ακολουθούν και δοκιμάστε τα για μικρούς και μεγάλους :
 
 
Μούρα, βατόμουρα, φράουλες, σμέουρα, μύρτιλλα.
Χαμηλά σε θερμίδες αλλά με απίθανη γεύση και πλήθος αντιοξειδωτικών ουσιών που τα κάνουν άκρως ελκυστικά για σνακ. Διατηρούνται έως και μια εβδομάδα στο ψυγείο και είναι το τέλειο δροσερό σνακ για το καλοκαίρι. Μπορείτε και να τα καταψύξετε, να τα φτιάξετε γρανίτες ή να τα απολαύσετε με ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.
 
 
Καναπεδάκια
Δηλαδή κρακεράκια ολικής άλεσης πάνω στα οποία μπορείτε να βάλετε οτιδήποτε. Από κατσικίσιο τυρί με λίγο μέλι αν θέλετε κάτι γλυκό, μέχρι αγγουράκι τουρσί ή φέτες από βρασμένο αυγό, ή λίγη μοτσαρέλα με φέτες τομάτας για κάτι αλμυρό. Μια άλλη καλή ιδέα είναι να βάλετε στο κρακεράκι λίγο από το φαγητό που περίσσεψε την από την προηγούμενη μέρα.
 
 
Ποτό πρωτεϊνών

Ένα νόστιμο smoothie με μείγμα πρωτεϊνών ανακατεμένο με γάλα λίγων λιπαρών, με λίγες θερμίδες που όμως θα σας κόψει την πείνα και θα σας δώσει απίστευτη ενέργεια και δύναμη. Προτιμήστε πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης και δοκιμάστε γεύσεις σοκολάτας, φράουλας, βανίλιας. Μην ξεχάσετε τον πάγο για έξτρα καλοκαιρινή δροσιά.



Ξηροί καρποί, μπάρες ξηρών καρπών
Η μεγάλη ποικιλία που υπάρχει στους ξηρούς καρπούς δεν θα σας αφήσει να βαρεθείτε. Έχετε στο ταπεράκι σας ωμούς και ανάλατους ξηρούς καρπούς που είναι γεμάτοι αντιοξειδωτικές ουσίες, πρωτεΐνες, βιταμίνες, λιπαρά οξέα, ανόργανα συστατικά και φυτικές ίνες. Από το πρωί έως το βράδυ, το καλύτερο σνακ. Στην ίδια λογική είναι και οι μπάρες ξηρών καρπών ή το παστέλι, αν δεν είστε σωστά προετοιμασμένοι από το σπίτι, είναι η έτοιμη λύση στο περίπτερο.

Smoothies φρούτων
Είναι στην ίδια λογική με τα smoothies πρωτεϊνών, μόνο που εδώ κυριαρχούν τα φρούτα. Βάλτε στο μπλέντερ νερό, ένα κουταλάκι μέλι και όσα φρούτα θέλετε : μπανάνα, αχλάδι, φράουλες, ροδάκινο και βερίκοκα. θα πάρετε αρκετές φυτικές ίνες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Ότι καλύτερο για τις απογευματινές λιγούρες.




Υγειοφάγος

Photo Credit: L. Marie via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου