3 Ιουν 2013

Τροφές που Αυξάνουν τον Κίνδυνο Εκδήλωσης Καρκίνου!

Σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρία 1,5 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις καρκίνου αναμένονται κάθε χρόνο στην Αμερική και άλλες τόσες σε Ευρώπη, ενώ περίπου 600.000 άνθρωποι αναμένεται να πεθάνουν από την ασθένεια. Σύμφωνα με τις στατιστικές πρόκειται για 1.500 άτομα την ημέρα. Στο βιβλίο “Cancer: 101 Solutions to a Preventable Epidemic” (New Society Publishers, 2007) οι συγγραφείς επισημαίνουν πως μια από τις λύσεις του προβλήματος είναι η διατροφή. Είναι γνωστά λίγο ως πολύ τα τρόφιμα που πρέπει να πετάξουμε από την καθημερινή μας διατροφή, όμως επειδή “επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως”, ας δούμε τα πιο επικίνδυνα :
Καμένα τρόφιμα
Όσα είναι ψημένα στα κάρβουνα και εξωτερικά έχουν “αρπάξει” λίγο, δημιουργούν αρωματικές ετεροκυκλικές αμίνες – γνωστές καρκινογόνες ουσίες. Ακόμα και το τοστ που έχει παραψηθεί και το ψωμί είναι μαυρισμένο είναι ύποπτο.
Ζάχαρη
Και η άσπρη ζάχαρη αλλά και η καστανή, αφού πρόκειται για άσπρη ζάχαρη στην οποία έχει προστεθεί   μελάσα.
Κόκκινο κρέας
Ειδικά το πολύ καλά ψημένο κόκκινο κρέας. Το μέτρια ψημένο ή το λίγο ψημένο είναι καλύτερο αν και το καθόλου κόκκινο κρέας στη διατροφή μας, είναι η σωστή επιλογή.
Αναψυκτικά
Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για να μην τα καταναλώνει κανείς – και για το oτι περιέχουν (ζάχαρη, πρόσθετα, κ.α) και για το τι χάνετε πίνοντας τα. (αν καταναλώνατε νερό και χυμούς θα λαμβάνατε τόσες βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία).
Παστά, καπνιστά
Μελέτες δείχνουν πως αυτή κατηγορία βαριών φαγητών οδηγούν σε υψηλότερα ποσοστά καρκίνου του στομάχου.
Πρόσθετα τροφών
Χημικές ουσίες που βρίσκονται σε συσκευασμένα και τυποποιημένα τρόφιμα και ποτά, όπως η ασπαρτάμη.
Αλκοόλ
Ειδικά η υπερβολική κατανάλωση του.
Ψημένα δημητριακά
Το ψήσιμο των δημητριακών (ψωμί, μπισκότα, φρυγανιές) σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες παράγει  το ακρυλαμίδιο, καρκινογόνο ουσία. Ψήνετε τέτοια τρόφιμα κάτω από τους 200 °C. Μεγάλες ποσότητες ακρυλαμιδίου υπάρχει και στις τηγανητές πατάτες.
Ψάρια Ιχθυοτροφείου
Οι τροφές με τις οποίες τρέφονται είναι οι πλέον ακατάλληλες και τα ψάρια ιχθυοτροφείου περιέχουν τα υψηλότερα επίπεδα τοξινών.
Aκόρεστα λιπαρά
Όλες τις τροφές που περιέχουν ακόρεστα λιπαρά όπως τηγανητές πατάτες και τηγανητά φαγητά, πατατάκια και τυποποιημένα σνακ.
 
Υγειοφάγος
 
Πηγή:  Cancer: 101 Solutions to a Preventable Epidemic,Liz Armstrong, Guy Dauncey, Anne wordsworth
Photo Credit: El Biffster via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου