4 Ιουν 2013

Φύτρες Μπρόκολου & η Κρυφή τους Δύναμη!

Σε πολλά δημοσιεύματα αναφέρεται η σημασία των ωμών τροφών για τον οργανισμό  και πως προάγουν την υγεία μας, αφού οι ζωντανές τροφές μας προσφέρουν όλα τα ένζυμα και τις βιταμίνες που περιέχουν.  Το σώμα έχει τη δική του φυσική πηγή ενζύμων, αλλά καθώς μεγαλώνουμε, χάνουμε αυτή την ικανότητα και ο οργανισμός μας στηρίζεται αποκλειστικά στην διατροφή μας για την κάλυψη των αναγκών του σε ένζυμα.
Το μαγείρεμα των τροφών σε θερμοκρασίες πάνω από 112 βαθμούς Κελσίου καταστρέφει τα ένζυμα και καταστρέφει και τις βιταμίνες όπως την βιταμίνη Β για παράδειγμα, σε ποσοστό από 50% έως 97%. Αν συνέχεια καταναλώνουμε μαγειρεμένες τροφές χωρίς να αναπληρώνουμε τον αριθμό των ενζύμων που χρειάζεται ο οργανισμός μας, τότε φυσικό είναι να αρχίσουμε να έχουμε ελλείψεις. Επίσης καλό είναι οι τροφές που τρώμε να είναι 50% μαγειρεμένες και 50% ωμές,    αφού με τις μαγειρεμένες τροφές απαιτείται περισσότερη δουλειά από τον οργανισμό στην διαδικασία της πέψης ενώ οι ωμές τροφές βοηθούν σε αυτή τη διαδικασία.
Εκτός από την επιπλέον ενέργεια που μας προσφέρουν τα ένζυμα μέσω των ωμών τροφών, επίσης καθυστερούν την διαδικασία της γήρανσης. Με λίγα λόγια μας κρατούν νέους και με περισσότερες αντιστάσεις ενάντια στο στρες και στις ασθένειες! Οι άνθρωποι που τρώνε κυρίως ωμή και ακατέργαστη  τροφή έχουν καλύτερη συγκέντρωση και πνευματική διαύγεια και χρειάζονται λιγότερο ύπνο.
Πιθανώς ήδη να γνωρίζετε ότι το μπρόκολο περιέχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες και ένζυμα  που παίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία του οργανισμού από τον καρκίνο. Από όλα τα σταυρανθή λαχανικά θεωρείται ότι κατέχει την κορυφή και το μόνο λαχανικό που θα μπορούσε να ξεπεράσει το μπρόκολο σε περιεκτικότητα τέτοιων απίθανων ουσιών είναι … οι φύτρες μπρόκολου.
Τι γίνετε λοιπόν με τις φύτρες?
Όταν μουσκέψετε σπόρους μπρόκολου και αυτοί μετά από λίγες μέρες  βλαστήσουν, τότε έχετε έτοιμες τις δικές σας φύτρες. Σε αυτό το σημείο οι φύτρες είναι γεμάτες με ευεργετικά για την υγεία ένζυμα και με αυξημένη την θρεπτική τους αξία.
Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι τα πάντα σε αυτό τον πλανήτη έχουν ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο και το ίδιο συμβαίνει με τα τρόφιμα. Όταν τα καταναλώνουμε, αυτή τους η ενέργεια “δύναμη της ζωής” - η οποία μετριέται σε MHz - μεταφέρεται σε εμάς. Το ανθρώπινο σώμα εκπέμπει στα 70 MHz. Κάτω από τα 50 MHz το σώμα αρχίζει να προσβάλλεται από ασθένειες, ενώ ένα καρκινικό κύτταρο αναπτύσσεται στα 40 MHz και χαμηλότερα. Όταν καταναλώνουμε επεξεργασμένες τροφές ο μέσος όρος του ηλεκτρομαγνητικού μας πεδίου είναι 0-30 MHz.
Που θέλω να καταλήξω? Οι φύτρες και οι νέοι βλαστοί δονούνται στην συχνότητα των 150MHz. Το μπρόκολο δονείται στα 300MHz!!!
Επίσης οι φύτρες μπρόκολου περιέχουν το φυτοχημικό σουλφοραφάνη σε εικοσαπλάσια ποσότητα από ότι το ώριμο φυτό, η οποία προάγει την παραγωγή συγκεκριμένων ενζύμων που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και τις καρκινογόνες ουσίες και αναστέλλουν την ανάπτυξη όγκων σε πειράματα.
Δοκιμάστε τις φύτρες σε σαλάτες, σάντουιτς και σε όποιο πιάτο σε αρέσει. Μπορεί η όλη διαδικασία παραγωγής φύτρων να φαντάζει πολύπλοκη όμως είναι απλή, πανεύκολη και ανέξοδη, και τα οφέλη αμέτρητα!
 
Υγειοφάγος
Photo Credit: Erin Collins via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου