24 Ιουν 2013

Γνωρίστε τα Αποξηραμένα Φρούτα!

Τα αποξηραμένα φρούτα είναι από τις πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις σε περιπτώσεις που αναζητάτε να φάτε ένα γλυκό ή όταν θέλετε ένα γρήγορο σνακ για τα πιτσιρίκια σας. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να πάρετε με νοστιμιά και γλύκα τα διατροφικά οφέλη των φρούτων κατά την διάρκεια μιας κουραστικής μέρας.
Είναι σημαντικό όταν αγοράζετε αποξηραμένα φρούτα να προσέχετε στα συστατικά τους να μην περιέχουν επιπλέον ζάχαρη, παρά μόνο την δική τους φυσική φρουκτόζη.

Μπορείτε να τα βρείτε πανεύκολα σε καταστήματα υγιεινής διατροφής και σε μεγάλα super market και σε μεγάλη ποικιλία.

Μήλο
Τα μήλα περιέχουν πολλά φυτοχημικά συστατικά (φυσικό συστατικό των μήλων) που έχουν αντιοξειδωτική δράση και καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα. Είναι επίσης και μια μεγάλη πηγή φυτικών ινών.
 
 
Βερίκοκο
Εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης Α, C και σιδήρου, το βερίκοκο είναι εξίσου θρεπτικό ακόμα και όταν αποξηραίνεται.


Μάνγκο
Πλούσιο σε φυτοθρεπτικά συστατικά και βιταμίνες Α, Ε, C καθώς και ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για υγιές δέρμα και δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.

Κεράσι
Τα κεράσια ονομάζονται και super αντιοξειδωτικά φρούτα, αφού συγκρινόμενα με άλλα φρούτα έχουν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών, αλλά και ουσίες όπως β-καροτένιο, φολικό οξύ και φυτικές ίνες.

Σύκο
Ενώ κάποια από τα αποξηραμένα φρούτα θα χάσουν ένα μικρό μέρος των βιταμινών τους, τα σύκα όταν στεγνώσουν συνεχίζουν να έχουν την ίδια υψηλή ποσότητα σε σίδηρο, φολικό οξύ και κάλιο.
 
Σταφίδα
Η "καραμέλα της φύσης" όπως λέγεται λόγω της γλυκύτητας της έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, σίδηρο, κάλιο, σελήνιο, βιταμίνες Α και Β και πολύ γλυκιά γεύση.

Δαμάσκηνο
Έχει ικανοποιητικές ποσότητες βιταμινών αλλά το πλεονέκτημα του δαμάσκηνου είναι η ικανότητά του να βελτιώνει την λειτουργία του πεπτικού συστήματος και του εντέρου.
 
 
Μύρτιλλο
Άλλο ένα super αντιοξειδωτικό φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες Α,Ε και ειδικά βιταμίνες Β που είναι απαραίτητες για την σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Αχλάδι
Καλή πηγή βιταμίνης C, χαλκού και φυτικών ινών.

 
Goji μούρο
"Αποθήκη" 6 βασικών βιταμινών, αμινοξέων, λιπαρών οξέων, καροτενοειδών αλλά και σιδήρου, κάλιου, σελήνιου, ασβεστίου και ψευδάργυρου.

Τομάτα
Ναι, και η τομάτα είναι φρούτο και οι λιαστές τομάτες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε όλες τις αντικαρκινικές ουσίες της τομάτας (λυκοπένιο) αλλά και βιταμίνη C.

Υγειοφάγος

Photo Credit: miheco via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου