22 Ιουν 2013

Τροφές που σας Κάνουν να Νιώθετε Πεινασμένοι!


Οι "αληθινές" τροφές  προσφέρουν στον οργανισμό ότι χρειάζεται για να συνεχίζει με δύναμη την ημέρα. Και όταν λέμε αληθινές τροφές εννοούμε νόστιμα σπιτικά φαγητά, φτιαγμένα με υλικά που έχετε επιλέξει μετά από σκέψη (για τις θρεπτικές ουσίες που θα σας προσφέρουν), ψάξιμο (για να βρείτε τα καλύτερα από θέμα ποιότητας και οικονομίας)  και με αγάπη για σας και την οικογένεια σας.

Η δεύτερη αλήθεια είναι ότι το πρόχειρο – έτοιμο φαγητό μπορεί να σταματήσει την πείνα μας αλλά μόνο προσωρινά και αυτό γιατί τα υλικά που χρησιμοποιούνται δεν είναι τα σωστά από θέμα ποιότητας  και στην διαδρομή της επεξεργασίας τους  χάνουν και κάθε θρεπτική ουσία που μπορεί να έχουν.

Στην προσπάθεια σας να τρέφεστε υγιεινά ή και στην προσπάθεια σας να κάνετε δίαιτα για την μείωση του σωματικού βάρους υπάρχουν τροφές οι οποίες δεν σας βοηθούν καθόλου.

Αναψυκτικά διαίτης

Μην σας ξεγελάει η ετικέτα που μιλάει για δίαιτα. Οι έρευνες δείχνουν πως τα αναψυκτικά διαίτης στην πραγματικότητα σας κάνουν νιώθετε πιο πεινασμένοι. Σύμφωνα με ερευνητές του UT Health Science Center στο San Diego εξηγούν πως οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες που βρίσκονται στα αναψυκτικά διαίτης στην πραγματικότητα  ενεργοποιούν την όρεξη.

Κατεψυγμένες τροφές

Τα κατεψυγμένα έτοιμα  φαγητά ειδικά τα διαίτης, δεν έχουν ικανοποιητικό αριθμό θερμίδων για να σας κάνουν να νιώσετε χορτάτοι. Επιπλέον δεν περιέχουν ακατέργαστη τροφή όπως σαλάτα και ωμά λαχανικά τα οποία θα σας κάνουν να χορτάσετε στ’ αλήθεια.

Αρτοσκευάσματα

Μπορεί η θέα του ζεστού άσπρου ψωμιού να είναι ελκυστική, η αλήθεια όμως είναι ότι αφού δεν περιέχει ίνες ή αρκετά θρεπτικά συστατικά θα πεινάσετε πάλι γρήγορα. Επιλέξτε ψημένα αρτοσκευάσματα φτιαγμένα από δημητριακά ολικής άλεσης τα οποία λόγω των πολλών ινών που περιέχουν είναι και πλούσια σε βιταμίνες και θα σας κρατήσουν χορτάτους για πιο πολλή ώρα.

Τσίχλες

Οι τσίχλες διεγείρουν την παραγωγή των γαστρικών υγρών και του σάλιου. Κατά την διάρκεια του μασήματος της τσίχλας το σάλιο που καταλήγει στο στομάχι  δημιουργεί την αίσθηση της πείνας αφού το στομάχι δεν βρίσκει τροφή να επεξεργαστεί παρά μόνο γαστρικά υγρά.

Γλυκά

Μπορεί το πρωινό ξεκίνημα να φαίνεται πιο εύκολο με την κατανάλωση ενός γλυκού πρωινού (κρουασάν, γλυκά και άλλα ζαχαρώδη) αλλά η ενέργεια που δημιουργεί η ζάχαρη στον οργανισμό φεύγει τόσο γρήγορα και απότομα που θα σας κάνει να πεινάσετε σύντομα και έντονα. Προτιμήστε να φτιάξετε μόνοι σας το πρωινό σας με σωστά υλικά που θα σας κρατήσουν γεμάτους πολλή ώρα όπως, βρώμη με φρούτα, φυστικοβούτυρο, ταχίνι, γιαούρτι, δημητριακά ολικής, μέλι και ξηρούς καρπούς.  

 

Υγειοφάγος

Πηγή : Planet Green
Photo Credit: Kanko* via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου