1 Ιουν 2013

Απλές Συμβουλές για τις Μικρές σας Αποδράσεις!

Καλό μήνα! Καλό καλοκαίρι και επίσημα πια! Τι πιο ωραίο από τα μεγάλα Σαββατοκύριακα στην παραλία, μικρά ταξιδάκια αναψυχής, ευκαιρίες για αναζωογόνηση και χαλάρωση. Προκειμένου όμως να γυρίσετε πίσω ξεκούραστοι, γεμάτοι ενέργεια και έμπνευση ακολουθείστε τις απλές συμβουλές που ακολουθούν :
Αποσυνδεθείτε
Κλείστε τα smart phones, τα κινητά, τα tablet έστω και για λίγες ώρες. Δώστε στο εαυτό σας και στους αγαπημένους σας  την πλήρη προσοχή σας και τον ποιοτικό σας χρόνο. Θα σας φορτίσει τόσο θετικά που αξίζει τον κόπο. Αν οπωσδήποτε πρέπει να ελέγξετε και να απαντήσετε σε μηνύματα και κλήσεις κάντε το σε πολύ περιορισμένο χρόνο και επιστρέψτε όσο συντομότερα γίνεται στην διασκέδαση σας. Μην ξεχάσετε απαραίτητα αξεσουάρ: βιβλία και περιοδικά.
Κινηθείτε
Είτε ασκήστε σε καθημερινή βάση είτε όχι, κατά την διάρκεια των μικρών αποδράσεων σας προσπαθήστε να κινήστε όσο γίνεται περισσότερο. Νοικιάστε ποδήλατο για την εξερεύνηση της περιοχής που επισκέπτεστε, κάντε ένα μακρύ πρωινό περίπατο, κάντε λιγότερη ηλιοθεραπεία και κολυμπήστε περισσότερο ή παίξτε ρακέτες και άλλα παιχνίδια της θάλασσας. Οπωσδήποτε μην ξεχνάτε γυαλιά ηλίου και καπέλο.
Ενυδατωθείτε
Το έχετε ακούσει ένα εκατομμύριο φορές αλλά δεν γίνεται να μην τονίσω το πόσο σημαντική είναι η ενυδάτωση. Ειδικά στην ζέστη του καλοκαιριού ο οργανισμός αποβάλλει περισσότερα υγρά για να ισορροπήσει την εσωτερική του θερμοκρασία. Οπότε πίνετε άφθονο νερό,  φρέσκους χυμούς και φρούτα με πολύ χυμό όπως καρπούζια και πεπόνια. Πολύ συχνά το αίσθημα της πείνας μπερδεύεται με της δίψας. Την επόμενη φορά που λιγουρευτείτε κάποιο σνακ πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό, ίσως γλιτώσετε από την λιγούρα και από τις επιπλέον θερμίδες.
Φαγητό
Το φαγητό του αεροπλάνου δεν είναι και ότι καλύτερο ομολογούν πολλοί. Οργανωθείτε και πάρτε από πριν το δικό σας σνακ, ξηρούς καρπούς, ένα φρούτο ή μια σοκολάτα υγείας. Τουλάχιστον θα ξέρετε τι τρώτε και πως θα φτάσετε στον προορισμό σας χωρίς στομαχικές διαταραχές. Αν πάλι ταξιδέψετε οδικώς, τι πιο ωραίο από ένα πικ-νικ κάπου στην μέση της διαδρομής, σε ένα όμορφο σημείο που θα εντοπίσετε, με φαγητό που θα έχετε ετοιμάσει από το σπίτι. Και πιο οικονομικά και ξέρετε τι τρώτε.  Όταν φτάσετε στον προορισμό σας διαλέξτε εστιατόρια και ταβέρνες που σερβίρουν τοπικά, παραδοσιακά, εποχιακά φαγητά. Έτσι στηρίζετε και τους τοπικούς αγρότες και δοκιμάζετε τις τοπικές λιχουδιές. Αν παρ’ όλα αυτά νιώσετε πως φάγατε κάτι που δεν έπρεπε πάρτε μερικά προβιοτικά ένζυμα από το πλησιέστερο φαρμακείο για να βοηθήσετε το γαστρεντερολογικό σας σύστημα να το ξεπεράσει γρήγορα και εύκολα.
 
Υγειοφάγος

Photo Credit: Jasmic via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου