9 Μαΐ 2013

Φυσικές Θεραπείες για Πρησμένα Μάτια & Μαύρους Κύκλους!

Ξυπνήσατε το πρωί και  μπροστά στον καθρέφτη βλέπετε μάτια πρησμένα και μαύρους κύκλους κάτω από αυτά. Ο λόγος ? Μια λίστα ολόκληρη: κληρονομικότητα, κατακράτηση υγρών, αλλεργία, τοξίνες, ορμόνες, κλπ. Σίγουρα θέλετε να δείχνετε γεμάτοι ζωντάνια και ενεργητικότητα και τα μάτια είναι το πρώτο σημείο επάνω μας που θα πρέπει να εκπέμπει μια τέτοια κατάσταση.
Ο πιο σωστός τρόπος αντιμετώπισης είναι η πρόληψη.
·                    Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι το κλειδί, αλλά υπάρχουν πληροφορίες που δείχνουν πως 2 ακτινίδια την ημέρα σε 1 γιαούρτι, βοηθάει να εξαλειφθούν οι σακούλες.
·                    Άφθονο νερό. Το νερό βοηθάει στο ξέπλυμα των τοξινών από τον οργανισμό, και μειώνει την κατακράτηση υγρών. Δοκιμάστε να μειώσετε την καφεΐνη γιατί και αυτή δημιουργεί πρηξίματα στα μάτια και όχι μόνο.
·                    Όχι άλλο αλάτι. Πρόκειται για ένα τόσο δα κολπάκι με τεράστια αποτελέσματα. Μειώστε το αλάτι για μια εβδομάδα και θα δείτε αμέσως τα αποτελέσματα.
Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης:
·                     Τοποθετήστε μπάλες βαμβακιού εμποτισμένο με γάλα κάτω από τα μάτια σας για μερικά λεπτά. Το γαλακτικό οξύ βοηθάει να μειωθεί το πρήξιμο και οι μαύροι κύκλοι στα μάτια.
·                     Μην πετάτε τα σακουλάκια του τσαγιού. Βάλτε τα στο ψυγείο και όταν κρυώσουν τοποθετήστε τα κάτω από τα μάτια για λίγα λεπτά.
·                     Βάλτε 2 κουτάλια στο ψυγείο το βράδυ και το πρωί βάλτε στα μάτια σας μέχρι αυτά να ζεσταθούν. Αν προσπαθήσετε να το κάνετε κάθε πρωί θα δείτε μεγάλη διαφορά σε δυο εβδομάδες περίπου.
·                     Κόψτε φέτες πατάτας και βάλτε  τις φετούλες κάτω από τα μάτια για περίπου 20 λεπτά.
·                     Βάλτε λεπτές φετούλες λεμόνι κατευθείαν τις σακουλίτσες ή τους κύκλους. Μην ανοίξετε τα μάτια σας. Μετά από 20 λεπτά ξεβγάλετε με άφθονο νερό.
·                     Βάλτε δυο φέτες αγγουριού σε χυμό λεμόνι για 3-5 λεπτά. Για να ξεφορτωθείτε τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο βάλτε τα αγγουράκια στα μάτια σας για 10-15 λεπτά.
·                     Βάλτε δυο φλιτζάνια νερό να πάρουν μια βράση και μετά προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας λουλούδια καλέντουλας (αποξηραμένα) και 2 κουταλιές της σούπας λεβάντα (αποξηραμένα). Αφήστε το να κρυώσει. Μουλιάστε μπαλίτσες βαμβακιού και τοποθετήστε κάτω από τα μάτια ενώ είστε ξαπλωμένοι. Κρατήστε το υπόλοιπο για τα επόμενα πρωινά.
 
Υγειοφάγος
Πηγή: Natural Solutions
Photo Credit: Pink Sherbet Photography via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου