8 Μαΐ 2013

Βρείτε Βοήθεια για Έκζεμα & Ψωρίαση με Φυσικές Μεθόδους!


Όσοι πάσχουν από δερματικές ασθένειες όπως έκζεμα και ψωρίαση και δεν βρίσκουν ανακούφιση από τις συμβατικές θεραπευτικές μεθόδους ξέρουν ότι χρειάζεται μια αλλαγή, αλλά δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν. Τα συμπτώματα της ψωρίασης συνήθως είναι κοκκινίλες και φολιδωτές κηλίδες  που εμφανίζονται στην επιδερμίδα κυρίως στους αγκώνες, στα γόνατα, στους καρπούς αλλά και οπουδήποτε στο σώμα και προκαλούν φαγούρα. Σε περιπτώσεις εκζέματος συνήθως υπάρχει φλεγμονώδες, κόκκινο δέρμα με ξηρά μπαλώματα δέρματος ή και φουσκάλες που μπορούν να σπάνε και να δακρύζουν και όπως και στην ψωρίαση συνήθως εμφανίζεται στην περιοχή των αρθρώσεων αλλά και οπουδήποτε στο σώμα. Πάνω από 15% του πληθυσμού υποφέρει από ψωρίαση ή δερματικό έκζεμα και στην πλειοψηφία τους τα φάρμακα προσφέρουν ελάχιστα.

Τι είναι αυτό που κάνει το δέρμα σε εκείνα τα σημεία να αναπαράγεται δέκα φορές γρηγορότερα και να δημιουργεί αυτές τις φολίδες ακόμα είναι άγνωστο, όμως οι θεωρίες της εναλλακτικής ολιστικής ιατρικής τονίζουν πως οι δυσκολίες πέψης, οι ελλείψεις σε βιταμίνες και λιπαρά οξέα και η συσσώρευση τοξικών ουσιών στον οργανισμό συμβάλλουν στην επιδείνωση του προβλήματος. Υπάρχουν φυσικοί τρόποι που θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα αν προσπαθήσετε να εφαρμόσετε τις παρακάτω συμβουλές :

Αποτοξινώστε το έντερο σας

Σε πολλές περιπτώσεις η ανάπτυξη Κάντιντα  (Candida albicans) ή άλλων μικροβίων και μυκήτων μπορούν να μολύνουν το σώμα, οπότε μια αποτοξίνωση και ένας καθαρισμός εσωτερικά μπορεί να είναι μεγάλη βοήθεια. Για να γίνει αυτό, πίνετε άφθονο νερό (10-12 ποτήρια την ημέρα), αποφύγετε την ζάχαρη η οποία ταΐζει τους μύκητες και τα μικρόβια και προκειμένου να ενισχύσετε την φυσική χλωρίδα των εντέρων κάντε χρήση υψηλής ποιότητας προβιοτικών ενζύμων. Η κατανάλωση φρούτων δεν βοηθά στην καταπολέμηση της Κάντιντα, οπότε περιορίστε τα για λίγο.

Πίνετε χυμούς

Πίνετε πολλούς χυμούς φρέσκων λαχανικών, γιατί είναι εύπεπτοι και οι ευεργετικές τους ουσίες απορροφώνται άμεσα από το σώμα ευνοώντας μια ήπια αποτοξίνωση.

Τρώτε αληθινές τροφές

Η καθημερινή σας διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει αληθινές τροφές όπως λαχανικά, ωμούς ξηρούς καρπούς, δημητριακά, σπόρους και πρωτεΐνες μέσω των όσπριων για να διατηρούνται σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αποφεύγετε τα επεξεργασμένα και συσκευασμένα έτοιμα τρόφιμα που περιέχουν χρώματα, ενισχυτικά γεύσης και συντηρητικά.

Αποφύγετε την γλουτένη

Είναι συχνό σε ανθρώπους που πάσχουν από ψωρίαση ή έκζεμα να υπάρχει ευαισθησία στα δημητριακά που περιέχουν γλουτένη. Επιλέξτε καστανό ρύζι, κινόα, φαγόπυρο, ή αμάραντο που δεν περιέχουν γλουτένη και αποφύγετε σιτάρι και το αλεύρι του, πλιγούρι, βρώμη.

Αποφύγετε τα αλλεργιογόνα

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, η ζάχαρη, η σοκολάτα, και τα εσπεριδοειδή είναι ύποπτα για πρόκληση αλλεργιών οπότε καλό είναι να αποφεύγονται. Το αλκοόλ επίσης έχει παρατηρηθεί ότι δημιουργεί εξάρσεις σε αυτές τις παθήσεις, οπότε κάντε μια παύση και σε αυτό.

Προσθέστε λιπαρά οξέα

Συμπληρώστε την διατροφή σας με μεγάλες ποσότητες λιπαρών οξέων, κυρίως ωμέγα 3, που φημίζονται για την αντιφλεγμονώδη δράση τους, τα οποία βρίσκονται σε λιναρόσπορο και λινέλαιο και στα ωμά καρύδια (φυτικές πηγές) ή στο σολομό.

Βελτιώστε την πέψη σας

Ελαττώστε όσο γίνετε την πρόσληψη ζωικής πρωτεΐνης. Σε κάθε γεύμα βοηθήστε την διαδικασία της πέψης και αυξήστε την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό με συμπλήρωμα πεπτικών ενζύμων.

Αλόη

Εκτός από το γεγονός ότι η αλόη είναι μαλακτική και καταπραϋντική για το δέρμα και μπορεί να βοηθήσει στα σημεία που έχουν ευαισθησία, μπορεί να λαμβάνεται και εσωτερικά με πολύ καλά αποτελέσματα. Πρόκειται για ένα ήπιο διεγερτικό και επουλωτικό του εντέρου το οποίο επίσης βοηθάει στην αποφυγή επανεμφάνιση της Κάντντα. Πίνετε ¼ της κούπα χυμό αλόης βέρα δυο φορές την ημέρα.

Ενισχύστε το ήπαρ

Τρώτε περισσότερες τροφές ενισχυτικές για το συκώτι σας όπως πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ελαιόλαδο και ελιές, όσπρια, σκόρδα και κρεμμύδια, τομάτες, ωμούς ξηρούς καρπούς και λινέλαιο. Επίσης νοστιμέψτε το φαγητό σας με  καρυκεύματα ευεργετικά για το συκώτι όπως, πιπέρι καγιέν, κανέλα και κουρκουμά. Κατά καιρούς ενισχύστε την λειτουργία του με διατροφικό συμπλήρωμα γαϊδουράγκαθου.

 

Υγειοφάγος

 

Πηγή: The Life Force Diet, Michelle Schoffro Cook
Photo Credit: Florena_Presse via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου