7 Μαΐ 2013

Ομοιοπαθητικές Θεραπείες για Προβλήματα Δυσπεψίας!

Τα ενοχλητικά συμπτώματα της δυσπεψίας περιλαμβάνουν ρέψιμο, καούρα, ναυτία, φούσκωμα και πόνους . Τέτοια συμπτώματα συνήθως προκύπτουν μετά από :
·         Υπερβολική κατανάλωση τροφής
·         Κατανάλωση λιπαρών  ή πικάντικων τροφών
·         Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
·         Γρήγορη κατανάλωση τροφής
·         Άγχος και στρες την ώρα του φαγητού
·         Κατανάλωση μεγάλης ποσότητας καφεΐνης
Όσο μεγαλώνουμε το στομάχι μας δεν έχει τις ίδιες αντοχές που είχε όταν ήμασταν μικρότεροι. Ξαφνικά αρχίζουμε να μην μπορούμε να φάμε ότι τρώγαμε και αν αυτό γίνει, στην συνέχεια  δυσκολευόμαστε να χωνέψουμε. Ένας εύκολος και ασφαλής τρόπος να ηρεμήσετε το στομάχι σας μετά από μια κραιπάλη φαγητού είναι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα.
Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα χρησιμοποιούν ελάχιστα ποσά φυσικών ουσιών με σκοπό  να τονώσουν την ικανότητα του σώματος να αυτό-ιαθεί. Είναι ασφαλή για ανθρώπους όλων των ηλικιών και δεν δημιουργούν αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα ή συμπληρώματα διατροφής.
Το “Nux vomica” είναι ομοιοπαθητικό φάρμακο που καταπραΰνει το στομάχι και βοηθά σε πολλά πεπτικά προβλήματα, όπως αίσθημα καούρας δύο ώρες μετά την κατανάλωση τροφής, δυσκολία στο ρέψιμο, δυσπεψία μετά από πολύ κρασί ή καφέ, αίσθημα ξινής γεύσης και τέλος ναυτία που συνοδεύεται από εμετό.
Το “Carbo vegetabilis” συνιστάται σε περιπτώσεις δυσπεψίας λόγω τροφικής δηλητηρίασης, αδύναμης πέψης, ή όταν έχετε φάει και πιεί πολύ και είστε σε μια κατάσταση υπνηλίας.
Η “Echinacea angustifolia” είναι ότι πρέπει σε περιπτώσεις καούρας, ρεψίματος με ξινή αίσθηση, αλλά είναι και ιδανική όταν υπάρχει ναυτία με ρέψιμο και φούσκωμα μετά από ένα βαρύ δείπνο πριν τον βραδινό ύπνο.
Για μικρά πεπτικά βοηθήματα προτιμήστε ομοιοπαθητικό “Phosphorus” για καούρα, “Kali bichromicum” αν ήπιατε παραπάνω μπύρα και “Pulsatilla” για πρωινή αδιαθεσία λόγω δυσπεψίας από την κατανάλωση τροφών την προηγούμενη βραδιά.
 
Υγειοφάγος
Πηγή: “Indigestion,” by Mayo Clinic staff,
            “Indigestion,” US National Library of Medicine-National Institutes of  Health                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου