27 Μαΐ 2013

Γνωρίστε τις Θεραπευτικές Ιδιότητες του Αιθέριου Ελαίου Ρίγανης!

Αν είστε εξοικειωμένοι με τις φυσικές μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων υγείας, τότε σίγουρα έχετε ακούσει για το αιθέριο έλαιο ρίγανης. Εμποτισμένο με αντιοξειδωτικές ουσίες που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και εξαιρετικά ευεργετικό για την υγεία. Η εξέλιξη της επιστημονικής έρευνας δημοσιοποιεί συνεχώς την θεραπευτική επίδραση του ελαίου ρίγανης στον ανθρώπινο οργανισμό. Ειδικότερα έχει γίνει μεγάλος αριθμός ερευνών σχετικά με τις μοναδικές ιδιότητες του στην καταπολέμηση βακτηρίων και μυκήτων, ακόμα και από τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες.
Οι ουσίες καρβακρόλη και θυμόλη είναι τα συστατικά που δίνουν στο αιθέριο έλαιο ρίγανης τις σούπερ ιδιότητες του. Οι παρακάτω θαυμαστές ιδιότητες είναι ανάμεσα στις πολλές που σχετίζονται με την χρήση του ελαίου ρίγανης :
Καταπολεμά τις λοιμώξεις
Η επιστημονικές έρευνες δείχνουν με σαφήνεια πόσο αποτελεσματικό είναι το έλαιο ρίγανης στην εξουδετέρωση της κάντιντα, της μούχλας, ακόμη και κολπικών μολύνσεων. Μια μελέτη από το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας αναφέρει την επιτυχημένη δράση του ενάντια στην σαλμονέλα και στο βακτήριο εσερίχια κόλι (E.Coli). Ενώ τα μικρόβια και τα βακτήρια γίνονται ισχυρότερα των σημερινών αντιβιοτικών το αιθέριο έλαιο ρίγανης δίνει λύσεις με τις δυνατότητές του, υποστηρίζουν οι επιστήμονες στο  Georgetown University Medical Center.
Καταπολεμά επιβλαβείς οργανισμούς
Αν ποτέ καταναλώσατε κρέας που δεν ήταν και τόσο καλά μαγειρεμένο, η όχι και τόσο καθαρό νερό, μια σειρά από επιβλαβείς και ανεπιθύμητους οργανισμούς πιθανόν να βρίσκονται στο σώμα σας. Το αιθέριο έλαιο ρίγανης είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την αφαίρεση αυτών των οργανισμών. Υπάρχει μια έρευνα που εξέτασε την σχέση ανάμεσα στο έλαιο ρίγανης και τα παράσιτα που κατοικούν στον ανθρώπινο οργανισμό για 6 εβδομάδες. Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, αυτοί που έπαιρναν καθημερινά 600mg αιθέριο έλαιο ρίγανης, εξαφάνισαν τελείως τα παράσιτα από το σώμα τους.
Πηγή θρεπτικών συστατικών
Το αιθέριο έλαιο ρίγανης περιέχει ζωτικά μέταλλα όπως το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος καθώς και ένα πλήθος από βιταμίνες όπως C και Ε. Έχει επίσης μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, χαλκό, μαγγάνιο και νιασίνη.
Βοηθητικό στην πέψη
Η καλή υγεία όλου του οργανισμού εξαρτάται από την υγεία του γαστρικού συστήματος και των εντέρων. Χωρίς σωστή πέψη η τροφή θα παραμείνει και θα σαπίσει στο πρώτο ένα μέτρο του πεπτικού συστήματος. Το αιθέριο έλαιο ρίγανης είναι γνωστό πως διεγείρει την ροή της χολής στα όργανα του πεπτικού συστήματος και ενισχύει την διαδικασία της πέψης, συμβάλλοντας έτσι στην υγιή διατήρηση των οργάνων που καθορίζουν την συνολική σας υγεία.
Καταπολεμά την γήρανση
Το πιο καυτό θέμα της έρευνας τα τελευταία χρόνια είναι η γήρανση και η καθυστέρηση της εμφάνισης της. Το έλαιο ρίγανης καθυστερεί την διαδικασία της κυτταρικής φθοράς, με αποτέλεσμα να επηρεάζει και τις αρνητικές επιδράσεις που φέρνει η γήρανση. Ο μεγάλος αριθμός των αντιοξειδωτικών που περιέχει βοηθά επίσης και σε θέματα που έρχονται με το γήρας όπως, ασθένειες των ματιών, εκφύλιση των μυών, και διαταραχές του νευρικούς συστήματος.
Βοηθητικό σε αλλεργίες
Όσοι υποφέρουν από αλλεργίες μπορεί να βρουν μεγάλη βοήθεια στην ικανότητα της ρίγανης να απαλύνει τα αλλεργικά συμπτώματα. Η δράση ενάντια στα συμπτώματα των αλλεργιών είναι κατασταλτική και αυτό προκαλεί μεγάλη ανακούφιση στα άτομα με αλλεργίες. Αντίθετα με τα φαρμακευτικά σκευάσματα που συνήθως προκαλούν υπνηλία και πτώση της ενέργειας εδώ υπάρχει μια φυσική εναλλακτική λύση για τον περιορισμό των αλλεργικών αντιδράσεων.
Απώλεια βάρους
Μαζί με όλες τις προηγούμενες ιδιότητες προσθέστε και την ικανότητα του ελαίου ρίγανης να διώχνει το ανεπιθύμητο λίπος από το σώμα. Σε πρόσφατη έρευνα που επικεντρώθηκε στην ικανότητα καύσης του λίπους που προσφέρει το  έλαιο ρίγανης, φαίνεται πως το δραστικό συστατικό της η καρβακρόλη, διαμορφώνει τα γονίδια και μειώνει τις φλεγμονές στους λιπώδης ιστούς. Στην έρευνα αυτή τα πειραματόζωα που είχαν δίαιτα πάχυνσης έγιναν γρήγορα παχύσαρκα. Όσα όμως πήραν παράλληλα και καρβακρόλη παρουσίασαν σημαντικά μικρότερο βάρος, μείωση της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων.
Βοηθητικό σε θέματα εμμήνου
Οι δύσκολες και επώδυνες περίοδοι καθώς και οι αρνητικές επιπτώσεις της εμμηνόπαυσης είναι από τα πιο συχνά προβλήματα των γυναικών. Μια από τις καλύτερες απαντήσεις σε αυτά είναι το αιθέριο έλαιο ρίγανης, αφού μπορεί να βοηθήσει στην διόρθωση της ακανόνιστης έμμηνης ρήσης αλλά και στην προστασία από τις αρνητικές ιδιότητες της εμμηνόπαυσης.
Καταπραϋντικό σε πόνους
Επώδυνες καταστάσεις όπως η αρθρίτιδα, πόνοι στην πλάτη και άλλοι δυσκολεύουν την καθημερινή ζωή αυτών που τις βιώνουν. Σε τέτοιες περιπτώσεις ένα μείγμα με 30-70 έλαιο ρίγανης και ελαιόλαδο μπορεί να εφαρμοστεί στην πάσχουσα περιοχή για ανακούφιση. Όσοι επίσης υποφέρουν από πόνους μυών, αθλητικές κακώσεις ή και σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, μπορούν να ωφεληθούν από αυτό το μείγμα.
Βοηθητικό στο κρυολόγημα
Ένα κοινό κρυολόγημα ή ακόμα μια γρίπη μπορεί να εμποδίσει την ροή της καθημερινής σας ζωής. Το αιθέριο έλαιο ρίγανης μπορεί να βοηθήσει ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σας σύστημα για την γρηγορότερη καταπολέμηση του προβλήματος. Τοποθετήστε 3-4 σταγόνες έλαιο ρίγανης σε μια άδεια κάψουλα και πιείτε με μπόλικο νερό 2-3 φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα. Ευεργετικό και για περιπτώσεις άσθματος, βρογχίτιδας και βήχα.
Να θυμάστε πως η ποιότητα του αιθέριου ελαίου ρίγανης που θα προμηθευτείτε παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην αποτελεσματικότητα του. Το βιολογικό είναι πολύ ανώτερης ποιότητας από ότι το συμβατικό, αλλά πέρα από την ποιότητα σημαντική είναι επίσης και η περιεκτικότητα του σε όλες τις ουσίες που προαναφέρθηκαν.
 
Υγειοφάγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου