27 Μαΐ 2013

Το Τσάι Κυκλωπίας Σταματά την Συσσώρευση λίπους!


Μια νέα συναρπαστική δημοσίευση του περιοδικού Phytomedicine μιλάει για την ικανότητα της Κυκλωπίας να αναστέλλει την συσσώρευση λίπους σε εργαστηριακά πειράματα σε κυτταρικά και ζωικά μοντέλα με παχυσαρκία. Με λίγα λόγια εμποδίζει το σώμα να αποθηκεύσει περισσότερο λίπος και μπορεί να βοηθήσει στην διάλυση του υπάρχοντος λίπους.

Στην συγκεκριμένη έρευνα εξέτασαν δυο διαφορετικές ποικιλίες του φυτού, την Κυκλωπία (Cyclopia maculate) και την Κυκλωπία (Cyclopia subternata). Και τα δυο είδη κυκλωπίας που δοκιμάστηκαν εμπόδισαν την συσσώρευση λίπους.

Οι ερευνητές αποδίδουν το αποτέλεσμα στην υψηλή περιεκτικότητα του φυτού σε πολυφαινόλες, οι οποίες και σε άλλες μελέτες έχουν αποδείξει πως αναστέλλουν την αποθήκευση λίπους. Οι συγγραφείς της έρευνας κατέληξαν πως και τα δυο είδη κυκλωπίας είναι δυναμικοί παράγοντες κατά της παχυσαρκίας.

Τα άνθη, τα φύλλα και τα στελέχη του φυτού χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες για την θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Το τσάι της κυκλωπίας έχει μια ελαφρά γλυκιά γεύση, δεν περιέχει καφεΐνη και καταναλώνεται κρύο ή ζεστό το ίδιο εύκολα.

Σύμφωνα με επιπλέον έρευνα του Τμήματος Χημείας  του University of the Orange Free State η κυκλωπία περιέχει και άλλες θεραπευτικές ουσίες όπως :

·         την κυκλιτόλη (pinitol) με αντιδιαβητική και αποχρεμπτική δράση,

·         τις ισοφλαβόνες οι οποίες βοηθούν στην ρύθμιση του έμμηνου κύκλου και σε διάφορες μορφές καρκίνου,

·         τις φλαβόνες που είναι φυσικά αντιφλεγμονώδη και με αντί-ιικές ιδιότητες

·         και τις επίσης αντιφλεγμονώδεις ξανθόνες.

 

Υγειοφάγος

Πηγή : Phytomedicine Magazine
Photo Credit: thegeorgieporgiepig via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου