11 Μαΐ 2013

Η Τροφή σου! Το Φάρμακο σου!

Ολόκληρος ο πλανήτης βρίσκεται σε μια κατάσταση επανάστασης. Γύρω μας βλέπουμε παντού βιβλία σχετικά με την υγιεινή διατροφή, περιοδικά που είναι γεμάτα με πράσινα άρθρα σχετικά με το πώς θα σωθεί ο πλανήτης, ή με έρευνες για το πώς μπορείτε να βελτιώσετε την υγεία σας μέσω της τροφής, μέχρι που ξαφνικά προσγειωνόμαστε στην πραγματικότητα : Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες είναι άκρως απογοητευτικά, καθώς μειώθηκε ο αριθμός των ανθρώπων που καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά από 42% σε 26%, ενώ το ποσοστό παχυσαρκίας αυξήθηκε από 28% σε 36% και το ποσοστό των ατόμων που γυμνάζονται μειώθηκε στο μισό.
Είναι επίσης απογοητευτικό το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν φάρμακα για τον έλεγχο της χοληστερόλης, της υψηλής αρτηριακής πίεσης, του διαβήτη και των καρδιακών παθήσεων, αντί να τρώνε τροφές υψηλής διατροφικής αξίας και να ασκούνται καθημερινά, παρά την προτροπή των γιατρών τους.
Το ίδιο το μυαλό του ανθρώπου εξαπατάται να πιστεύει αυτά που θέλει να πιστεύει, και στην προκειμένη η μεγαλύτερη απάτη είναι ότι η υγεία του ανθρώπου μπορεί να βρεθεί σε ένα χάπι. Οι μόνοι που τελικά επωφελούνται από αυτή την απάτη είναι οι φαρμακευτικές εταιρίες οι οποίες και επενδύουν στον εθισμό των ανθρώπων στα τηγανιτά junk food, στα αναψυκτικά και στην ζάχαρη.
Όταν αντί να τρώμε σωστά παίρνουμε ένα χάπι, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να συσσωρεύουμε τοξίνες στον οργανισμό μας. Είναι ακριβώς το ίδιο με έναν ποταμό ή έναν ωκεανό που έχει μολυνθεί και υπάρχει μόνο ένας τρόπος να καθαρίσει : Καθαρισμός, Αποτοξίνωση, Ανανέωση, Αναζωογόνηση και Ανάκτηση Καθαρότητας.
Δεν μιλάμε όμως για μια απλή αποτοξίνωση επτά ημερών η οποία είναι άλλη μια ψευδαίσθηση σαν αυτή του χαπιού, γιατί τέτοιου είδους σύντομες αποτοξινώσεις είναι χρήσιμες μόνο όταν ακολουθείται παράλληλα μια σωστή διατροφή καθημερινά. Εδώ το θέμα είναι η σταδιακή και μόνιμη απομάκρυνση τροφών που στρεσάρουν τον οργανισμό όπως ραφιναρισμένο άσπρο αλεύρι, ζάχαρη, καφεΐνη, γαλακτοκομικά προϊόντα, αλκοόλ, τεχνητές γλυκαντικές, αρωματικές και χρωστικές ουσίες.
Σε μια σωστή διατροφή η βάση είναι αλκαλικές τροφές που βρίσκονται στα φρέσκα βιολογικά φρούτα και λαχανικά, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα όσπρια, τους ξηρούς καρπούς, τα φρέσκα βότανα και μυρωδικά και σε ελάχιστες ποσότητες ζωικών πρωτεϊνών.
Αυτός ο τρόπος διατροφής επιτρέπει στον οργανισμό μας να φιλτράρει κάθε όργανο του σώματος και σταδιακά να καθαρίσει το αίμα, προκειμένου να ανανεωθούν τα κύτταρα και όλο το σώμα. Ένα καλό πρόγραμμα καθαρισμού πρέπει να κρατάει τουλάχιστον πέντε με έξι εβδομάδες για να είναι πραγματικά αποτελεσματικό. Και προκειμένου κάποιος να δει και τα θεραπευτικά αποτελέσματα από μια τέτοια διατροφή πρέπει να επιμείνει για τουλάχιστον ένα χρόνο. Σίγουρα δεν είναι τόσο γρήγορα όσο θα ελπίζατε αν συγκριθεί με ένα “απλό” χαπάκι, αλλά μην ξεχνάτε ότι το χάπι απλώς καλύπτει τα συμπτώματα δεν εξαλείφει το πρόβλημα, ενώ με την σωστή διατροφή δίνετε στο σώμα σας τα εφόδια και τον χρόνο να κάνει όλες τις ιαματικές λειτουργίες που έχει σχεδιαστεί από την φύση να κάνει έτσι κι αλλιώς.
 
Υγειοφάγος
Πηγή: The Body Rejuvenation Cleanse, Delia Quigley.
Photo Credit: OakleyOriginals via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου