1 Μαΐ 2013

Φτιάξτε το Δικό σας Αποσμητικό!


Δυο παλιές αγαπημένες και δοκιμασμένες συνταγές για να φτιάξετε το δικό σας αποσμητικό, είναι αυτές που ακολουθούν. Φτιαγμένες από αγνά υλικά προκειμένου να ξέρετε τι βάζετε στο δέρμα σας. Η ποσότητα των υλικών θα σας δώσει ένα αποσμητικό που θα κρατήσει περίπου 3-4 μήνες, οπότε ανάλογα μπορείτε να φτιάξετε την μισή ποσότητα για λιγότερο αποσμητικό ή να αυξήσετε, αν θέλετε να χαρίσετε και σε φίλους λίγο και να καταπλήξετε!

Συστατικά

1½ κουταλιά αγνό κερί (κίτρινο)

½ κουταλιά βούτυρο κακάο

1 κουταλιά λάδι καρύδας

15 σταγόνες αιθέριο έλαιο θυμάρι

15 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο

25 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα

3 σταγόνες καστορέλαιο

Βάζετε ένα γυάλινο βάζο σε μπεν-μαρί και προσθέτετε το κερί να λιώσει. Στην συνέχεια βάζετε το βούτυρο κακάο και μόλις λιώσει και αυτό προσθέτετε τα αιθέρια έλαια. Ανακατέψτε καλά και μετά βάλτε το σε μια θήκη αποσμητικού στικ που έχει αδειάσει και την έχετε καθαρίσει καλά. Αφήστε το να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί  και έτοιμο το δικό σας αποσμητικό!

 

Συστατικά

½ κούπα λάδι καρύδας

½ κούπα βούτυρο καριτέ (shea) ή βούτυρο κακάο ή μίξη και των δυο

½ κούπα κερί μέλισσας

Προαιρετικά: 1 κουταλάκι βιταμίνη Ε (σαν συντηρητικό)

½ κούπα βιολογικό αλεύρι αραρούτι ή κορν φλάουρ

2-3 κάψουλες προβιοτικών

20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ή το αιθέριο έλαιο της επιλογής σας

Πάλι με την μέθοδο του μπεν-μαρί ξεκινάτε βάζοντας πρώτα το κερί και μόλις αυτό λιώσει προσθέτετε το βούτυρο καριτέ, το λάδι καρύδας, το αιθέριο έλαιο, την βιταμίνη Ε και τέλος το αλεύρι. Το βάζετε σε καλούπια και αφού κρυώσει και στερεοποιηθεί είναι έτοιμο για χρήση!

 

Υγειοφάγος

Πηγή: Annie Bond

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου