1 Μαΐ 2013

Φτιάξτε το Δικό σας Στοματικό Διάλυμα!


Το στοματικό διάλυμα είναι μια σωστή εφεύρεση! Ο πιο εύκολος τρόπος να νιώσετε το στόμα σας και την αναπνοή σας τόσο φρέσκα, καθαρά και ευωδιαστά στην στιγμή και μάλιστα χωρίς να κάνετε χρήση οδοντόβουρτσας. Το μόνο ερώτημα είναι το εξής : Γιατί θα πρέπει να βάζουμε στο στόμα μας και σε δευτερόλεπτα σε όλο τον οργανισμό μας χημικές ουσίες που περιέχονται στα στοματικά διαλύματα και να ξοδεύουμε και χρήμα ενώ μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι μας με φυσικά συστατικά? Απολαύστε!

Μέντα – Δεντρολίβανο

Βράστε 2½ κούπες νερό. Προσθέστε 1 κουταλάκι  φρέσκα φύλλα μέντας, 1 κουταλάκι φύλλα δεντρολίβανου και 1 κουταλάκι σπόρους γλυκάνισου. Αφήστε το να βράσει για περίπου 20 λεπτά. Μόλις κρυώσει το στοματικό σας διάλυμα είναι έτοιμο!

Δυόσμος

Βράστε 180ml νερό μαζί με 60 ml βότκα και προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας αλόη βέρα σε πηχτή μορφή (ζελέ). Αφήστε το να κρυώσει και προσθέστε 10-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο δυόσμου. Ανακατέψτε καλά και έτοιμο!

Μπράντι με βότανα

Σε ένα βαζάκι βάλτε 1 κούπα μπράντι  και προσθέστε 1 κουταλάκι φασκόμηλο, 1 κουταλάκι θυμάρι, και 1 κουταλάκι μύρο σε σκόνη. Βιδώνετε το καπάκι  και αφήνετε για δύο εβδομάδες να εμποτιστεί το μπράντι με τα βότανα. Μετά τις δυο εβδομάδες σουρώνετε και προσθέτετε 1 κούπα νερό.  Λόγω του αλκοόλ κρατάει πολύ καιρό. Για να το χρησιμοποιείτε κάθε φορά γεμίζετε ένα ποτήρι νερό ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμόνι και 2-3 κουταλιές της σούπα από το διάλυμα του μπράντι.

Υγειοφάγος
Photo Credit: kanenas.net via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου