14 Μαΐ 2013

10 Οφέλη από το Μηλόξυδο!


Καθώς ο καιρός ζεσταίνεται όλο και περισσότερο, τι πιο απολαυστικό και δροσιστικό από δροσερές, ανάλαφρες, εύπεπτες και υγιεινές σαλάτες. Ότι είδους σαλάτας κι αν προτιμήσετε είτε σαν συνοδευτικό ή σαν κύριο πιάτο, σας βοηθάει στην αποτοξίνωση του σώματος και σας δροσίζει παράλληλα. Και αν αναρωτιέστε τι να προσθέσετε για έξτρα γεύση, τότε προτιμήστε μηλόξυδο.  

Έρευνες έδειξαν ότι το μηλόξυδο ή καλύτερα το οξικό οξύ που περιέχει σταματά την συσσώρευση λίπους στο σώμα.  Καλό νέο για τους περισσότερους από μας. Δεν έχουν όλα τα είδη ξυδιού όμως την ίδια ικανότητα όπως το ωμό αφιλτράριστο μηλόξυδο, αφού για παράδειγμα το λευκό ξύδι είναι πολύ εκλεπτυσμένο και σχηματίζει οξέα στο σώμα.

·                    Πρόκειται για μια ζωντανή τροφή που μετά την ζύμωση που έχει υποστεί τροφοδοτεί με ευεργετικά προβιοτικά ένζυμα την εντερική χλωρίδα.

·                    Αυξάνει τον μεταβολισμό και καθαρίζει το ήπαρ.

·                    Βοηθάει στην πέψη των πρωτεϊνών και των λιπών τονώνοντας τα γαστρικά οξέα.

·                    Σταθεροποιεί το ΡΗ του αίματος – σημαντικό επειδή πολλές ασθένειες όπως και ο καρκίνος χρειάζονται όξινο περιβάλλον για να αναπτυχθούν.

·                    Βοηθητικό ενάντια στα μικρόβια λόγω του μηλικού οξέως που περιέχει όπως και ενάντια στην Κάντιντα.

·                    Μια κομπρέσα εμποτισμένη με μηλόξυδο απαλύνει τα τσιμπήματα εντόμων.

·                    Είναι απίθανο μαλακτικό για τα μαλλιά και ευεργετικό για το δέρμα της κεφαλής αν έχετε πιτυρίδα.

·                    Με έναν μαγικό τρόπο σταματά την επιθυμία για ζάχαρη και γλυκό. Δοκιμάστε να πιείτε ένα ποτήρι νερό μέσα στο οποίο έχετε βάλει μια κουταλιά μηλόξυδο και δείτε αν σταματήσει η λιγούρα σας.

·                    Είναι πλούσιο σε κάλιο, ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των μυών, των οστών και των δοντιών.

·                    Πιστεύεται ότι χαμηλώνει την χοληστερόλη και την πίεση του αίματος.

Βρείτε μόνοι σας τι σας βολεύει καλύτερα είτε να πιείτε μια κουταλιά σκέτο μηλόξυδο μόλις σηκωθείτε το πρωί ή να ανακατέψετε μια κουταλιά σε ένα ποτήρι κρύο ή ζεστό νερό και να το πιείτε επίσης το πρωί με άδειο στομάχι.  Μην ξεχνάτε όμως να το βάζετε και στις σαλάτες σας αφού παρέα με ελαιόλαδο και τα μυρωδικά της αρεσκείας σας δεν θα σας φορτώσουν με τις έξτρα θερμίδες των dressing.

 

Υγειοφάγος  
Photo Credit: Smabs Sputzer via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου