12 Απρ 2013

Πως να Μειώσετε τις Ρυτίδες Φυσικά!


Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μειώσουμε τις ρυτίδες και να αποτρέψουμε την εμφάνιση νέων. Να γνωρίζετε ότι αυτό που βάζετε στο δέρμα σας είναι εξίσου σημαντικό με αυτό που τρώτε.
Οι ρυτίδες δημιουργούνται για διάφορους λόγους.

·                    Οξείδωση (γήρανση) των κυττάρων λόγω καπνίσματος, κατανάλωσης ζάχαρης, άσπρου ψωμιού, λιπαρών τηγανητών.
·                    Έλλειψη κολλαγόνου λόγω κακής διατροφής και έλλειψης πρωτεΐνης καλής ποιότητας.
·                    Έλλειψη θρεπτικών συστατικών όπως βιταμίνες C, E, A ψευδάργυρος, τα μέταλλα χρώμιο, σελήνιο και τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.
·                     Έλλειψη μέτριας άσκησης που κρατάει το σώμα και τον οργανισμό σε φόρμα.
·                    Οι αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα. Είναι σημαντικό να  διατηρούνται τα φυσιολογικά επίπεδα στο ζάχαρο του αίματος γιατί αλλιώς προκαλείται ζημιά στους ιστούς. Για παράδειγμα η γλυκόζη στο αίμα προσκολλάται στο κολλαγόνο και χάνεται η ελαστικότητα αυτών των ιστών.
Και πως γλιτώνουμε από αυτές?
·                    Φάτε λαχανικά, πολλά λαχανικά κάθε μέρα. Μην υπολογίζετε τις πατάτες και το καλαμπόκι ως λαχανικά γι’ αυτό περιορίστε τα. Όσα θέλετε όμως από λάχανο, σπανάκι, μπρόκολο, σπαράγγια, σέλινο και τόσα άλλα, χωρίς να ανησυχείτε για τις θερμίδες.
·                    Χρησιμοποιείτε βιολογικό ελαιόλαδο, λινέλαιο ή λάδι καρύδας στο μαγείρεμα και πάρτε επιπλέον ωμέγα 3 λιπαρά οξέα για όμορφο δέρμα. Και τα τέσσερα είναι λίπη θεραπευτικά και σημαντικά για υγιές ανοσοποιητικό σύστημα για σωστή εγκεφαλική λειτουργία, την ισορροπία των ορμονών και την ανάπλαση της επιδερμίδας.
·                    Συμπεριλάβετε στην διατροφή σας υδατάνθρακες όπως το άγριο ρύζι, την γλυκοπατάτα, την κινόα και τα φρούτα που είναι γεμάτα φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά. Αν ο εγκέφαλος παίρνει το σήμα ότι το σώμα είναι σωστά ταϊσμένο με τους υδατάνθρακες που χρειάζεται, δεν θα δημιουργείται η ανάγκη για γλυκίσματα.
·                    Σε κάθε γεύμα πρέπει να υπάρχει πρωτεΐνη για την ανασύσταση των κυττάρων και την επισκευή των βλαβών του οργανισμού. Αν τρώτε πρωτεΐνη ζωικής προέλευσης να ξέρετε, χρειάζεται τόση όσο το μέγεθος μιας παλάμης. Περισσότερη μπορεί να βλάψει τα νεφρά και την λειτουργία τους. Πρωτεΐνη φυτικής μορφής θα βρείτε κινόα, σπιρουλίνα ή κάνναβης.
·                    Ο βελονισμός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για την μείωση των ρυτίδων του προσώπου. Αν χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με σωστή διατροφή και συμπληρώματα μπορείτε να έχετε απίθανα αποτελέσματα.
 
Πηγή: Meals that Heal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου