13 Απρ 2013

Σταυρανθή Λαχανικά, Σύμμαχος του Ανοσοποιητικού

     Η βάση του ανοσοποιητικού μας βρίσκεται στο έντερό μας, Γι’ αυτό και ο γερμανός ογκολόγος  Josef Issels, το πρώτο πράγμα που εφάρμοζε για την αποθεραπεία των ασθενών του, ήταν η ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους μέσω μιας τέλειας αποτοξίνωσης του εντέρου.

      Οτιδήποτε βάζουμε στο σώμα μας είτε ενισχύει το ανοσοποιητικό μας, είτε το καταπιέζει. Γι’ αυτό αν το έντερό σας δεν είναι υγιές, τότε το ίδιο ισχύει και για το ανοσοποιητικό σας.
      Όταν τρώτε πίτσες, χάμπουργκερ, τηγανητά, σουβλάκια, γλυκά δημιουργούνται στο έντερο βακτήρια εχθρικά γι’ αυτό, τα οποία καταπιέζουν το ανοσοποιητικό.
      Η λύση? Τα σταυρανθή λαχανικά. Μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, είναι η καλύτερη ενίσχυση για το έντερο και για το ανοσοποιητικό.
     Σύμφωνα με το περιοδικό Nature Immunology, η ενεργοποίηση των γονιδίων Τ-ΒΕΤ είναι εξαιρετικά σημαντική για την ανάπτυξη μιας ομάδας κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος. Και είναι τα Τ-ΒΕΤ που όταν ενεργοποιούνται αυξάνουν την παραγωγή ανοσοκυττάρων (έμφυτα λεμφοειδή κύτταρα). Αυτά τα κύτταρα παλεύουν ενάντια στα εχθρικά βακτήρια του εντέρου.
Και τι ρόλο παίζουν τα Σταυρανθή λαχανικά?
     Οι πρωτεΐνες από τα σταυρανθή και τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά έχουν την ίδια ακριβώς επίδραση και ενεργοποιούν την παραπάνω διαδικασία. Οπότε έντερο υγιές, οργανισμός υγιής.
     Όλα αυτά είναι αποδείξεις ότι το φαγητό επηρεάζει τα γονίδιά μας. Εσείς θα χρησιμοποιήσετε το φαγητό σας για να επηρεάσετε τα γονίδιά σας αρνητικά ή θετικά? Αυτή είναι η τελική ερώτηση.

 

Πηγή: Nature Immunology

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου