12 Απρ 2013

10 Θρεπτικές Ουσίες που Αδυνατίζουν την Περιοχή της Κοιλιάς


Η υγιεινή διατροφή και η άσκηση μπορεί να μειώσει την περιφέρεια της μέσης και να διώξει το πάχος από την κοιλιά. Όπως επίσης και συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά τα οποία έχουν την ικανότητα να καίνε το λίπος γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά. Συμπεριλαμβάνοντας αυτά τα συστατικά στο διαιτολόγιο σας μέσω διατροφής ή με την μορφή συμπληρωμάτων, θα βοηθήσετε το σώμα σας να χάσει πόντους ειδικά γύρω από τη μέση.

Το πυροσταφυλικό ασβέστιο είναι ουσία που βρίσκεται στο σώμα μας φυσικά και ρόλος του να δίνει ενέργεια και καύσιμα στα κύτταρα. Έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο του Pittsburg έδειξε ότι παχύσαρκες γυναίκες έχασαν 48% περισσότερο λίπος ακλουθώντας δίαιτα και παίρνοντας συμπληρώματα πυροσταφυλικού ασβεστίου από ότι οι γυναίκες που έκαναν μόνο δίαιτα. Φαίνεται πως βοηθάει τα κύτταρα να κάψουν ενέργεια πιο αποτελεσματικά, προωθώντας το χάσιμο βάρους.
Για να ξεφορτωθείτε περιττά αέρια μασουλίστε σπόρους κύμινου. Η συγκέντρωση αερίων στα έντερα μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους και το πρήξιμο γίνεται εμφανές. Οι σπόροι κύμινου μειώνουν τα αέρια με την δυνατή χωνευτική τους δράση και την ικανότητά τους να τα διαλύουν. Επίσης είναι ευεργετικοί γιατί βοηθούν τα καλά βακτήρια του γαστρεντερολογικού στην διάλυση και χώνευση των τροφών και εμποδίζουν την ανάπτυξη εχθρικών βακτηριδίων.
Έρευνες έχουν δείξει ότι το ενεργό συστατικό MHCP στην κανέλα μιμείται την ινσουλίνη και μέσα από διάφορους μηχανισμούς μειώνει την γλυκαιμία, διατηρώντας τα επίπεδα της ινσουλίνης στο αίμα χαμηλά. Υψηλά επίπεδα ινσουλίνης στο σώμα σημαίνουν αποθήκευση περισσότερου λίπους. Έτσι χρησιμοποιώντας κανέλα ως καρύκευμα διατηρούμε τα επίπεδα ινσουλίνης και καταπολεμάμε το λίπος.
Η κύρια πολυφαινόλη στο πράσινο τσάι η επιγγαλοκατεχίνη, έχει θερμογόνες ιδιότητες. Σε μια έρευνα ανάμεσα σε παχύσαρκους που κατανάλωναν την ίδια ποσότητα φαγητού και έκαναν την ίδια άσκηση, περισσότερο λίπος και μάλιστα γύρω από τη μέση έχασαν αυτοί που έπιναν πράσινο τσάι. Είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά τα οποία καταπολεμούν τις φλεγμονές (άλλος ένας παράγοντας για πάχος στην περιοχή της κοιλιάς), τις ασθένειες και τις μολύνσεις. Εκτός από τσάι όμως μπορείτε να το βρείτε και σε σκόνη ή σε κάψουλες.
Η φουκοξανθίνη είναι καροτενοειδή που βρίσκονται στα καφέ φύκια. Πρόκειται για πολύ ισχυρό όπλο ενάντια στο λίπος. Σε εργαστηριακές μελέτες ζώα που κατανάλωναν φουκοξανθίνη έχασαν εύκολα 5-10% του συνολικού τους βάρους. Αν και δεν ξέρουμε πως ακριβώς λειτουργεί, φαίνεται πως στοχεύει μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη που αυξάνει την καύση του κοιλιακού λίπους. Φαγώσιμα φύκια θα βρείτε σε καταστήματα υγιεινής διατροφής.
Τροφές πλούσιες σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα βοηθούν στην μείωση της αποθήκευσης λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Επίσης κρατούν τα επίπεδα των ορμονών του στρες –αδρεναλίνη & κορτιζόλη - σε χαμηλά επίπεδα, εμποδίζοντας την φθορά του σώματος από το χρόνιο στρες και εμποδίζουν την συσσώρευση λίπους λόγω αυξημένων επιπέδων κορτιζόλης. Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολωμός είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα, όμως φυτικές πηγές όπως σπόροι chia, καρύδια ή σπόροι λαναριού είναι εξίσου καλές.
Η κερσετίνη, ένα ισχυρό φλαβονοειδές έχει αποδειχτεί ότι εκτός από την βελτίωση του ανοσοποιητικού  την μείωση των φλεγμονών στο σώμα και την προστασία του καρδιαγγειακού καταπολεμά και το λίπος στην κοιλιά. Οι επιστήμονες λένε ότι μπλοκάρει τα λιποκύτταρα σε πρώιμο στάδιο πριν την ωρίμανση τους και τον σχηματισμό νέων λιποκυττάρων. Μεγάλες ποσότητες κερσετίνης θα βρείτε στα κρεμμύδια (ειδικά τα κόκκινα), τα μήλα και το πράσινο τσάι. Σε πιο μικρές ποσότητες  στα κόκκινα σταφύλια, τομάτες, μπρόκολο, κεράσια και πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Καλύτερα να παίρνετε αυτό το ισχυρό φλαβονοειδές από την τροφή σας παρά πό συμπληρώματα για να κερδίσετε και όλα τα υπόλοιπα οφέλη.
Η κατανάλωση ρεσβερατρόλης δίνει ώθηση στον μεταβολισμό  και σας βοηθά να κάψετε περισσότερες θερμίδες (και περισσότερο λίπος) μέσα στην ημέρα. Φαίνεται πως πιέζει τα επίπεδα των οιστρογόνων, τα οποία όταν είναι αυξημένα έχουμε μεγαλύτερη αποθήκευση λίπους. Θα την βρείτε στα κόκκινα σταφύλια τα φιστίκια και την σκούρα σοκολάτα.
Η βιταμίνη C μειώνει τα επίπεδα της ορμόνης του στρες της κορτιζόλης, στα φυσιολογικά επίπεδα μετά από μια στρεσογόνο κατάσταση. Αυτή η μείωση της κορτιζόλης δείχνει να μειώνει και την αποθήκευση λίπους. Βάλτε στόχο να καταναλώνετε τουλάχιστον 2 τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C κάθε μέρα, όπως πορτοκάλια, ακτινίδια, πράσινες πιπεριές. Υπάρχει βέβαια και σε μορφή συμπληρώματος αλλά η πρόσληψη των βιταμινών μέσω της τροφής μας είναι η καλύτερη επιλογή.
Πίνοντας νερό μικραίνετε την κοιλιά σας. Μια έρευνα στο αμερικάνικο περιοδικό “Κλινική Ενδοκρινολογία και μεταβολισμός” ότι μπορούμε να αυξήσουμε τον μεταβολισμό μας μέχρι και 30% πίνοντας περισσότερο από 500ml νερό την ημέρα. Άλλη έρευνα καταλήγει ότι αυξημένη ενυδάτωση του οργανισμού βοηθά στην διάλυση του λίπους. Και επειδή η αφυδάτωση μειώνει τον μεταβολισμό έχετε περισσότερους λόγους για να πίνετε νερό. Οπότε στοχεύστε σε πάνω από 1.5 λίτρο νερό την ημέρα.
 
Υγειοφάγος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου