13 Απρ 2013

Γυρίστε το Χρόνο πίσω!

    Η ηλικία μας στηρίζεται στην ημερομηνία γέννησής μας και αυτό δεν αλλάζει. Ωστόσο με τις σωστές πληροφορίες, με τη σωστή διατροφή και τις επίμονες προσπάθειές μας μπορούμε να γυρίσουμε πίσω το χρόνο και να δείχνουμε νεότεροι. Μαζί με έναν υγιεινό τρόπο ζωής, η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής μπορεί να μας βοηθήσει να αποφύγουμε ή και να αντιστρέψουμε ασθένειες και καταστάσεις που σχετίζονται με το γήρας. 

    Ούτε λίγο ούτε πολύ, είμαστε τόσο νέοι όσο και οι αρτηρίες μας. Όταν δεν περιποιούμαστε τις αρτηρίες μας τότε αυτές φράζουν μειώνοντας την ποσότητα του οξυγόνου και των θρεπτικών συστατικών που φτάνουν στα κύτταρα. Όταν αυτό συμβαίνει όχι μόνο το καρδιαγγειακό μας σύστημα γερνάει γρηγορότερα αλλά και όλο το σώμα. Υπάρχουν πολλές χρήσιμες φυσικές φόρμουλες που ενισχύουν την υγεία της καρδιάς, μειώνουν τις φλεγμονές και φέρνουν την χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια στα φυσιολογικά τους επίπεδα. Η ρεσβερατρόλη προσφέρει αντιοξειδωτική  και καρδιακή υποστήριξη για την εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών, οι οποίες ευθύνονται για την γήρανση.
    Άλλα αντιοξειδωτικά συμπληρώματα είναι το συνένζυμο Q10, το α-λιποϊκό οξύ, απόσταγμα από σκόρδο, μαγιά κόκκινου ρυζιού, απόσταγμα σπόρων γκρέιπφρουτ και λευκάγκαθο. Υπάρχουν πολλές έτοιμες φόρμουλες στην αγορά που περιέχουν συνδυασμό συστατικών μαζί με λιπαρά οξέα και βιταμίνες C & Ε. Ο κουρκουμάς άριστο αντιοξειδωτικό που υποστηρίζει την υγεία της καρδιά και του ήπατος.
    Το κάπνισμα βλάπτει σχεδόν κάθε όργανο του οργανισμού, προκαλεί στεφανιαία νόσο, και αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα, μειώνει την πυκνότητα των οστών, των πνευμόνων και άλλων οργάνων. Μπορείτε να κόψετε το τσιγάρο με αποτελεσματική ομοιοπαθητική υποστήριξη. Το ομοιοπαθητικό φάρμακο Lobelia Inflata  βοηθάει στην έλλειψη της νικοτίνης, και το Nux Vomica στην καταπολέμηση της νευρικότητας και της πείνας όταν κόβουμε το κάπνισμα.
    Έχετε ακούσει πολλές φορές πως η άσκηση χτίζει δυνατούς μύες, οστά, καρδιά, πνεύμονες και ήπαρ και μειώνει το επιπλέον λίπος από το σώμα. Ωστόσο η άσκηση σας κάνει να δείχνετε και να νιώθετε πολλά χρόνια νεότεροι. Η γλυκοζαμίνη είναι ένα φυσικό συστατικό στον υγιή χόνδρο και στο αρθρικό υγρό των αρθρώσεων. The synovial fluid keeps the joints and tendons lubricated while providing nutrients to the cartilage. Το Μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο ή MSM είναι μια οργανική ένωση του θείου που βρίσκεται φυσικά στα πράσινα λαχανικά, το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Και τα δυο υπάρχουν σε συμπληρώματα διατροφής και βοηθούν στην ενίσχυση των μυών και των αρθρώσεων και την αποφυγή τραυματισμών κατά την άσκηση.
    Για να καταπολεμήσετε την διαδικασία γήρανσης είναι σημαντικό να εφοδιάσετε το σώμα σας με τα σωστά θρεπτικά συστατικά. Κάποιες φορές μόνο η διατροφή δεν είναι αρκετή. Καθημερινές λήψεις πολυβιταμινών και ιχνοστοιχείων βοηθούν.
    Αν έχετε διαβήτη ξέρετε πόσο σημαντικό είναι να διατηρείτε ένα φυσιολογικό επίπεδο στο ζάχαρό σας. Ωστόσο όλοι πρέπει να αποφεύγουν τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη οι οποίες βοηθούν στην αύξηση του σωματικού βάρους. Συμπληρώματα με κανέλα ή σπόρους τριγωνέλλας βοηθούν στον υγιή μεταβολισμό της γλυκόζης.
    Χτίστε γερά οστά. Ακόμα και αν ήδη έχετε αδυνατισμένα οστά με τη σωστή διατροφή και τα σωστά συμπληρώματα μπορείτε να επανορθώσετε. Ποτέ δεν είναι αργά – ή νωρίς – να αποτρέψετε ή να αντιστρέψετε την οστεοπόρωση. Σιγουρευτείτε ότι παίρνετε τις απαιτούμενες  βιταμίνες D, C & Κ συν μαγνήσιο, κάλιο και τα ιχνοστοιχεία βόριο και στρόντιο κάθε μέρα.
 

Πηγή: Letitia Star, Διατροφολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου