15 Απρ 2013

Έρευνα : Γέλιο!


Μπορείτε να γελάτε κάθε μέρα? Πολλές φορές μέσα στην ημέρα? Αν όχι προσπαθήστε λίγο να περισσότερο παρά τα όσα γίνονται γύρω μας, γιατί:

Το γέλιο μειώνει την αρτηριακή πίεση και την κακή χοληστερόλη, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα μειώνει την σωματική ένταση και ανακουφίζει από στρες και άσχημα συναισθήματα.
Το γέλιο κολλάει στιγμιαία - ακόμα και βλέποντας ή ακούγοντας κάποιον να γελάει - πιο εύκολα από ότι η γρίπη ή ένα κρυολόγημα.
Τα παιδιά γελάνε κατά μέσο όρο 200 φορές την  ημέρα, ενώ οι ενήλικες 10 φορές την ημέρα.
Το γέλιο είναι δωρεάν. Δεν υπάρχει κόστος για αυτούς που απολαμβάνουν ένα καλό αστείο που ακολουθείται από ένα ηχηρό γέλιο.
Το γέλιο λένε οι παλιοί είναι το καλύτερο φάρμακο.
Επίσης καίει θερμίδες! Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt έκαναν μια μικρή έρευνα μετρώντας τις θερμίδες που ξοδεύονται κατά τη διάρκεια του γέλιου. 10-15 λεπτά γέλιου έκαψαν 50 θερμίδες.
Το γέλιο χαλαρώνει όλο το σώμα, ανακουφίζει από την σωματική ένταση και το στρες. Συνήθως μετά από ένα καλό γέλιο οι μύες μένουν χαλαρωμένοι για 45 περίπου λεπτά.
Το γέλιο δυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα αφού μειώνει τις ορμόνες του στρες και αυξάνει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού.
Το γέλιο βέβαια μας κάνει ευτυχισμένους αφού προκαλεί την απελευθέρωση ενδορφινών, των φυσικών ουσιών στο σώμα μας, που μας κάνουν να νιώθουμε καλά και μπορούν ακόμα και να ανακουφίσουν από πόνο.
Το γέλιο βοηθά στην διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς. Αυξάνει τη ροή του αίματος προστατεύοντας από καρδιαγγειακά.
Δεν υπάρχει τίποτε κακό στο γέλιο για να το αποφεύγουμε. “Δεν περιέχει ζάχαρη, λιπαρά υδατάνθρακες και χημικά πρόσθετα”.
Το γέλιο αλκαλοποιεί το σώμα. Το στρες δημιουργεί τοξικότητα στο πεπτικό μας σύστημα και στους ιστούς, που το σώμα μας ισορροπεί με την χρήση αλκαλικών μετάλλων. Λιγότερο στρες σημαίνει πιο αλκαλικά οφέλη για την υγεία.
Το γέλιο δεν έχει αρνητικές παρενέργειες. Ας μην το συγκρίνουμε με τις παρενέργειες των φαρμάκων!
Για να είμαστε υγιείς, φυσικά, θα πρέπει να έχουμε καλή διατροφή, καλή ποιότητα ύπνου, καθημερινή άσκηση, να αναπνέουμε βαθιά και να γελάμε!!!
Όταν φέρνουμε γέλιο στην ζωή μας, φέρνουμε την χαρά του να ζεις, και αυτό από μόνο του είναι ιαματικό και θεραπευτικό.
 
Υγειοφάγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου