20 Απρ 2013

Συμβουλές για να Δείχνετε & να Νιώθετε Γεμάτοι Ενέργεια!



Αν νιώθετε πεσμένοι, χωρίς ενέργεια και δυσκολεύεστε να τα βγάλετε πέρα με τις καθημερινές υποχρεώσεις σας δοκιμάστε να δώσετε στο σώμα σας την ενέργεια που του λείπει ακλουθώντας στις συμβουλές που ακολουθούν:

                  * Τρώτε περισσότερα ευεργετικά ωμέγα λιπαρά που θα βρείτε σε ψάρια, ξηρούς καρπούς, λιναρόσπορο και σπόρους chia και μειώστε τα βλαβερά λιπαρά όπως ζωικής προέλευσης και τα τηγανιτά.
                  * Τα λάδι καρύδας ψυχρής έκθλιψης περιέχει Τριγλυκερίδια μεσαίας αλυσίδας (MCTs). Μην σας ακούγεται σαν κάτι κακό. Το σώμα σας τα χρησιμοποιεί σαν καύσιμο και δεν πρόκειται για λίπος που αποθηκεύεται. Δοκιμάστε το στην διατροφή σας.
                  * Οποιοδήποτε φρέσκο φρούτο ή λαχανικό θα σας γεμίσει ζωντάνια. Γνωρίζοντας και πιστεύοντας ότι τέτοιες τροφές θα σας κάνουν να νιώθετε λιγότερη κούραση, θα σας δώσει κίνητρο για καλύτερες επιλογές διατροφής μέσα στην ημέρα σας.
                  * Επιλέξτε υγιεινές πηγές πρωτεΐνης  υψηλής ποιότητας. Το κρέας από ζώα βιολογικής εκτροφής περιέχει περισσότερα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα συγκριτικά με τα ζώα που δεν εκτρέφονται σωστά.
                  * Τρώτε περισσότερα φυσικά αντιισταμινικά όπως κερσετίνη. Θα την βρείτε στα κρεμμύδια και στα μήλα και θα βοηθήσει το ανοσοποιητικό σας να είναι ισχυρό απέναντι στους περιβαλλοντικούς ρύπους που επίσης μας εξασθενούν.
                  * Μειώστε τις τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη όπως άσπρο ψωμί, κέικ, μακαρόνια, γλυκίσματα, πατάτες καθώς και ποτά που περιέχουν ζάχαρη και σας κάνουν γρηγορότερα να χρειάζεστε περισσότερη ενέργεια και να δείχνετε κουρασμένοι.
                  * Μην ξεχνάτε πως αυτό που νιώθουμε αυτό αντανακλάμε. Το άγχος και η κατάθλιψη μπορούν να έχουν σαν σύμπτωμα την αίσθηση κόπωσης. Ανεβάστε την διάθεσή σας παίρνοντας φολικό οξύ, ωμέγα 3 και βιταμίνη D. Έρευνες έδειξαν πως παίρνοντας αρκετά ωμέγα 3 βελτιώνεται η διάθεση και προφυλάσσεται η καρδιά από ασθένειες.
                  * Βγείτε έξω και διασκεδάστε! Βγείτε με φίλους, με ανθρώπους που αγαπάτε. Και ένας περίπατος είναι αρκετός .
 
Υγειοφάγος
Πηγή: Julie Daniluk Διατροφολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου