20 Απρ 2013

Τριαντάφυλλο, Γεράνι, Βάλσαμο Λεμονιού. 3 Αιθέρια Έλαια με Πολλά Οφέλη!

Τα αιθέρια έλαια έχουν πάρει τη θέση τους στο ντουλαπάκι του μπάνιου μας λόγω της εγγυημένης δράσης τους. Δεν έχουν καμία σχέση με τα χημικά σκευάσματα που κυκλοφορούν σαν καλλυντικά ή σαν αρώματα. Και το σίγουρο είναι ότι μπορούν να μας προσφέρουν πολύ περισσότερα πέρα από την υπέροχη μυρωδιά τους. Παρακάτω σας συστήνουμε 3 αιθέρια έλαια που έχουν πολλά να προσφέρουν.


Τριαντάφυλλο
Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην αρωματοθεραπεία. Έχει τη φήμη του άκρως γυναικείου ελαίου γιατί χρησιμοποιείται για την βελτίωση ορμονικών διαταραχών, τα προβλήματα που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση και την όψη και υγεία του δέρματος.
Φτιάξτε μόνοι σας το απόλυτο άρωμα χωρίς χημικά συστατικά.
Συστατικά: 90 ml βότκα, 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο (rose otto), φίλτρα καφέ, άδειο μπουκάλι κολόνιας.
Βάζετε τη βότκα σε ένα βαζάκι και προσθέτετε το τριαντάφυλλο. Αναταράξτε ελαφρά και αφήστε το μείγμα να ωριμάσει 2-3 εβδομάδες. Αυτή η γήρανση επιτρέπει στην αλκοόλη να εξάγει το άρωμα του ελαίου. Αν δείτε σφαιρίδια να επιπλέουν μην ανησυχείτε είναι φυσιολογικό. Όταν το μείγμα ωριμάσει το βάζετε για λόγο στο ψυγείο και αφού κρυώσει το σουρώνετε με το φίλτρο του καφέ. Αν εξακολουθείτε να βλέπετε σφαιρίδια επαναλαμβάνετε το σούρωμα μέχρι το υγρό να είναι καθαρό από αδιάλυτο λάδι.


Γεράνι
Βοηθητικό για την εμμηνόπαυση και με πολλές στυπτικές ιδιότητες που του επιτρέπουν να αναζωογονεί το δέρμα, να ηρεμεί τις φλεγμονές και να σταματά τις αιμορραγίες.  Χρήσιμο το αιθέριο έλαιο από γεράνι και για την θεραπεία της ακμής και του λιπαρού δέρματος. Μπορεί επίσης να μειώσει την εμφάνιση ουλών, κηλίδων, να εξαφανίσει την κακοσμία του σώματος και να μειώσει τις γραμμές και τις ρυτίδες.
Φτιάξτε μόνοι σας λάδι για μασάζ με γεράνι.
Συστατικά: της κούπας αμύγδαλο λάδι βάσης, 8 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι, 8 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο.
Αυτό το λάδι μασάζ για όλο το σώμα έχει διπλό ρόλο. Χαλαρώνει το σώμα αλλά ηρεμεί και τα συναισθήματα.


Βάλσαμο λεμονιού
Δεν έχει καμία σχέση με τις λεμονιές που ξέρουμε, το λατινικό του όνομα είναι Melissa officinalis και έχει πολλές ιδιότητες. Είναι αντικαταθλιπτικό, διατηρεί την ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, κατευνάζει το άγχος, την αϋπνία και τις φλεγμονές. Καταπολεμά λοιμώξεις, πονοκεφάλους, υψηλή αρτηριακή πίεση και θεραπεύει τον έρπη.
Αρωματοθεραπεία για βαθιά γεμάτη ανάσα
Συστατικά: 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι, 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο βάλσαμο λεμονιού, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, 3 κουταλιές της σούπας νερό.
Σε ζεστό διαχύτη κεριού βάζετε το νερό με όλες τις σταγόνες των ελαίων και αναπνεύστε βαθιά.
 
Υγειοφάγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου