18 Απρ 2013

Πρόπολη! Η Φυσική Αντιβίωση!


                Η Πρόπολη των μελισσών είναι γνωστό αντισηπτικό εδώ και 2500 χρόνια. Πρόκειται για ρητίνες που οι μέλισσες συλλέγουν από διάφορα φυτά, την εμπλουτίζουν με κερί, γύρη, ένζυμα και άλλες ουσίες και τη χρησιμοποιούν για να στεγανοποιήσουν και να σφραγίσουν τις κηρήθρες. Επίσης την χρησιμοποιούν για  να απολυμάνουν το εσωτερικό της φωλιάς τους από μικρόβια. Το υλικό αυτό που συγκεντρώνεται από τις μέλισσες έχει αποδειχτεί πολύτιμο για τον άνθρωπο.

Όλα τα αποτελέσματα από την έκθεσή μας στις διάφορες τοξίνες μπορούν να μετριαστούν ή να αντιστραφούν με αντιοξειδωτικές ουσίες. Το σώμα μας κυρίως αποτοξινώνεται μέσω ειδικών ενζύμων στο συκώτι και μέσω του δέρματος. Επίσης, “ξεφορτωνόμαστε” τις τοξίνες με την λήψη φυτοχημικών μέσω της τροφής μας. Γι’ αυτό το λόγο η υψηλή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μπορεί και προστατεύει ενάντια στον καρκίνο. Στα φρούτα και λαχανικά, προσθέστε και την πρόπολη! Σε μια μελέτη η πρόπολη βρέθηκε να είναι πιο αποτελεσματική στην αποτοξίνωση του ήπατος έως και 200 φορές περισσότερο από το λάχανο και το μπρόκολο, 400 φορές περισσότερο από το σκόρδο και σχεδόν 2000 φορές περισσότερο από τα πορτοκάλια.
Το απόσταγμα πρόπολης σταματά την ανάπτυξη βακτηρίων (όπως με φυσικό τρόπο κάνει στις κυψέλες) όπως στρεπτόκοκκο, διφθερίτιδα, πνευμονία, δυσεντερία, καθώς και λοιμώξεις του αναπνευστικού, ουροποιητικού, των αυτιών, του λαιμού, ακόμα και αυτών που έχουν στελέχη ανθεκτικά στα αντιβιοτικά.
Μελέτες σε ανθρώπους έδειξαν ότι βοηθάει σε περιπτώσεις βρογχίτιδας και ιγμορίτιδας σε ενήλικες, ενώ όταν τα παιδιά (κάτω των 12 ετών) έπαιρναν προληπτικά πρόπολη  μείωσαν τα εμπύρετα περιστατικά και τις λοιμώξεις του αναπνευστικού κατά 55%. Βρέθηκε αποτελεσματική και στην γρίπη (ινφλουέντσα).
Η αντιοξειδωτική προστασία της πρόπολης είναι 100 φορές μεγαλύτερη από αυτή του πράσινου τσαγιού. Σε περιόδους κρυολογημάτων ή γρίπης 500mg ημερησίως δρουν προληπτικά. Ενώ σε περίπτωση που αρρωστήσετε 3 δόσεις την ημέρα των 500mg μαζί με την βοήθεια της βιταμίνης C 1,000-2,000mg, θα βοηθήσουν για γρήγορη ανάρρωση.
Η πρόπολη ανακουφίζει από αρθρίτιδα, άσθμα, δερματίτιδα, και φλεγμονώδεις ασθένειες του εντέρου.
 
Πηγή¨:“Propolis: Is There a Potential for the Development of New Drugs?” by J.M. Sforcin and V. Bankova, J Ethnopharmacology, 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου