18 Απρ 2013

Μέθοδοι Εναλλακτικής & Συμπληρωματικής Ιατρικής!





 Ο Βελονισμός είναι μια αρχαία θεραπευτική μορφή που διατηρεί ή αποκαθιστά την υγεία, με την εισαγωγή ειδικών αποστειρωμένων, με πάχος τρίχας βελονών, σε σημεία ενέργειας κάτω από το δέρμα. Βελτιώνοντας με αυτή τη μέθοδο τη διαταραγμένη ροή της ενέργειας, υπάρχει θεραπευτικό αποτέλεσμα. Στις περισσότερες περιοχές του πλανήτη πρέπει να υπάρχει σχετική άδεια για την άσκηση του βελονισμού. Στα χέρια ενός έμπειρου βελονιστή, ο βελονισμός είναι ασφαλής διαδικασία με λίγη ή καθόλου δυσφορία και μπορεί να γίνει και ιδιαίτερα χαλαρωτική.

Η Αρωματοθεραπεία χρησιμοποιεί τα αιθέρια έλαια των φυτών για την προώθηση της σωματικής και της πνευματικής υγείας. Τα αιθέρια έλαια είναι συμπυκνωμένα αποστάγματα των φυτών  και οι πτητικές ενώσεις τους. Δεν πρέπει να λαμβάνονται από το στόμα και όταν πρόκειται για εξωτερική χρήση καλό είναι να διαλύονται σε ένα λάδι βάση. Όταν αλείφονται στο δέρμα μέσα σε δευτερόλεπτα ταξιδεύουν στο σώμα μέσω του αίματος. Όταν εισπνέονται μέσω των υποδοχέων της μύτης φτάνουν στο νευρικό σας σύστημα ταχύτατα. Με σωστή χρήση η αρωματοθεραπεία μπορεί με ασφάλεια να συμπληρώσει άλλα είδη ιατρικής.
Η Αγιουρβέδα κατάγεται από την Ινδία και η ηλικία της είναι χιλιάδων ετών. Οι ειδικοί που την εφαρμόζουν χρησιμοποιούν θεραπείες που περιλαμβάνουν διατροφή, μασάζ, βότανα, διαλογισμό και γιόγκα, για την σωστή ισορροπία του σώματος και του πνεύματος. Η Αγιουρβέδα αντιμετωπίζει τον άνθρωπο σαν μια «ολότητα», η οποία «ολότητα» είναι συνδυασμός σώματος, νου και ψυχής. Υπό την έννοια αυτή πρόκειται για ένα πραγματικά ολιστικό και ολοκληρωμένο σύστημα ιατρικής.
Η Χειροπρακτική επικεντρώνεται σε φυσικούς χειρισμούς που βελτιώνουν την κινητικότητα των αρθρώσεων και  ανακουφίζουν τους μυοσκελετικούς πόνους. Οι χειροπρακτικοί που εφαρμόζουν αυτές τις θεραπευτικές μεθόδους τουλάχιστον στο εξωτερικό είναι υποχρεωμένοι να έχουν τετραετή φοίτηση σε ιατρικά πανεπιστήμια, προκειμένου να αποκτήσουν την άδεια ασκήσεως της χειροπρακτικής. Έχουν ικανότητες διαγνωστικές και είναι επίσης εκπαιδευμένοι να παρέχουν συμβουλές διατροφής και υγιεινού τρόπου ζωής.
Η Ενεργειακή ιατρική προέρχεται από την πεποίθηση ότι οι άνθρωποι όπως και όλα τα ζώα, είναι εμποτισμένοι με ζωτικής σημασίας  ενεργειακές δυνάμεις. Μπλοκάρισμα αυτών των δυνάμεων για οποιοδήποτε λόγο οδηγεί σε ασθένειες. Η αποκατάσταση της ομαλής ροής αυτών των ενεργειών έχει ως αποτέλεσμα την ίαση του ανθρώπου. Το ρέικι είναι μια μορφή τέτοιας ενεργειακής θεραπείας με προέλευση την Ιαπωνία. Ο βελονισμός επίσης κυμαίνεται στα ίδια φιλοσοφικά πλαίσια.
Η Ιατρική Βοτανολογία είναι γεννήτορας της σημερινής φαρμακολογίας. Από την αρχή της ανθρώπινης ύπαρξης, ο άνθρωπος επιβίωσε σε αυτό τον πλανήτη χρησιμοποιώντας τα φαρμακευτικά φυτά. Ακόμα και σήμερα τα φαρμακευτικά προϊόντα προσπαθούν να μιμηθούν τις δράσεις των βοτάνων. Τα βότανα συνήθως έχουν πιο αργή δράση αλλά σχεδόν καθόλου παρενέργειες. Επειδή όμως υπάρχουν κάποια άκρως τοξικά βότανα, καλό είναι να λαμβάνονται με πληροφόρηση και καθοδήγηση.
Η Ομοιοπαθητική ξεκίνησε από τον Γερμανό γιατρό  Samuel Hahnemann πριν από 200 χρόνια. Η φιλοσοφία του “το όμοιο θεραπεύει όμοιο”. Αυτοί που ασκούν την ομοιοπαθητική χορηγούν στον ασθενή μικρές ποσότητες μιας ουσίας, που αν ο ασθενής την έπαιρνε σε μεγάλη δόση θα είχε τα συμπτώματα που ήδη έχει. Όσο πιο μικρή η δόση τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα. Συνήθως παίρνουν πληροφορίες από τον ασθενή σχετικά με τα συμπτώματα αλλά και την ιδιοσυγκρασία του. Αρκετά ασφαλής θεραπεία μιας και ή θα υπάρχει θετικό αποτέλεσμα ή τίποτα.
Η Κινεζική Ιατρική προσπαθεί να διατηρήσει την υγεία του ασθενή μέσα από την ισορροπία του γιν και του γιανγκ. Οι μέθοδοι που ακολουθούνται για να είναι αυτό εφικτό? Διατροφή, φυτικά φάρμακα, μασάζ, βελονισμός, άσκηση και διαλογισμός.
 
Επεξεργασία : Υγειοφάγος
Πηγή: National Center for Complementary and Alternative Medicine
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου