25 Απρ 2013

7 Συμβουλές για Άμεση Ανακούφιση από την Δυσκοιλιότητα!


Πολύς κόσμος αντιμετωπίζει προβλήματα δυσκοιλιότητας! Πολλοί μάλιστα κάνουν και δέκα μέρες να επισκεφθούν την τουαλέτα! Πολλοί γιατροί λένε ότι όσα είναι τα γεύματα που τρώτε την ημέρα, τόσες φορές πρέπει και να ενεργείστε. Πόσο μακριά απέχει το 3 φορές την ημέρα, από το 1 φορά στις 10 μέρες!

Μπορεί κάποιος να βγει από το πρόγραμμα του λόγω ενός ταξιδιού ή κάποιων έκτακτων περιστάσεων όμως σε γενικές γραμμές καλό είναι να μπορείς να ξεφορτώνεσαι τα “απόβλητα” του οργανισμού τουλάχιστον 1 φορά κάθε μέρα. Αλλιώς αρχίζουν προβλήματα όπως φούσκωμα, αέρια και αύξηση του σωματικού βάρους.
Καμιά φορά μπορεί η διατροφή που κάνουμε να είναι σωστή όμως για διάφορους λόγους το έντερο μας να αρνείται να λειτουργήσει σωστά. Και ίσως ένας από αυτούς τους λόγους να είναι η δυσκολία του οργανισμού μας να χωνέψει την τροφή που του δίνουμε. Ακολουθούν λοιπόν συμβουλές που θα σας βοηθήσουν με φυσικό τρόπο να νιώσετε ανακούφιση!
Μηλόξυδο
Το μηλόξυδο  βοηθάει σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας και στον έλεγχο του σωματικού βάρους με την ικανότητα του να διασπά τα λίπη βοηθώντας στην χώνεψη των τροφών. Μην ξεχνάτε να βάζετε και από λίγο στην σαλάτα σας κάθε μέρα.
Ωμές τροφές
Προσπαθήστε να καταναλώνετε όσο γίνεται περισσότερες ωμές τροφές καθημερινά. Τα ωμά φρούτα και λαχανικά περιέχουν ένζυμα που βοηθούν στην χώνεψη και φυτικές ίνες που βοηθούν την σωστή λειτουργία του εντέρου. Βάλτε στόχο να υπάρχει τουλάχιστον μια ωμή τροφή σε κάθε σας γεύμα. Ένας καλός τρόπος επίσης να συμπεριλάβετε ωμές τροφές στην καθημερινή σας διατροφή είναι μετατρέποντας τες σε χυμό. Οι χυμοί λαχανικών είναι ιδιαίτερα βοηθητικοί  και σε περιόδους δίαιτας γιατί μας δίνουν απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία αλλά επίσης μας βοηθούν να απαλλαγούμε από την δυσκοιλιότητα και αποτοξινώνουν τον οργανισμό.
Μασάτε τις τροφές
Πολλές από τις τροφές που ο οργανισμός δεν μπορεί να χωνέψει είναι τροφές που δεν έχουν μασηθεί  καλά, με αποτέλεσμα να μην γίνεται σωστή επεξεργασία τους και να συσσωρεύονται στο έντερο. Να θυμάστε ότι η διαδικασία χώνεψης ξεκινά στο στόμα. Οπότε καλό μάσημα της τροφής!
Φυτικές ίνες
Αν νομίζετε ότι η διατροφή σας έχει έλλειψη φυτικών ινών, μπορείτε να πάρετε ένα καλό συμπλήρωμα διατροφής με καλή ποσότητα φυτικών ινών και μπορεί αυτό και μόνο να κάνει θαύματα με το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας.
Πεπτικά ένζυμα
Ο οργανισμός παράγει ένζυμα για την χώνεψη της τροφής, αλλά παίρνει και έξτρα βοήθεια από τα ένζυμα που περιέχουν οι ωμές τροφές. Όσο μεγαλώνουμε όμως η παραγωγή των ενζύμων από τον οργανισμό μειώνεται, οπότε καλό θα είναι να του δώσουμε μια βοήθεια με συμπληρώματα πεπτικών ενζύμων σε κάθε γεύμα. Μεγάλη περιεκτικότητα σε πεπτικά ένζυμα θα βρούμε στον ανανά και στην παπάγια.
Νερό
Πίνετε πολύ νερό κατά την διάρκεια της ημέρας χωρίς να υπολογίζετε την ποσότητα των υγρών που πίνετε από καφέ τσάι ή χυμούς.
 Μαγνήσιο
Δοκιμάστε να παίρνετε ένα συμπλήρωμα μαγνησίου κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο. Πρόκειται για ένα θαυμάσιο μεταλλικό στοιχείο που θα σας βοηθήσει στην  απορρόφηση περισσότερου ασβεστίου, θα μειώσει την ένταση των μυών για έναν χαλαρωτικό ύπνο και θα αυξήσει την ύπαρξη υγρού στο έντερο βοηθώντας έτσι στην κίνηση του εντέρου και στην πιο εύκολη μετακίνηση των αποβλήτων μέσα στο έντερο.
Μην ξεχνάτε ότι το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας μπορεί να είναι χρόνιο οπότε και να θέλει περισσότερη υπομονή και επιμονή από μέρους σας για να αρχίσετε να βλέπετε σημάδια βελτίωσης. Μην το βάζετε κάτω λοιπόν!
 

Υγειοφάγος
Photo Credit: David Blackwell. via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου