17 Απρ 2013

Καταπολεμήστε Φυσικά τα Βακτήρια σε 7 Σημεία του Σπιτιού!



Αν μπορούσαμε να κάνουμε μια βόλτα στο σπίτι μας φορώντας γυαλιά μικροβιο-όρασης, θα κάναμε αυτομάτως μεταβολή και θα φεύγαμε ουρλιάζοντας. Τα μικρόβια βρίσκονται παντού. Και πρέπει να ξέρετε ότι όλα τα μικρόβια δεν είναι βλαβερά. Οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι όλα αυτά τα εκατομμύρια βακτηρίων και υιών που εισέρχονται στο σώμα μας καθημερινά, κάνουν απλώς τον οργανισμό μας πιο ανθεκτικό σε αυτά και το ανοσοποιητικό μας πιο δυνατό.

Επειδή συμβαίνει αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε τα μικρόβια να κάνουν κατάληψη στο σπίτι μας απειλώντας την  υγεία των παιδιών μας που είναι πιο ευαίσθητα. Τα μικρόβια βρίσκονται στα πιο απίθανα σημεία του σπιτιού μας και επειδή μπορεί να νομίζετε ότι ο πιο εύκολος και απλός τρόπος να τα εξαφανίσετε είναι με χλωρίνες και άλλα τοξικά καθαριστικά, που κάνουν περισσότερο κακό στην υγεία των παιδιών μας απ’ ότι τα ίδια τα μικρόβια,  καλό είναι να δοκιμάσετε τις απλές εναλλακτικές λύσεις που ακολουθούν.
1.     Το σφουγγαράκι της κουζίνας.
Έχουν βρεθεί μέχρι και 250,000 βακτήρια σε 2,5 τετραγωνικά εκατοστά σφουγγαριού, ναι αυτό που χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε τα πιάτα που τρώμε. Οι αφράτοι υγροί πόροι που το κάνουν τόσο αποτελεσματικό στο καθάρισμα των πιάτων, είναι το τέλειο χωριό για πάσης φύσεως μικρόβια. Και όσο καθαρίζετε με αυτό απλώς μεταφέρετε τα μικρόβια από την μια επιφάνεια στην άλλη.
Βράστε τακτικά το σφουγγαράκι σε νερό για 3 λεπτά. ή
Ξεβγάλτε και στύψτε το καλά και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων. ή
Βάλτε το στο πλυντήριο πιάτων για μια φουλ πλύση μαζί με τα πιάτα σας.
Προσέξτε όταν αγοράζετε καινούριο, αν γράφει “αντιμικροβιακό” ή ”σκοτώνει τις οσμές”, τότε είναι φορτωμένο με επικίνδυνα χημικά που θα μείνουν και στα πιάτα σας.
2.     Πανάκια καθαρισμού (τύπου βετέξ).
Παρουσιάζουν το ίδιο πρόβλημα με το σφουγγάρι αλλά όχι τόσο έντονα, γιατί η υφή τους δεν είναι τόσο ελκυστική για τα μικρόβια.
Δοκιμάστε τις παραπάνω μεθόδους ή απλώς στύψτε το πολύ καλά και αφήστε το να στεγνώσει πριν το ξαναχρησιμοποιήσετε. Τα περισσότερα βακτήρια μπορούν να ζήσουν μόνο μέχρι 3 ώρες χωρίς  υγρασία.
3.     Ο νεροχύτης της κουζίνας.
Ακούτε τον ήχο? Η σαλμονέλα, το καμπυλοβακτηρίδιο και το E.Coli κάνουν πάρτι στο σιφόνι. Κατάλοιπα τροφών κολλάνε στα τοιχώματα της αποχέτευσης και είναι η ιδανική τροφή για τα βακτήρια, που από εκεί μεταναστεύουν στην λεκάνη του νεροχύτη την βρύση και παντού στο χώρο.
Τρίψτε λοιπόν τον αποχετευτικό σωλήνα του νεροχύτη όσο πιο κάτω μπορείτε με μια οδοντόβουρτσα, χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα. Πάντα να καθαρίζετε τον νεροχύτη όταν έχετε επεξεργαστεί κρέατα.
Καθαρίζετε τον νεροχύτη τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα με την φυσική φόρμουλα που θα βρείτε στο τέλος.
4.     Υγρά ρούχα (μπουγάδα)
Πρόκειται για μια δυσάρεστη έκπληξη. Μια δημοσίευση στο ABC News εξηγούσε πως τα ρούχα που έχουν  πλυθεί εξακολουθούσαν να περιέχουν υπολείμματα περιττωμάτων! Αν δεν χρησιμοποιείτε υψηλή θερμοκρασία όταν πλένετε εσώρουχα να ξέρετε πως είναι σαν να στέλνετε τα βακτήρια για ένα μπανάκι.
Προσθέστε λοιπόν λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο τσαγιόδεντρου μαζί με το απορρυπαντικό σας ή λεβάντας.
Μην ξεχνάτε τα ρούχα στο πλυντήριο αφού τελειώσει η πλύση γιατί αυτό δίνει χρόνο στα βακτήρια να πολλαπλασιαστούν.
Προσπαθήστε να απλώνετε τα ρούχα σε ηλιόλουστο σημείο γιατί ως γνωστό ο ήλιος σκοτώνει τα μικρόβια.
5.     Μπανιέρα.
Λυπάμαι που σας το λέω, αλλά και εκεί μπορούν να βρεθούν μέχρι και 100.000 βακτήρια ανά τετραγωνικό εκατοστό.
Καθαρίστε με την φυσική αντιβακτηριδιακή φόρμουλα (δείτε την συνταγή στο τέλος) μια φορά την εβδομάδα.
Με το ίδιο υλικό και μια οδοντόβουρτσα καθαρίστε και το σιφόνι.
Μπορείτε αφού καθαρίσετε να ψεκάσετε όλη την περιοχή με λευκό ξύδι, το οποίο σκοτώνει τα βακτήρια και την μούχλα.
6.     Πατώματα.
Στο πάτωμα της κουζίνας πέφτουν σταγόνες από το μαγείρεμα και στο πάτωμα του μπάνιου… καλύτερα να μην το περιγράψω. Ο παράδεισος των βακτηρίων που μέσω των παπουτσιών μας μεταφέρονται σε όλο το σπίτι. Και μπορεί εμείς να μην τρώμε στο πάτωμα και τόσο συχνά, τα παιδιά μας όμως μπορεί, μιας και πιάνουν τα πάντα και παντού και τα περισσότερα έχουν τα χεράκια συνέχεια στο στόμα.
Τις πιτσιλιές λοιπόν τις μαζεύουμε αμέσως.
Κλείνετε το καπάκι της τουαλέτας πριν τραβήξετε το καζανάκι για να αποφύγετε τον ψεκασμό.
Σφουγγαρίστε με καυτό νερό κάθε εβδομάδα τα πατώματα και αν χρειάζεται για τα πλακάκια κάντε χρήση της φυσική φόρμουλας. (δείτε στο τέλος)
7.     Τενεκές σκουπιδιών.
Δεν χρειάζεται και πολύ εξήγηση, υπολείμματα τροφών, σκοτεινό και υγρό περιβάλλον, επίσης παράδεισος των βακτηρίων.
Χρησιμοποιήστε τενεκέ με πετάλι για να ανοίγει χωρίς να τον πιάνετε.
Αν μυρίζει άσχημα τότε αυτό σημαίνει βακτήρια.
Πλύντε τον με την φυσική φόρμουλα και ψεκάστε με λευκό ξύδι.
 
 
Φυσική Αντιβακτηριδιακή Φόρμουλα Καθαρισμού!
Μισή κούπα μαγειρική σόδα
Υγρό σαπούνι Μασσαλίας ή οποιοδήποτε άλλο με βάση το ελαιόλαδο ή υγρό πιάτων.
5 σταγόνες αντιμικροβιακό αιθέριο έλαιο μέντα ή τσαγιόδεντρο ή ρίγανη ή ευκάλυπτο ή θυμάρι.
Βάζετε σε ένα λεκανάκι την σόδα και ρίχνετε τόσο σαπούνι μέχρι να γίνει μια πηχτή πάστα και μετά προσθέστε το αιθέριο έλαιο. Χρησιμοποιήστε την σαν οποιοδήποτε άλλο καθαριστικό για επιφάνειες που θέλουν τρίψιμο.
 
Υγειοφάγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου