9 Απρ 2013

5 Τροφές για Καλύτερο Σεξ



    Είναι η διάθεσή σου πεσμένη, όταν πρόκειται για μια πιο …. στενή επαφή με το άλλο σου μισό? Μπορείς  να ρίχνεις  το φταίξιμο σε πολλά πράγματα όπως, στα παιδιά, στον πονοκέφαλο που είναι έτοιμος να σε πιάσει ή ακόμα και σε μια μικρή βαρεμάρα που μπορεί να νιώθεις εκείνη τη στιγμή. Έχεις όμως ποτέ σκεφτεί να ρίξεις μια ματιά στο …πιάτο σου?

Το να είναι κανείς υπέρβαρος σίγουρα επηρεάζει την λίμπιντο. Μπορώ να αρχίσω να παραθέτω επιστημονικές έρευνες αλλά είναι κάτι παραπάνω από προφανές. Εάν φας για βραδινό μια σακούλα με burgers το πιο πιθανό θα είναι να ξαπλώσεις κα να σκέφτεσαι πως  …το κάνεις,  παρά να ξεκινήσεις στ΄αλήθεια  να το κάνεις. Ενώ αν καταναλώσεις κάτι πιο ελαφρύ, πιο φρέσκο, καλύτερο για το σώμα σου φαγητό σίγουρα θα θες να προχωρήσεις μέχρι το τέλος.

Αυτό που τρώμε, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην σεξουαλική μας ζωή, όχι μόνο το πόσο ακατάλληλα τρόφιμα τρώμε. Οπότε, τρώτε αρκετές αφροδισιακές τροφές ειδικά όταν πρέπει?

Αν και είναι πολύ αστείο το κλειδί σ’αυτές τις τροφές  είναι ότι όσο πιο έντονη η μυρωδιά τους τόσο το καλύτερο, αφού στην λίστα υπάρχουν  στρείδια, σπαράγγια και σκόρδο! Πρόκειται για σούπερ υγιεινές τροφές που θα έπρεπε να τις τρώτε έτσι κι’ αλλιώς, και δεν είναι κακό που θα κερδίσετε και κάτι  ….λίγο παραπάνω!

Τι είναι αυτό λοιπόν που κάνει αυτές τις τροφές τόσο σπουδαίες στην προκειμένη περίπτωση?

Σπαράγγια: έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε φολικό οξύ, το οποίο μπορεί να αυξήσει την παραγωγή ισταμίνης, κάνοντας τον οργασμό ευκολότερο και για άνδρες και για γυναίκες.

Σκόρδο: Το ενεργό συστατικό του σκόρδου η αλλισίνη αυξάνει αυτή την τόσο σημαντική ροή του αίματος  στα σημεία που πρέπει.

Στρείδια:  η πρωτεΐνη που περιέχουν αναμφισβήτητα αυξάνει την αντοχή. Ωστόσο έχουν επίσης συνδεθεί με την αύξηση παραγωγής τεστοστερόνης, ορμόνη που αυξάνει στην λίμπιντο και στα δυο φύλλα.

Τζίντζερ:   αναφέρεται συχνά στο Κάμα Σούτρα για την ικανότητά του να διεγείρει την ροή του αίματος, κάνοντας τις ερωτογενείς ζώνες πιο ευαίσθητες.

Σοκολάτα: ίσως η πιο ρομαντική τροφή. Το κακάο περιέχει (ΡΕΑ) φαιναιθυλαμίνη την χημική ουσία της “αγάπης”, η οποία βοηθάει στην παραγωγή της ντοπαμίνης στα κέντρα απόλαυσης του εγκεφάλου τα οποία διεγείρονται κατά την διάρκεια του οργασμού. Η (ΡΕΑ) επίσης εμπνέει αισθήματα ευφορίας  και έλξης, πολύ σημαντικά για το μετά!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου