9 Απρ 2013

9 Χρήσεις Για Αιθέρια Έλαια



Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκμεταλλευτεί κανείς  τις θεραπευτικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων ανάλογα με την περίπτωση για την οποία τα χρειάζεστε:
 
Μασάζ,
Διαλύστε 2-10 σταγόνες σε 30ml λάδι βάσης και κάντε απαλό μασάζ στην πάσχουσα περιοχή, με προσοχή στην περιοχή των ματιών.
 
Εξάτμιση,
Προσθέστε τα αιθέρια έλαια σας σε ένα νεφελοποιητή και αναπνεύστε  τα σωματίδια που απελευθερώνονται στον αέρα.
 
Ζεστή διάχυση,
Προσθέστε μια έως τρεις σταγόνες αιθέριο έλαιο σε μια συσκευή για κερί και  απολαύστε το αιθέριο έλαιο, όπως η μυρωδιά γεμίζει γρήγορα το δωμάτιο.
 
Κρύα διάχυση,
Υπάρχουν διάφοροι κρύοι διαχύτες από μια απλή πέτρα έως ένα απλό πλακάκι. Δεν έχετε παρά να ρίξετε 4-5 σταγόνες στην πέτρα και να περιμένετε να αφήσει την μυρωδιά του στο χώρο αργά αργά.
 
Μπάνιο,
Ανακατέψτε 3-6 σταγόνες αιθέριο έλαιο σε μια κουταλιά λάδι βάσης π.χ. λάδι τζοτζόμπα και προσθέστε στο μπάνιο σας.
 
Εισπνοές,
Βάλτε 1-3 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της προτίμηση σας σε ένα μπολ με ζεστό νερό και με μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας για να παγιδέψετε τον ατμό, εισπνεύστε τις ουσίες που αναδύονται για μερικά λεπτά.
 
Ψεκάστε,
Βάλτε 10 σταγόνες  σε 1 λίτρο αποσταγμένο νερό μαζί με 25 γρ. βότκα και λίγο οινόπνευμα. Ψεκάστε με αυτό το σώμα σας, τα ρούχα σας, το σπίτι σας ολόκληρο  για ένα φυσικά αρωματισμένο, απολυμασμένο και καθαρό αέρα.
 
Αρωματίστε τις ντουλάπες σας,
Φτιάξτε πολλές μικρές μπαλίτσες από βαμβάκι, ρίξτε τους λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας έλαιο και βάλτε από μία σε κάθε ντουλάπα και συρτάρι.
 
Αρωματίστε τα ρούχα σας,
Ρίξτε λίγες σταγόνες στην θήκη του πλυντηρίου στην θέση του ξεβγάλματος για έξτρα φρεσκάδα ή και στο δοχείο νερού του ατμοσίδερου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου