3 Απρ 2013

5 Μυστικά Για Ανοιξιάτικη Αποτοξίνωση

 

    Τώρα που η άνοιξη είναι επιτέλους εδώ, τι πιο ωραίο από το να καθαρίσουμε το σώμα μας όπως κάνουμε και με το σπίτι μας κάθε χρόνο τέτοια εποχή! Είναι η τέλεια εποχή για μια μεγάλη ανάσα υγείας, αλλά και για να ετοιμαστούμε και για το καλοκαίρι. Ακολουθούν 5 μικρά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να πάτε την υγεία σας σε ένα υψηλότερο επίπεδο αυτή την Άνοιξη. Λένε πως χρειάζεσαι 21 ημέρες για να αποκτήσεις μια συνήθεια – καλή ή κακή – οπότε δοκιμάστε αυτά τα μικρά μυστικά για τουλάχιστον 3 εβδομάδες και αφού τα καταφέρετε, κάντε τα μια καθημερινή σας συνήθεια!

1.Χλιαρό Νερό με Λεμόνι

Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα ποτήρι χλιαρό νερό μέσα στο οποίο  στύβετε το χυμό ενός λεμονιού. Ο καλύτερος και απλούστερος τρόπος να καθαρίσετε τις τοξίνες από το σώμα σας, να ισορροπήσετε το ph του σώματος σας και να ενυδατωθείτε.

2.Αποφύγετε Τοξικά Προϊόντα Σώματος

Πολλά από τα καλλυντικά που χρησιμοποιούμαι είναι φορτωμένα  με υλικά καρκινογόνα και καταστροφικά για την υγεία μας , που θα μπορούσαμε εύκολα να τα αποφύγουμε, σε αντίθεση με τις τόσες τοξίνες που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα μας για την οποία δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα. Θυμηθείτε ότι τα προϊόντα ομορφιάς ή καλλυντικά, περιλαμβάνουν οτιδήποτε χρησιμοποιείτε στο σώμα σας, ακόμα και την οδοντόκρεμα ή το αποσμητικό σας. Για αρχή κοιτάξτε στο ντουλαπάκι του μπάνιου σας και απομακρύνετε οτιδήποτε περιέχει την λέξη “fragrance”, τεχνητό άρωμα, το οποίο είναι κωδικός για τουλάχιστον 26 διαφορετικά χημικά στοιχεία. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με ποια συστατικά πρέπει να αποφεύγετε επισκεφτείτε το safecosmetics.org. Τώρα πιά υπάρχουν στο εμπόριο τόσες εναλλακτικές προτάσεις καλλυντικών με φυσικά συστατικά. Προτιμήστε τα!

3.Αντικαταστείστε τα Ζωικά με Φυτικά Προϊόντα

Το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα στην διατροφή μας δημιουργούν ένα όξινο περιβάλλον στο σώμα μας , που ανοίγει την πόρτα σε ασθένειες. Δώστε μια μεγάλη ανάσα στο σώμα σας και επιλέξτε μια αλκαλική φυτική διατροφή δίνοντας ιδιαίτερη προτίμιση στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, στα αβοκάντο, και στα αγγουράκια. Αν ψάχνετε και για πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης τότε τα όσπρια, η σόγια και οι σπόροι chia είναι η τέλεια λύση! Καταναλώστε τις περισσότερες από αυτές τις τροφές όσο γίνεται πιο ανεπεξέργαστες (ωμές) για ένα ακόμα υγιέστερο και ζωηρό σώμα! Έξτρα δώρο : σίγουρα θα χάσετε και βάρος!

4.Ιδρώστε

Κάντε σάουνα, γυμναστική με φόρμες εφίδρωσης ή κάντε ένα μπάνιο με Epsom άλατα (θα τα βρείτε στα φαρμακεία). Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο μας όργανο και η εφίδρωση είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος αποτοξίνωσης.

5.Πιείτε Χυμό Λαχανικών

Μια καθημερινή δόση φρέσκου χυμού λαχανικών κατά προτίμηση βιολογικό  (ποτέ τυποποιημένου), θα προσθέσει πολλές βιταμίνες στην δίαιτά σας αλλά θα δουλέψει και σαν αποτοξινωτικό επίσης. Επικεντρωθείτε σε φυλλώδη πράσινα λαχανικά –όσο πιο σκούρα τόσο πιο καλά- και προσθέστε λεμόνι, τζίντζερ και για τους πιο τολμηρούς “σκόρδο”  για έξτρα καθαριστική δύναμη. Τα παντζάρια είναι γνωστά σαν οι “ειδικές δυνάμεις” στην αποτοξίνωση, οπότε προσπαθήστε να προσθέτετε και αυτά στον αποχυμωτή σας. Σε αντίθεση ξεχάστε για λίγο τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι πιο γλυκά μιας και δεν βοηθούν στο να κάνουμε το ph μας πιο αλκαλικό. Αν θέλετε κάτι για να κάνετε τον χυμό σας λίγο πιο εύγευστο  χρησιμοποιήστε πράσινο μήλο ή δοκιμάστε την γλυκιά στέβια . Να ξέρετε ότι οι χυμοί του εμπορίου έχουν παστεριωθεί, σκοτώνοντας την πλειοψηφία των καλών συστατικών που θα θέλατε να είχαν, οπότε φτιάξτε μια καλή ρουτίνα κάθε απόγευμα, παρέα με τον αποχυμωτή σας.

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου