17 Απρ 2013

Οι 12 Τροφές που Προκαλούν Φλεγμονές!


Η καθημερινή χρήση τροφών όπως, καφέ, γαλακτοκομικών, αλλαντικών και άλλων συνδέονται με την δημιουργία φλεγμονών. Μπορεί να μην σας ακούγεται και τόσο πιστευτό αλλά σκεφτείτε ότι οι περισσότερες σοβαρές χρόνιες ασθένειες όπως, ο καρκίνος,  αρθρίτιδα, διαβήτης και παχυσαρκία, σχετίζονται με τις φλεγμονές που υπάρχουν στο σώμα. Ένα σώμα χωρίς φλεγμονές είναι ένα σώμα υγιές. Μια ελαφριά φλεγμονή δημιουργεί προβλήματα στον οργανισμό, οπότε σκεφτείτε τι μπορεί να κάνει μια πιο σοβαρής μορφής.
 
Αν υποφέρετε από κάποια μορφή φλεγμονής ή υποφέρετε από άγνωστης αιτιολογίας πόνο, να ξέρετε ότι υπάρχουν τροφές που επιδεινώνουν την κατάσταση.
Δοκιμάστε να μειώσετε την κατανάλωση αυτών των τροφών με σκοπό το πλήρες σταμάτημά τους και δείτε μόνοι σας τα αποτελέσματα.
1.                Όχι στα επεξεργασμένα, συσκευασμένα ή παρασκευασμένα τρόφιμα. Τα fast food τρόφιμα είναι τα χειρότερα  βέβαια, χάρη στα ακατάλληλα έλαια, την ζάχαρη, τις τεχνητές γλυκαντικές, τα πρόσθετα ενισχυτικά γεύσης και τόσα άλλα απαίσια συστατικά που περιέχουν.
2.                Υδρογονωμένα και trans ακόρεστα λιπαρά. Βρίσκονται στην μαργαρίνη και στο λίπος και στα προϊόντα που παρασκευάζονται με αυτά. Δηλαδή μπισκότα, κουλούρια, πίτες, ψωμάκια.
3.                Τηγανητά φαγητά. Πατατάκια, κεφτεδάκια, μπριζόλες και οτιδήποτε τηγανίζεται.
4.                Κρέας. Δεν θα σας πω να κόψετε τελείως το κρέας αν και θα ήταν το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, μιας και το κόκκινο κρέας και αυτό των πουλερικών, προκαλεί φλεγμονές στον οργανισμό. Προσπαθήστε τουλάχιστον να είναι  δευτερεύον στο πιάτο σας και όχι η κύρια τροφή.
5.                Άσπρη ζάχαρη και γλυκά. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει και τα αναψυκτικά ή τους χυμούς που περιέχουν ζάχαρη. Νέες έρευνες δείχνουν ότι η ζάχαρη είναι εθιστική και άκρως φλεγμονώδης. Όταν λιγουρεύεστε κάτι γλυκό προτιμήστε ένα φρούτο καλύτερα.
6.                Τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Ασπαρτάμη, ζαχαρίνη και τόσες άλλες που οι έρευνες δείχνουν ότι είναι ένοχες για τόσα προβλήματα υγείας.
7.                Ιωδιούχο αλάτι (επιτραπέζιο). Διαλέξτε φυσικό θαλασσινό αλάτι που είναι φυσικά πλούσιο σε διάφορα μέταλλα και δεν περιέχει μόνο νάτριο.
8.                Πρόσθετα τροφών. Χρώματα, ενισχυτικά γεύσης, σταθεροποιητές, συντηρητικά και τόσα άλλα. Διαβάστε τις ετικέτες πριν αγοράσετε ένα προϊόν.
9.                Γαλακτοκομικά προϊόντα. Είναι πολλοί οι λόγοι που κατατάσσουν τα γαλακτοκομικά στις φλεγμονώδεις τροφές. Μερικοί είναι οι ορμόνες, τα αντιβιοτικά και άλλες ακατάλληλες ουσίες που περιέχουν λόγω των κανόνων της συμβατικής κτηνοτροφίας. Οπότε αποφύγετέ τα όσο μπορείτε.
10.           Προϊόντα σιταριού. Έχει την ικανότητα να μετατρέπει το ΡΗ του οργανισμού σε όξινο και αυτό το βάζει στις φλεγμονώδεις τροφές. Ακόμα χειρότερα, στην αγορά κυκλοφορεί και γενετικά τροποποιημένο(GM) σιτάρι και οι σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας από GM τροφές ακόμα ερευνάται.
11.           Δημητριακά που περιέχουν γλουτένη. Η γλουτένη βρίσκεται στα περισσότερα δημητριακά και είναι επίσης  φλεγμονώδης. Διαλέξτε δημητριακά, αλεύρι ή σπόρους, όπως το φαγόπυρο, κινόα ή κεχρί για το μαγείρεμα.
12.           Αλκοόλ. Συμπληρώνει την λίστα με τις πιο φλεγμονώδης τροφές, μιας και συν την φλεγμονώδη δράση του είναι και καταστροφικό για το συκώτι .
 
Υγειοφάγος
 
Πηγή: The drug free way to beat pain and inflammation

2 σχόλια:

  1. Οποτε τελικα τι πρεπει να τρωμε?Μονο ψαρι κ φρουτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο παραπάνω άρθρο δίνονται και κάποιες εναλλακτικές προτάσεις διατροφής. Προσωπικά όμως νομίζω πως πρώτα η ποιότητα της τροφής και φυσικά η μείωση των ζωικών τροφών βοηθούν αρκετά στην μείωση των φλεγμονών στον οργανισμό. Αυτό από μόνο του λέει πως και το ψάρι αν δεν είναι καλής ποιότητας (απαλλαγμένο από βαρέα μέταλλα και με τις σωστές ιχθυοτροφές) μπορεί επίσης να επιδεινώσει τις υπάρχουσες φλεγμονές.
      Σε ευχαριστώ για την ερώτησή σου και καλή συνέχεια!

      Διαγραφή