10 Φεβ 2014

Ουσία του Χαμομηλιού Καταπολεμά τα Καρκινικά Κύτταρα!

Είναι γνωστή η χαλαρωτική δράση του χαμομηλιού, όπως και η βοήθεια που προσφέρει σε προβλήματα που σχετίζονται με τον ύπνο, την κατάθλιψη, το άγχος και όπως επιβεβαιώνουν τελευταίες έρευνες και με τον καρκίνο.
Όπως αναφέρει το Ohio State University ουσίες που περιέχονται στο χαμομήλι μπορούν να προκαλέσουν τον θάνατο των καρκινικών κυττάρων (απόπτωση). Συγκεκριμένα η απιγενίνη (ουσία του χαμομηλιού) μπορεί να συντομεύσει την διάρκεια ζωής και τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων του μαστού. Πρόκειται για μια πολυφαινόλη που όπως συνεχίζουν στην ανακοίνωση τους οι ερευνητές, μπορεί να βοηθήσει στην διόρθωση ατελειών των μορίων που μεταφέρουν γενικές πληροφορίες - ατέλειες που ευθύνονται για πολλές μορφές καρκίνου. Την απιγενίνη την βρίσκουμε άφθονη σε φρούτα και λαχανικά αλλά ιδιαίτερα στο χαμομήλι, στο σέλινο, την αγκινάρα και όπως αναφέρουν οι επιστήμονες η Μεσογειακή Διατροφή είναι πλούσια από αυτή την θαυμαστή ουσία.
Βρήκαν επίσης πως η απιγενίνη, είναι σε θέση να ενώσει τις δυνάμεις της με 160 πρωτεΐνες του ανθρώπινου σώματος δουλεύοντας προς την καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων, ενώ οι συμβατικές θεραπείες λειτουργούν μόνο σε μόριο ανά μόριο βάση. Υποθέτουν πως οι πρωτεΐνες που συνεργάζονται με την απιγενίνη εργάζονται καλύτερα για την εξόντωση του καρκίνου.
Η απιγενίνη ευθύνεται για πολλά ακόμα οφέλη που προσφέρει το χαμομήλι στον οργανισμό.
Σε άλλες μελέτες, οι άνθρωποι που κατανάλωναν εκχύλισμα χαμομηλιού, είδαν σημαντική βελτίωση στα επίπεδα αγχους τους, η οποία μετριέται σαν "Βαθμολογία Ανησυχίας Hamilton" . Το 57% των συμμετεχόντων στην μελέτη του Πανεπιστημίου "Pennsylvania School of Medicine" δήλωσε πως το άγχος τους μειώθηκε κατά 50% ή και ακόμα περισσότερο κατά την διάρκεια της μελέτης. Κατέληξαν έτσι στο συμπέρασμα πως το χαμομήλι έιναι η καλύτερη θεραπεία κατά του άγχους και χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες. Εκτός από αυτά οι έρευνες έχουν δείξει πως το χαμομήλι είναι ευεργετικό και για τις κράμπες και τους πόνους της περιόδου, για τις ημικρανίες, το φούσκωμα, τα εξανθήματα, την αϋπνία, τα στοματικά έλκη και ασθένειες των ούλων.
Όμως το καλύτερο σχετικά με το χαμομήλι είναι πως φυτρώνει παντού και μπορεί να καλλιεργηθεί πανεύκολα στον κήπο ή και σε γλάστρα.

Υγειοφάγος
Πηγή : Houston Chronicle



Photo Credit: hans s via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου